Bonusiku [*] ... dziś mija rok ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 10, 2007 16:56

pewno,ze się martwimy-tylko tyle teraz wszedzie kłopotów ze zdrowiem kotów,ze nadazyc ciezko :wink:
ale kciuki cały czas

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro paź 10, 2007 17:50

Serdecznie zapraszam na bazarek - dla Bonusa;

strasznie mi przykro że tak choruje biedactwo; trzymam kciuki za ciekie kocino :!:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66901

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro paź 10, 2007 17:52

o mamo 8O bardzo dziękuje przepiękny ten obrusik , cudny :1luvu:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Śro paź 10, 2007 17:57

naprawde nie ma za co; sama mam koty na tyczasie w tym jedną panienke co dzis miała operacje oczka ( wątek na kotach Dorica44)
wiem co to znaczy bezsilnośc...

mocno trzymam kciuki i wierze że sie uda

Anna Rylska

Post » Czw paź 11, 2007 17:49

trzymam kciuki za operowane oczko :wink: :ok:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pt paź 12, 2007 20:51

mamy piątek i wszystko jest ok :lol: mam nadzieje że 5 nawrotu już nie będzie i że kotek teraz będzie juz tryskał zdrowiem :wink: w przyszłym tygodniu odrobaczanie a poźnej morfologia kontrolna , Bonus chyba wychorował tyle że wyczerpał limit do końca życia :wink: troche sie jeszcze boje , bo zawsze po chorobie była poprawa a potem na nowo wszystko wracało ale jestem dobrej mysli :wink: przynajmniej narazie
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pon paź 15, 2007 11:09

ko_da1 pisze:mamy piątek i wszystko jest ok :lol: mam nadzieje że 5 nawrotu już nie będzie i że kotek teraz będzie juz tryskał zdrowiem :wink: w przyszłym tygodniu odrobaczanie a poźnej morfologia kontrolna , Bonus chyba wychorował tyle że wyczerpał limit do końca życia :wink: troche sie jeszcze boje , bo zawsze po chorobie była poprawa a potem na nowo wszystko wracało ale jestem dobrej mysli :wink: przynajmniej narazie

mam nadzieję ,że teraz będzie tylko lepiej :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pon paź 22, 2007 13:06

witamy i przepraszamy ze taka cisza była ale moj syn konczył 6 lat miałąm gosci na 3 tury kilku osobowe, ponad tydzien biegania załatwiania itp.do tego moj kocurek sie pochorował na oczka a Kamil ma zaplenie krtani ogolnie bonanza :roll:
a więc tak ....Boni jak dotąd ok , wygląda dobrze apetyt ma dosyć dobry , miaukoli jak zawsze i pcha sie na kolana pieścioch jeden , troszke jest problem z jego dietą bardzo musze uważać ale sobie radzimy , w tym tygodniu bedzie kontrolna morfologia i kolejne odrobaczanie :lol:
bardzo dziękuje za cudny dar dla Bonika do wystawienia na bazarku od galleana , własnie szukam kogoś z dobrym aparatem żeby go sfocić i wystawić :lol: :lol:
dostałąm też 40 zł od Kare za dwa bazarki :lol: :lol:
bardzo bardzo dziękuje za pomoc finansową , długi pospłącane mam w lecznicy ale wyżywienie Bonika jest specyficzne i kosztowne nie ma co ukrywac a i nastanie zaraz czas na badania więc znowu będa wydatki.........oby tylko już więcej sie nie wróciło to chorobsko kocurkowi :roll: do tego odrobaczć musze teraz całą kocią grupe czyli sztuk 4 a w tej ilości koszty rownież rosną :roll:

wpływy i wydatki od ostatniego nawrotu

80 zł morfologia + kroplówka +leki
40 zł kroplówka + cytologia + leki
25 zł 3 dni z kroplówką + antybiotyk + ranigast
20 zł karma dietetyczna
77 zł karma 2,5 kilo dla alergików
suma : 242 zł
otrzymałam
20 zł od Femki za licytacje kociej figurki
15 zł za aukcje dla Bonusa od Lucjaa
60 zł od pupi za 2 wygrane aukcje
100 zł wysłane przez pupi przekazane przez Iwona_35
40 zł za dwa bazarki od Karee
razem otrzymałam do dziś
235zł
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pon paź 22, 2007 14:01

Ko_da wreszcie jesteś, już zastanawiałam się czy żyjesz :twisted:
Mam nadzieję,że Bonusik wyjdzie na prostą.

