Kocham książki. I kocham koty. Przeglądałam dziś półki ze swoimi książkami i płytami. Pomyślałam, że mogę z niektórymi się pożegnać, wystawić na bazarku, a pieniążki przeznaczyć na kochane łódzkie schroniskowce, na lepsze jedzonko dla nich, na leki. Bo potrzeby są, zawsze są...
Głównie z myślą o odkarmieniu takich chudzielców jak Rastamanek z wątku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67840
oraz Moris, (tu dodatkowo konieczne wyleczenie grzybicy):
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67853

Do schroniska jeździmy z dziewczynami co weekend, dopilnujemy, by karma trafiła właśnie do kotów z kociarni łódzkiego schroniska. Jeśli uda się zebrać więcej, starczy na dłużej.... i może na dodatkowe leki też...
Aukcja trwa do godziny 13 w piątek 9 listopada włącznie. Cena wywoławcza - 5 zł za każdą pozycję (za wyjątkiem "Polki" Manueli Gretkowskiej - jest z autografem Autorki, dlatego tutaj 8 zł na wejście). Książki w stanie idealnym (chyba że zaznaczono inaczej).
W przypadku zakupu więcej niż jednej pozycji wysyłka pocztą na mój koszt.

Zapraszam do aukcji, oglądajcie i wybierajcie...

FILM

"Tańcząc w ciemnościach" Larsa von Triera z muzyką Bjiork - DVD, wersja reżyserska, zafoliowany oryginalnie.
cena wywoławcza - 5 zł
Femka - 15 zł
KSIĄŻKI

"Polka" Manueli Gretkowskiej z autografem Autorki
Dziennik "ciążowy" Gretkowskiej. Prowokacyjny i ciepły. Usłany celnymi spostrzeżeniami.
"Kobieta idealna:
powinna być inteligentna, żeby potrafiła wybrać. Z poczuciem humoru, zeby umiała się z siebie samej śmiać, gdyby jednak wybrała źle. I dobra w łóżku, by mimo wszystko czerpała z tego satysfakcję."
Almacita - 13 zł

"Sceny z życia pozamałżeńskiego" Manuela Gretkowska, Piotr Pietucha
Dwoje autorów związanych ze soba prywatnie, dwie historie. Miłości. Namiętności. Obsesji.
Inteligentne czytadło dla kobiet. Choć nie tylko...

G.G.Marquez "Rzecz o mych smutnych dziwkach"
Elegia o późnej miłości, nie o zamtuzach, co mógłby sugerować tytuł. Umierający dziennikarz przeżywa pierwszą w swoim życiu i ostatnią młodzieńczą miłość. A w zamierzeniu miał to być tylko kaprys...
Dla amatorów prozy Marqeza - lektura obowiązkowa.
Femka - 26 zł

Alosza Awdiejew "Szkice z filozofii potocznej" z rysunkami Janusza Kapusty. Zebrane felietony, pierwotnie drukowane w miesięczniku popularno-psychologicznym "Charaktery".
Humor, wdzięk słowa i ironia na obecne czasy i Polaków (choc nie tylko).
Kto lubi Awdiejewa, nie zawiedzie się...
aga-lodge - 20 zł

"Dom marzeń" Erich Maria Remarque
Pierwsza powieść autora "Na zachodzie bez zmian" i "Łuku triumfalnego"
W dużym stopniu autobiograficzna. Malarz, poeta, guru cyganerii po stracie ukochanej maluje obraz załamanego artysty i ideału kobiety. Modelką jest ukochana jego przyjaciela, Fritza....
Etka - 22 zł

Nieśmiertelna "Bridget Jones w pogoni za rozumiem" Helen Fielding
Chyba nie muszę pisać, o czym to?

"Zapiski na pudełku od zapałek I" Umberto Eco
(tego od "Imienia róży")
czyli odrobina filozofii spotykanej na co dzień, w filmie, gazetach, polityce.
Eseje, notki, miniaturki odbijające świat.
Femka - 16 zł

"Sentymenty"wiersze wybrane Agnieszki Osieckiej
piękności słowa i uczuć. Jedna z moich ulubionych. Mała formą a wielka treścią i emocjami książeczka.... z dreszczami łażącymi po plecach, gdy
"taką mnie ścieżką poprowadź, gdzie śmieją się głosy w ciemności..."
Femka - 16 zł

Olga Tokarczuk "Gra na wielu bębenkach"
19 opowiadań
19 mgnień czystej magii
światy tu które jak nie tu
wyczarowane słowami skromnej a niezwykłej pisarki
polecam
Majka13 - 20 zł

Janusz L. Wiśniewski "Zespoły napięć"
czyli kolejny tomik opowiadań autora "Samotności w sieci".
Męskim okiem patrzenie na świat kobiet.
Smakowite......

agiis-s - 10 zł

i nieśmiertelna "Samotność w sieci" jest także, jakżeby inaczej

Mówić o czym? Nie wierzę, że ktoś jeszcze o niej nie słyszał...

Znacie tego aktora m.in. z "Na dobre i na złe", i z serialu "Dom". A wiecie, ze także pisze? i to ładnie pisze, czująco, wiersze i opowiadania, jakby anioł usiadł na ramieniu....
"Podgarbiony" Krzysztofa Pieczyńskiego to 3 opowiadania. Bohater każdego szuka tego, czego szuka w zyciu sam Autor - miłości. Jego miłość nie jest może najmądrzejsza, najgłębsza, ale - kocha najlepiej jak potrafi. I o tym jest "Podgarbiony".
Piękne wydanie w twardej okładce.
Myszeńk@ - 15 zł
MUZYKA oryginalne CD

SEAL IV czyli "Don't cry"
Femka - 8 zł

Myslovitz "Miłość w czasach popkultury"
matka maruda - 10 zł

BESTLOVE
magicmada - 12 zł

VANGELIS "Conquest of paradise"
agiis-s - 10 zł

Everything But The Girl "Walking Wounded"
spokojna i nastrojowa. pierwszy raz słuchałam jej w już nieistniejącej herbaciarni w bramie do kina "Polonia"...
ALMACITA - 7 zł
Przypominam - cena wywoławcza - 5 zł za pozycję.
Wyjątek - "Polka" Gretkowskiej - 8 zł.
Żal mi rozstawać się z książkami, muzyką, ale.... pamiętam oczy kotów.
Chciałabym dać im choć tyle.