Fund*KD*Rude&bure6tygBezMatki...WSZYSTKIE MAJĄ DOMY:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 09, 2007 1:03

Myślę, że długo czekać nie będą 8) Grzesiu postara się jeszcze ich na wieś nie wywozić - powiedział, że około miesiąc mogą u niego pobyć. Powiedział dokładnie - cytuję z gg:
Grzegorz 20:13:01
ja moge sie nimi jakis czas jeszcze opiekowac
Grzegorz 20:13:10
powiedzmy do konca miesiaca jakby co
Grzegorz 20:13:18
choc przywiazuja sie strasznie
Grzegorz 20:13:37
i jeszcze klika dni i bede plakac po nich takie fajowiaste sa urwisy z nich

Czyli mamy miesiąc. Przydałaby się pomoc w ogłaszaniu - może na razie tylko Leonka, Baryłki i Tygrysi...

Jutro jadę do Grzesia. Spodziewajcie się ochów i achów jak wrócę ;)

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Pt lis 09, 2007 6:07

nie moge sie doczekac.... :placz: :placz: :placz: kilka razy juz bylo blisko, a bym sie wygadala przed dzieciem... a to dopiero by byl koniec swiata... :strach:

mama007

Od: Czw lut 17, 2005 14:43

Post » Pt lis 09, 2007 23:45

Ciii, Aga, nie wygaduj się. Jak tylko dam radę to zawioze next weekend osobiście. A może uda się wcześniej przez posłańca ;) Ale tego nie obiecuję...

Dziś byłam u Grzesia. Och! Ach! 8) Usiadłam na kanapie i po sekundzie malczaki były już na kanapie, łażąc, zaczepiając i nic się nie bojąc obcej dużej. Rudzinki są brykające, ufne i śmieszne jak nie wiem, Tygrysia bardzo spokojna, zrównoważona, mądra i przytulasta, Szynszylątko nieśmiałe i potulne jak owieczka oraz przesłodziak i śpioch - spała sobie w kanapie, gdy przyszłam :) a starszaki niemożliwie grzeczne, dobrze wychowane i po prostu piękne. Pies Saba cały wycyckany przez kociaki i jak to pies w kocim domu - skociały :lol: Fajnie Grzesiu ma z tym zwierzyńcem.

W ogóle to one na zdjęciach wyglądały mi na większe. A na żywo to puszki okruszki, aż strach się poruszać po domu. Maciupeńkie toto i ruchliwe. Podnosi się nogę - kota nie ma, stawia się noge na ziemię - kot już pod nią. Te starsze też mi sie wydawały wielkie, a tu maluchy takie.

Ponawiam prośbę o pomoc w ogłaszaniu maleńtasów: Leona, Baryłki i Tygrysi. To dość pilne! Dziękuję z góry...

reddie

Post » Sob lis 10, 2007 19:29

podnosze w gore i czekam, czekam, czekam... :)

mama007

Post » Nie lis 11, 2007 1:50

Mama, gratulacje ad. piątego roku :D Czekaj cierpliwie, Grześ Szynszylkę trzyma dla Ciebie. Wcześniejszy transport może być problematyczny, ale przyszły tydzień - zrobię co w mojej mocy...

reddie

Post » Pon lis 12, 2007 20:25

Wieści:

Ryżyk ma na imię Bajer. I... zaadoptowała go MATAHARI :1luvu: Tak więc rudziak ma dom.

Leonek w czwartek pojedzie do fajnego, odpowiedzialnego domu w Bydgoszczy. Były o niego bitwy, ale wygrał ten dom :D A zadzwonili w sprawie adopcji jak byłam u cariewny. Rozdzwonił się telefon, a ja mówię do Kasi "eeech, nie chce mi się gadać teraz..." Ale odebrałam. I całe szczęście!!!

Bura już nie jest do adopcji. Grzesiu mówi, że mocno przeżyła rozstanie z bratem i nie chce jej dokładać jeszcze następnych stresów związanych z adopcją.

