Witajcie !
Tinka ! Niedawno miałam okazję oglądać takie zwierzęce noworodki odkarmiane przez ludzi (w Klubie Miłośników Warszawskiego Ogrodu Zoologicznego
http://www.zoo.waw.pl/ >klub>szukaj>wybrać Klub Mił...) i to duże wyzwanie, szczególnie jak pisklaki, czy szczurowate są wielkości naparstka albo pudełka od zapałek. Praca na całą dobę - karmienie, ważenie itp. Podziwiam
Zmniejszyłam dawkę do 1,1U, ale jak znowu pojawią się skoki przejdę na 1,0U. Wczoraj: PRE rano 82, PRE wieczór 205, dzisiaj PRE rano 165 mg/dl - chyba nieźle

Mam troche niesmak dzisiaj bo rano spieszyłam się do pracy i nie dość starannie zrobiłam zastrzyk - nie jestem pewna czy cała dawka dostała się pod skórę i czy czasem nie zrobiłam zastrzyk tylko w skórę

Na śniadanie dostała gotowanego kurczaka.
Matylda sprawia wrażenie, jakby ciągle była głodna. Zjada 120-150 gr animondy ze smakiem, a 2 godziny potem szuka jedzenia. Staram się organiczać jej jedzenie, a do karmnika na dzień wkładam mokre obesity, nie lubi jej wieć pewnie zje jak będzie naprawdę głodna.
Ostatnio rozpracowywałam laboratorium LABOKLIN i nie wygląda to ciekawie. Jest to tylko laboratorium do którego przywozi się materiał do analizy, albo sami odbierają z gabinetów weterynaryjnych. Sami nie pobierają krwi.
Udałam się do mojego laboratorium i zapytałam czy współpracują z Laboklinem - odpowiedziano że NIE i nie chcą mieć nic wspólnego z nimi.

Nie zamierzają robić badania krwi na fruktozaminę, bo według nich koszt badania wyniósłby 300-400,- zł. Jakby nie było dla mnie cena zaporowa.
Dzwoniłam do Laboklina, ale nie podali mi informacji na temat badań, bo rozmawiają z gabinetami a nie z takimi osobami jak ja.
Tinka, w arkuszu zgłoszeniowym, który jest w internecie obok opisu badań są podane jakieś cyfry - nie wiesz co oznaczają ? Czy są to ceny ?
Tinka ! Chciałabym zrobić Matyldzie parę badań, czy nie mogłabyś w wolnej chwili doradzić mi jakie - napewno profil tarczycowy t4, Ft4, cholesterol zły, dobry, trójglicerydy ? Poza tym przy okazji planuję przebadać Maćka. Muszę tylko obmyślić jak to zrobić - na czczo ? czy w czasie wizyty u weta ?, na nocnym dyżurze jak poprzednio ???
Ucałowania w słodkie futerka.
PS.
Martwiłam się o baterie i sklepy wielko powierzchniowe, a tu proszę problem sam sie rozwiązał.
Do dnia dzisiejszego czekam na paczkę. Złożyłam już reklamację w sklepie internetowym Medart-Bis i w firmie kurierskiej i ciągle zastanawiam się dlaczego Masterlink ma opory przed dostarczeniem mi paczki. Moja wyobrażnia podpowiada mi czy aby paczka a) nie wyparowała, b) nie została totalnie uszkodzona w wyniku jałowego wożenia w te i w tamtą stronę.