Wielkość zdjęć.

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 08, 2007 18:20 Wielkość zdjęć.

Dawno mnie nie było, więc mam pytanie: kiedyś można było wstawiać fotki chyba o maksymalnej rozdzielczości w poziomie 640 pikseli ...teraz wyczytałem w regulaminie że
cyt "3. b) Pamiętaj o Użytkownikach, którzy korzystają z łączy wolniejszych niż Twoje. Staraj się nie umieszczać bezpośrednio na forum zdjeć ani innej grafiki, która moze obciążać pobieranie forum. Zamiast zdjęć umieść linki do nich. Jeżeli już musisz umieścić zdjęcie na forum, to nie powinno ono być większe niż ok. 350 na 200 pixeli, i przekraczać wagi 20 kilobajtów. Dbaj o to, aby nie było zbyt wiele takich zdjęć na jednej stronie wątku."

a na forum znajduję takie duże zdjęcia , tzn o szerokości 640 pikseli ....

dlatego mam pytanie czy tego regulaminu należy przestrzegać bezwzględnie czy można "przemycać" zdjęcia większe niż 350 pikseli ?

Przyznam, że wolałbym aby można było umieszczać takie o szer 640 bo coś na nich widać , te o szerokości 350 są mało czytelne ...

nie chciałbym wchodzić w jakiś konflikt z regulaminem umieszczając zdjęcia większe niż zezwala regulamin z drugiej strony jeśli są takie tolerowane to czemu nie spróbować ...

poczekam do wyjaśnienia przez modów tego problemu.

valdemar

Od: Czw wrz 06, 2007 15:23

Post » Czw lis 08, 2007 19:08

Regulamin jest po to żeby go przestrzegać.
Modzi nie są w stanie sprawdzić każdego postu i zdjęcia i liczą na dobrą wolę użytkowników i poszanowanie przez nich regulaminu właśnie.
To nie jest taki sobie wymysł modów i admina tylko ma służyć dobru nas wszystkich i sprawnemu działaniu forum.

Dodatkowo obostrzenia dotyczą podpisu i tu będziemy bezwzględni - za duże będą blokowane.
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Czw lis 08, 2007 19:10

Macda pisze:Regulamin jest po to żeby go przestrzegać.
Modzi nie są w stanie sprawdzić każdego postu i zdjęcia i liczą na dobrą wolę użytkowników i poszanowanie przez nich regulaminu właśnie.
To nie jest taki sobie wymysł modów i admina tylko ma służyć dobru nas wszystkich i sprawnemu działaniu forum.

Dodatkowo obostrzenia dotyczą podpisu i tu będziemy bezwzględni - za duże będą blokowane.

no tak ale dalej się nie dowiedziałem czy przestrzegamy bezwzględnie czy są wyjątki ?

bo widzę duże zdjęcia na których są pokazani modzi i one są , czy modzi ich nie dostrzegli , może nie oglądali siebie na tych zdjęciach ? :twisted:

a przy okazji sprawdź mój podpis , czy aby nie naruszyłem regulaminu
chcesz poznać Foksa i jego los, zapraszam:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65922

Obrazek

valdemar

Post » Czw lis 08, 2007 20:46

valdemar pisze:no tak ale dalej się nie dowiedziałem czy przestrzegamy bezwzględnie czy są wyjątki ?

Wyjątki bywają akceptowane w sytuacjach przymusowych - np. gdy chodzi o jedyne dostępne zdjęcie kota do adopcji, etc.

Jeśli trafiłeś na zdjęcie wykraczające poza regulaminowe rozmiary, możesz zawiadomić o tym kogoś z moderatorów, zostanie zmienione w link.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Czw lis 08, 2007 21:15

Rozumiem, dziekuję za wyjaśnienie..... zgłaszał nie będę bo nie jestem przeciwnikiem wiekszych prezentacji niż szerokość 350 pikseli ...temat uważam za zakończony....pozdrawiam ..

Ps: sam bedę się stosował do regulaminu ... ale jak zrozumiałem adoptusie zdjęcia adoptusi mogą być troszkę większe bo w sumie chodzi o los biednych kotków .. to słuszne
chcesz poznać Foksa i jego los, zapraszam:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65922

Obrazek

valdemar