trzymam kciuki
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Śro paź 31, 2007 20:42

u nas troszke sie działo ......Bonus od poniedziałku wymiotował ....poniedziałak 4 razy popołudniu i wieczorem ..........wtorek rano sniadaniem wszystko było bez krwi , po powrocie z pracy pod suszarką były wymiociny niestety krew :( , mimo wymiotów bardzo chciał jeść więc ugotowałam serca i dałam mu jedno po 10 minutach zwrot ale juz bez krwi , dzwoniłam do pani doktor kazała dac mu spokoj do środy i poczekac, nie stresowac wizytą bo powinno minąc , zaczekałam ,od rana zero wymiotów a apetyt moze nie jakiś rewelacyjny ale zjada chętnie, dziś przestał Bonus a zaczoł Koralik ale tylko rano po śniadanku możliwe ze przepadzitek jadł za szybko :? pani doktor powiedziała zeby zrobić morfologie i zobaczymy co wyjdzie , postaram sie w piątek ale nie wiem czy sie uda :roll: jak nie to dopiero w przyszłym tygodniu , jeśli wymioty będa sie nadal pojawiały bedzie miał robioną laparoskopie żołądka i masaż ale jak juz to za około miesiąc , zastanawiaja mnie troche te wymioty , w poniedziałek ten 4 raz to miałam złudzenie że jest tam juz troche czerwonego ...........noc była spokojna cisza , rano po sniadaniu zwrot ale bez krwi , a po powrocie z pracy w sumie sama krew :roll: potem był jeszcze tylko jeden raz i znowu bez krwi , sama nie wiem czemu to tak było dziwnie teraz :?

wkleje Wam kilka fotek z Koralikiem , generalnie Bonus mu leje rowno bo Koral to taka mała chodząca zaczepka ale potem mozna ich zastać w takiej pozycji :wink:

Obrazek Obrazek

a te robiła mu ciocia karee :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Śro paź 31, 2007 21:14

No te to mu ciocia karee dawno robila :(
Koralik daje popalic twoim kotkom :D ale fotka z Bonusem mnie rozwalila :lol:

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Wto lis 06, 2007 15:16

Bonus wczoraj znowu sobie zdrowo zygnoł krwią .............zebrałam do strzykawy poleciałam do weta ...............no i mamy winowajce !!! jest nim Pierwotniak prawdopodobnie Lamblia :roll: powiedzmy że wkońcu nadszedł przełom i że po 4 miesiącach ponad :!: walki znaleźliśmy przyczyne tych wymiotów ..............w sumie objawy pasuja teraz dosyć dobrze do winowajcy :evil: jak narazie dostałam dziś żel Fenbendazol dla Bonusa na 5 dni , Kacpra i otisa na 3 dni , Koralik akurat tym preparatem był odrobaczany w zeszlym miesiącu więc narazie mu odpuszczamy ..............do tego Bonus dostał tabletki narazie na tydzień a potem dostanie jeszcze raz tyle, o nazwie Enteramid jak narazie koszty tych leków to 104 zł + 9 zł za tabletki na kolejny tydzień, czeka mnie jeszcze wykonanie testów u siebie męża i dzieci na Lamblie to koszt około 100 zł a potem zaleznie od wyniku zobaczymy co dalej, jeśli bedzie pozytywny bedziemy leczeni antybiotykiem przez 10 dni i mam nadzieje że to wystarczy :roll:
w tej chwili Bonik odsypia sobie , apetycik troszke mu osłabł ale myśle że do wieczora bedzie ok , czy ktoś miał do czynienia z Lamblią u swojego kota ?? i czy domownicy zarazili sie pierwotniakiem ?? :?
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto lis 06, 2007 16:26

My mielismy lamblie - dwa razy; to strasznie trudna do wylecznia cholera!
mój bodzio ponad 2 miesiące walczył z robactwem; my nie robilismy sobie badań, więc nie wiem czy się na nas przenisło

najwazniejsze to dobre srodki na odrobaczywienie, skuteczne , dobra karma i leki osłonowe;
lablia, wszystkie robale - bardzo wyniszcza, ja miałam potem problem z jelitkami :(

Anna Rylska

Post » Wto lis 06, 2007 16:31

Biedny Bonusik :(
ale dobrze, ze juz wiadomo co mu jest.
Kciuki za szybkie wybicie obcych :ok:

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Wto lis 06, 2007 17:01

Anno masz spisane może czym walczyliście z Lamblią?? może sie to okazać pomocne w razie wypadku gdyby ten żel i tabletki nie pomogły :roll: Ty miałaś potem problem z jelitkami czy kocio ?
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

[poprzednia][następna]