Uśpijcie je wszystkie i ... Kropek jedzie do alessandra :):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 02, 2007 22:18

Ogromny musiał być smutek Mysi gdy została samiuteńka, bez Pani, bez innych kotów... Jedzenie i czysty żwirek to nie wszystko...

Mam nadzieję, że nawet w DT ale takim który ma Serce dziewczynka rozkwitnie.
Dzięki wielkie w imieniu serduszka w burym futerku :1luvu:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pt lis 02, 2007 23:09

Jeszcze 5dni i Myszenka juz nie bedzie sama:) Mam nadzieje ze szybko znajdzie dobry domek, ale w DT bedzie do czasu az sie taki naprawde kochajacy znajdzie... mam szczescie bo moi rodzice, którzy daja schronienie Mysi sa 'nienormalni' czyli potrafia sie dla zwierzakow bardzo poswiecać. Jestem im bardzo wdzieczna, ze na moje fochy ze chce przygarnać kolejnego kociaka mama sie smieje i mowi ze jeden w ta czy w tamta zwierzak to juz zadna roznica... i pozwala:)

W miedzy czasie serdecznie zapraszam na moje 3 aukcje (dla innych kotow z miau.pl)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67899

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67877

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67851

pozdrawiam, :king:
.wyrzuć z domu telewizor a w zamian weź kociaka.
Obrazek

królewna

Od: Wto paź 30, 2007 8:32

Post » Sob lis 03, 2007 12:02

Jedziemy z Kropkiem do Ewy.
Niestey nie ma reakcji na nowy antybiotyk. Sytuacja Kropka jest tragiczna...musimy pilnie znaleźć mu tymczas (niestey mama wlodaro nie przyjmie chorego kota...a nie wiadomo kiedy Kropek wyzdrowieje...Ewa mówiła nawet o kilku miesiącach). Tak więc szukamy przystani dla Kropka.
ObrazekObrazek

Moriaaa

Od: Pon maja 15, 2006 14:47

Post » Sob lis 03, 2007 13:03

Kontaktowałam sie z moim przyjacielem dominikaninem w Łodzi, powiedział ze popyta, ale moze warto wydrukować plakacik i powiesic u dominikanow i jezuitow w łódzkich duszpasterstwach, tam sie troche akademickiej młodzieży przewija. Może to by coś dało. Ja powiesze taki plakacik w Krakowie. Warto podac adres linka na miau.pl bo zapewne wiele osob jest, tak jak i ja byłam, neiswiadomych, że takie forum istnieje.
Pozdrawiam :king:
Obrazek

królewna

Post » Sob lis 03, 2007 20:22

No i po wizycie...nie jest dobrze :roll:
Kropek dostał nowe tabletki na 4 dni...w środę mamy przywieźć Kropala.

Dr Ewa powiedziała jednak że dużą szansą dla chłopaka jest lek którego jedna dawka kosztuje 36zł...Kropek potrzebuje 3 dawki. To spory koszt, może ktoś mógłby nam pomóc choć po części sfinansować ten lek?
ObrazekObrazek

Moriaaa

Post » Sob lis 03, 2007 20:57

świetne wiadomości! Nie było mnie trochę a tu takie wieści! Bardzo się cieszę!

Natomiast co do Kropka to sądzę, ze chodzi o zylexis - naszym Berbeciom bardzo pomógł. Moriaaa zapytaj też dr Ewy o groprinosin - jeśli uzna, że będzie ok to odstąpię bo mam w zapasie.
Co się z nim teraz dzieje? Gdzie on przebywa?

lecę zmienić temat
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob lis 03, 2007 21:46

Magija..Kropek cały czas tam gdzie był czyli na tymczasie u Iwonki.
Dziewczyna staje na głowie żeby pomóc, ale to choróbsko do kitu jest:/
Iwonka natomiast wyjeżdża chyba 12...myślimy intensywnie co z Kropkiem zrobić na czas wyjazdu...u mnie cały czas siedzi ten glut z działek co go widziałaś...nie mogę wprowadzić chorego kota do domu.
ObrazekObrazek

Moriaaa

Post » Sob lis 03, 2007 21:55

Kaja a co ten gultek robi u Ciebie? Zdrowy już? Dawaj mi foty

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob lis 03, 2007 22:18

Podwójny post mi się zrobił..a miau muli jak choroba.

Glut wciąż u mnie, już zdrowy...zdjęć brak bo aparat stwierdził że po roku używania warto zaprawcować na naprawę...więc du***.

Jutro przyjeżdżają dziewczyny, bo jedziemy robić sesyjkę naszych psiaków w hotelu to przy okazji cykną u mnie gluta Węgielka, wtedy wstawię wytęsknione fotki i zacznie się akcja poszukiwawcza najlepsiejszego domku...kociak rewelka jest ;) Tylko jeża mała cholera dręczy przy jedzeniu;)
ObrazekObrazek

Moriaaa

Post » Sob lis 03, 2007 22:42

Moriaaa, prosze napisz czy choroba Kropka jest w jakikolwiek sposób groźna dla człowieka, zwłaszcza dzieciaków, czy tylko dla innych kociaków. Dzieki, pozdrawiam. :king:
Obrazek

królewna

Post » Nie lis 04, 2007 11:13

Kropku kochany - zdrowiej szybciutko!!!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Nie lis 04, 2007 12:35

królewna pisze:Moriaaa, prosze napisz czy choroba Kropka jest w jakikolwiek sposób groźna dla człowieka, zwłaszcza dzieciaków, czy tylko dla innych kociaków. Dzieki, pozdrawiam. :king:

Królewna, w środę pogadam o tym z Ewą.
Ja osobiście nie mam pojęcia, opinie są różne, ale może wypowiedzą się na ten temat doświadczeni kociarze?
ObrazekObrazek

Moriaaa

Post » Nie lis 04, 2007 14:59

Wow, no co za wspaniałe wiadomości Myszeńkowe!! Nareszcie... Dziękuję Królewno, że wreszcie będę mogła zdjąć Myszkowy bannerek... :aniolek:

Biedny Kropul... kurczę... Moriaaa, ale tak właściwie, to co mu jest??
Obrazek

Beautiful_Lie

Od: Śro paź 10, 2007 0:30

Post » Nie lis 04, 2007 18:37

Po 5 dniach nieobecności na forum takie dobre wiadomości :)
Myszeńko a nie mówiłam, że los się uśmiechnie do ciebie. Królewna WIELKIE DZIĘKI za serduszko i wypatrzenie Myszeńki :1luvu:
Nie mam mozliwości pomocy bezpośredniej kotusiom to w miarę możliwości pomagam finansowo a więc Moriaaa gdzie mogę wysłać pieniążki na 3 dawki leku dla Kropusia - czy też na Fundację Niechciane i zapomniane ??

uska3

Od: Wto lip 03, 2007 7:48

Post » Nie lis 04, 2007 18:43

Ulenko, ty jestes Wielka :)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Dorota

ijale

Od: Wto paź 02, 2007 9:15

[poprzednia][następna]