łupież kotkowy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 25, 2003 22:08 łupież kotkowy

Dostałam od weta kropelki na koci łupież. Trzeba dodawać 10 kropli, raz dziennie do pozywienia.No i tu klops..wącha i nie rusza, mówiąc mi:sama sobie zjedz. Ja nie mam łupieżu. Podawaałam mu jż kropelki z jego ukochanym zarełkiem i nie lubi już żarełka.
Magda

ObrazekObrazek
Pokemon i Ptyś

magda gabryś

Od: Wto kwi 22, 2003 20:54

Post » Pt lip 25, 2003 22:14

lej mu w mordkę :twisted:
Serio.

BTW co to za krople?

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Sob lip 26, 2003 15:36

Poniewaz muszę mu dawać te kropelki codziennie, to mój kotek zaczął mnie śledzić. On wie lepiej. :x :x
Magda

ObrazekObrazek
Pokemon i Ptyś

magda gabryś

Post » Sob lip 26, 2003 15:38

To trzeba siłom i godnościom osobistom. Tak jak podaje się tabletki :twisted: Możesz też zmieszać to z czymś wodnistym i podać pipetą/strzykawką :roll:
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. (Albert Schweitzer)

Witch

Od: Pon lut 04, 2002 15:53

Post » Czw lip 31, 2003 13:03

Kiedyś usłyszałem taką radę: wykąpać w Nizoralu. Co o tym sądzicie? Nevada ma czasem łupież, na wystawę we Wrocławiu jechaliśmy pociągiem, trzymałem zołzę piszczącą na kolanach i łupież spadł na mnie :-) Puszorki dają niezły efekt, też wycierają z kota łupież, ale najlepsze jest kilkudniowe wygniatanie i turlanie po czystej pościeli.
Vivaldi

vivaldi

Od: Czw cze 06, 2002 17:50

Post » Czw lip 31, 2003 18:45

Ten preparat nazywa się: Efa Oile a pod tym jest napisane: naturalny preparat odzywczy.Jest razem z kroplomierzem.Firma: PANDA.Jeszcze dalej napisano, że jest to preparat wspomagający leczenie chorób skóry u psów i kotów.Daalej nie mogę przeczytać, bo nie posiadam lupy.
Magda

ObrazekObrazek
Pokemon i Ptyś

magda gabryś

Post » Czw lip 31, 2003 18:56

Dziwne to- efa olie jest (przynajmniej zdaniem moich kotow) całkiem znosny w smaku 8O Moze spróbuj dzielić i dodawac do mokrego jedzenia np. 2x dziennie po 5 kropel- moze bedzie mniej wyczuwalny?
A jesli nie- to rzeczywiscie: wprost do pysia (moim tak aplikuje lavetę). Z tego co pamietam- efa olie moja w opakowaniu oryginalna pipetę- nabierz odpowiednia ilość (najpierw sprawdz, jaki poziom w pipecie odpowiada 10 kroplom) i wlej na raz do pycholka. Wbrew pozorom- to mniejszy stres dla kota, bo trwa to sekund parę (a nie meczy cały dzien spaskudzonym jedzeniem ;) ), a moje zaraz po kropelkach miały serwowane miesko i znosiły zabieg z mina pt. "jak już musisz- to sie pospiesz, wlej mi to i dawaj mięcho" :lol:

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Czw lip 31, 2003 19:12

Chyba tak zrobię. Ciekawe co pokemon mi powie. Ale do pycha już umiem dawać. Najpierw spróbje jednak rozdzielić na dwa razy.
Magda

ObrazekObrazek
Pokemon i Ptyś

magda gabryś

Post » Pt sie 01, 2003 3:10

Zalozylam kiedys watek na ten temat, bo moje mialy taki lupiezowy okres.
Bylo to jeszcze zima/wczesna wiosna, w kazdym razie w dalszym ciagu ogrzewalismy mieszkanie kominkiem.
Wet powiedzial, ze to od suchego powietrza w pomieszczeniu.
Wysusza sie skora, bo to wlasnie jest lupiez.
Kolezanka poradzila mi moczyc opuszki palcow w jakiejs neutralnej oliwce, i masowac w skore pod futerkiem.
Troche pomoglo, ale nie wiem, czy na dluzsza mete nie jest to niezdrowe, bo przy wzajemnym myciu futerka troche tej oliwki koty wetna :(
Pewnie jakis nawilzajacy szampon bylby lepszy...?
Albo wlasnie tabletki, jak radzi wet...tylko jak one dzialaja na przesuszona skore?

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

Post » Pt sie 01, 2003 3:12

I jeszcze przypomnialo mi sie, dzieki Olatkowi, ze przez pewien okres podawalam kropelke oleju do papuszku, tak co drugi dzien.

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29