Jedno kocię zostanie z Burą - które - jeszcze nie wiadomo, ale pewnie Tygrysia, bo bura i nikt jej nie zechce (brutalna rzeczywistość, a przecież gdyby ludzie poznali najpierw same charaktery, to Tygrysia byłaby chyba najbardziej rozchwytywana - jest najinteligentniejsza i najbardziej proludzka z wszystkich grzesiowych kotów chyba)

Koniec wieści zatem :)

reddie

Post » Śro lis 14, 2007 0:36

Najprawdopodobniej w sobotę Szynszylka zostanie zawieziona do Warszawy :D

reddie

Post » Śro lis 14, 2007 2:25

reddie pisze:Najprawdopodobniej w sobotę Szynszylka zostanie zawieziona do Warszawy :D

jessssssssssssssssss :lol: :lol: :lol:

mama007

Post » Czw lis 15, 2007 7:53

w górę kolorki

mama007

Post » Pt lis 16, 2007 0:33

Szynszylka już u Matahari i w sobotę jedzie :D
Leonka dziś zawiozłam do bardzo fajnego domu, dwójka młodych ludzi, którzy wg. mnie są odpowiedzialni i kochają zwierzęta. Nie zrazili sie tym, że rudasek przyjechał uświniony własnym kupolem. Najpierw były zachwyty i przytulanki a dopiero potem brudasek trafił do łazienki na oczyszczanie futra z kupy. Delikatnie i fachowo kupa została usunięta i mały zaczął sobie zwiedzać dom. A potem słodko zasnął na samym środku łóżka :lol: Spodobało mi się u tych ludzi kilka rzeczy: empatia (tak ogólnie, nie tylko względem kota), otwartość, inteligencja i podejście do Leonka oczywiście :) Będzie tam normalnie rozpaskudzany do granic możliwości. A ponieważ ci ludzie mieszkają obok naszych wetów, będą do nich z kociakiem chodzić. Jestem zadowolona. Poza tym oczywiście okazało się znów, że świat jest mały ;) (1. chłopak zna z uczelni mojego tatę - chodził z nim na papierosa oraz 2. moja mama była wychowawczynia brata tego chłopaka; rodzice mówią, że obaj panowie fajni i porządni, więc chyba Leon dobrze trafił, dziewczyna też fajna i w porzo).

Dalej:
Baryłka i Tygrysia najprawdopodobniej w ciągu 3 najbliższych dni trafią do jednego domu.

Zatem jeśli się ta adopcja B. i T. uda, będę mogła powiedzieć, że w ciągu niecałych 2 tygodni pozbawiłam Grzesia 5 kotów. Ale ze mnie @, no nie? :twisted:

reddie

Post » Pt lis 16, 2007 7:35

reddie pisze:
Ale ze mnie @, no nie? :twisted:
ale jaka pozytywna @ :lol:

okazlao sie, ze jutro KAsia D jedzie do warszawy i nazad do lublina i zabierze mi szynszylke :):):):):) ja odbiore ja z lublina po poludniu :) NIE MOGE SIE DOCZEKAC!!

mama007

Post » Pt lis 16, 2007 20:08

Wiem, już Gośka mi mówiła, super, że się udało :D

Ale, ale!

Wątek można (póki co, bo jak wiadomo - wszystko jest możliwe...) uznać za wyeksploatowany ;) Wszystkie kociaki znalazły domy.

Ryżyk (teraz Bajer) :arrow: u Matahari (Bydgoszcz)
Szynszyla :arrow: u mama007 (Chełm)
Leonek :arrow: u Ani i jej Tzta (Bydgoszcz)
Baryłka i Tygrysia :arrow: u Kamili i Radka (Solec Kujawski)

Bura :arrow: została u Grzesia

Mama maluchów zostaje wkrótce zawieziona na zabieg (mam nadzieję, że nie jest znów w ciąży :( )

Zatem pozostaje wierzyć, że kociaki trafiły dobrze (tzn. Bajer i Szynszyla to na 1000%, ale pozostałe domki - zobaczymy, ale myślę, że też ok)

reddie

Post » Sob lis 17, 2007 13:50

za moemnt jedziemy po kotke , cala banda, bo nikt nie chce zostac w domu z tej okazji, a juz zwlaszcza kaszlaca :? Asia :lol:

fotorelacja bedzie, to nie zamykajcie jeszcze watku :!: :!: :twisted:

mama007

Post » Sob lis 17, 2007 17:56

JEST U MNIE!! JEST BOSKA!!! :D napisze cos potem, bo padam... i ide robic obiad, bo kto by pamietal o obiadku przy oczekiwaniu... :twisted:

mama007

Post » Sob lis 17, 2007 23:57

Jupi :D Cieszę się, że wszystko dobrze poszło :) Dziękuję, dziewczyny :1luvu: Matahari za dowiezienie Szynszyli do Wa-wy oraz Kasi D za dowiezienie kici do Lublina. No i oczywiście mamie007 za przygarnięcie maluchy :D

Nie zamykamy zatem wątku i czekamy na fotorelację.

Mam farta ostatnio z adopcjami, czy to może mieć związek z powiedzonkiem "głupi ma szczęście"? :lol:

Kolejny kotek mi wybędzie... Kara-May szykuje sie do przeprowadzki :)

reddie

[poprzednia][następna]