Pożar w korabiewickiej kociarni - ROZPACZLIWY APEL O DT !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 31, 2007 9:18

a jak Misiek w domu brata Be?

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Śro paź 31, 2007 9:43

no i jak tam Cynamonka w nowym domku? :D ( bo ona tez wczoraj pojechała z Olgą do swoich nowych Dużych 8) )

Dziś na Allegro startuje Mimi z ogłoszeniami (dzięki Bajko :1luvu:) na innych portalach podobno Andorka tez będzie wywieszać moje dziewczynki (DZIĘKUJĘ!!!! :D :balony: )

Jutro ma się pojawić w ogłoszeniach Marusia (która teraz się zrobiła takim fajnym szkrabem, że nawet moja druga połówka nie złości się, że Kicia zajęła pracownię i że ma tam swoją prywatną kuwetkę :wink: - łasi się, mruczy, przymila, daje brać na ręce, bawi się, jest spokojna, grzeczna, nawet kropelki nie są już taką traumą :D - co znaczy dobrać właściwe miejsce dla wałściwego kota 8) konieczny dom bez innych futrzaków 8)

No i jutro też pojawi się Marzanka w ogłoszeniach :D

A ja dzisiaj jadę do maminego babińca i jak tylko prywatnego psa wyprowadzę to zobaczę, czy uda się w kocim pokoju jakąś sesyjkę zdjęciową odstawić dla Mimi i Marzanki :] No i dam znać po powrocie jak się maleńka Chaberka miewa i czy już wystawiła nosek spod koca, na razie wychodzi ze swojego kącika chyba tylko na "siooo" i na "qpale" pewnie też do miseczek zagląda, ale jeśli tak, to tylko jak nie ma w pobliżu człowieka. kicia bardzo wystraszona :(

(odstawiając prywatę) Ściskam mocno Andorkę :D za pomoc w ogłoszeniach. Dziewczyny są gotowe do domków (chociaż moja mama już zapowiedziała, że jak po Mimi nikt się nie będzie zgłaszał, to za tydzień zacznie się oswajanie z pieskiem i koteczka ma zapewnioną chatę na stałe ;) Obawiam się też, że nikt nie będzie chciał Wisienki, pomimo jej przepięknego mruczenia - które jest niezwykłe i niepowtarzalne - jakby gołebi śpiew. Bo Wisienka potrzebuje osoby, która ma czas na chodzenie do weterynarza i która jest łagodna i spokojna. kicia tez bardzo przeżywa zmiany i bardzo się boi, ale nie ucieka. I daje się przekonać że wszystko jest ok o ile mówi się do niej spokojnym głosem i delikatnie głaszcze. Prawdziwy koci skarb :)

Marusię mogę juz z bardziej czystym sumieniem oddawać do nowego domku bo widzę jak się zmieniła na korzyść i że nie przemycamy diabła wcielonego :twisted: Teraz to malutki miziasty kiciuś. I zdecydowanie obstawiam mniej niż 2 lata, bo i z zachowania to maluch i z porównania do mojej kici, która jest bardzo drobniutka wynika niezbicie że Marusia może mieć 1,5 roku (co w pierwszym okresie kocim stanowi jeszcze sporą różnicę). Oczka się leczy. Przepuklinka to nie koniec świata, a szczepienie na koci katar obowiązkowe. Może chociaż jakiś domek zaklepie ją sobie po którejś fazie leczenia :D Szukamy odpowiedzialnych domków. Które nie biorą kotów dla dzieci do zabawy. Marusia jest śliczna i na żywo jak się ją widzi, każdy ją chce zabierać do siebie (nawet jak nie ma warunków, czasu, nie ma z kim zostawić na czas urlopu). Tak więc z Dużymi dla Marusi będzie prawdziwe wyzwanie 8)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Śro paź 31, 2007 15:09

Melduję się w obowiązkach ! :D
Na pierwszy ogień ogłoszeń poszła Małgośka i Mimi.
Dziewczyny obecnena: Animalia, gratka, dwukropek,eoferty, ojej, mojpupil, gumtree i będzie ciąg dalszy.
Poddasze jak Ty masz na imię (może być na pw) bo gdzieś formularz się pytał i w efekcie wpisałam, "patyczaki" :D
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro paź 31, 2007 15:52

Monika 8)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Śro paź 31, 2007 19:01

Nie było mnie 2 dni a tu takie wspaniałe wiadomości :)
Wszystkim kotuchom duużo szczęścia w nowych domkach, tych stałych i tymczasowych !
Dzisiaj Dzień Zaduszny.. ciesząc się tymi, które są z nami, pomyślmy przez chwilkę o tych wszystkich które odeszły i zapalmy im świeczuszki..
Dżampeta, mój najukochańszy Przyjaciel, który był ze mną blisko 14 lat.. [*]
Domino, koteczka w której zakochałam się od pierwszego wejrzenia i pozwalam sobie mysleć o Niej " moja Kotuchna" [*]
Szyjka [*]
Malutki Czarny Koteczek [*]
Kotuchy stracone w pożarze [*]
Vincent [*]
Maciej [*]
może Wy zapalcie świeczuszki tym wszystkim Kotuchom, które ja pominęłam..

"Ogromnie szczęśliwa, ugniata łapkami,
mości się, układa, zasypia rozmruczana...
Na kolanach Pana Boga.. "
Ostatnio edytowano Śro paź 31, 2007 21:21 przez Sanna, łącznie edytowano 4 razy
Dżampa..Marusia..Domino..Domisia..Dziecko..Scarlet.. .. wszystkie za Tęczowym Mostem :(

Sanna

Od: Nie kwi 24, 2005 19:53

Post » Śro paź 31, 2007 19:31 Bury kotek

Zapomniałaś o burym kotku,którego nawet nie znamy imienia.Zmarł,bo miał ciężkie zapalenie płuc.Był pierwszym kotem,do którego moja pomoć przyszła zapóźno
Bury (*)

olga nik

Od: Czw wrz 06, 2007 22:27

Post » Śro paź 31, 2007 21:38

Elfik (*)

Lotta

Od: Śro sie 10, 2005 16:31

Post » Śro paź 31, 2007 23:15

Była jeszcze jedna kotka - nie miała imienia, nigdy jej nie widziałam. Trafiła do schroniska pod koniec czerwca w tragicznym stanie. Pani Magda zawiozła ją na SGGW. Niestety było już za późno.

Koteczko [*]
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Śro paź 31, 2007 23:21

Irokezik, Bujaweczka i Czarna Kicia [*]
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Śro paź 31, 2007 23:34 koty

zrobiło się u nas tak smutno
Na pocieszenie powiem,że wczoraj znalazła swoje miejsce ma ziemi Cynamonka.Bardzo piękna Kicia podbiła serce Pana Czarka od pierwszego wejrzenia,zobaczył ją na jakimś portalu.Wczoraj dostarczyłam Cynamonke osobiście do nowego domu.Kicia zachowywała się tak,jak by od zawsze tu mieszkała.Żadnego stresu i chowania się po kątach.Obeszła całe mieszkanie,potem zaczeła po kolei przytulać się, zjadła kolacje,położyła się na dywanie i zaczęła się myc.Wyglądała na bardzo szczęśliwą.Trafila do bardzo fajnych i miłych ludzi. Z pewnością mogę stwierdzić że Cynamonka znalazła najlepszy dom na świecie :dance: :dance2:
Bajko,prosimy o zdjęcia :D

olga nik

Post » Śro paź 31, 2007 23:47

Już się robi :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A później będą jeszcze fotki Rudego i Cyklopki. Niestety nie tak radosne, obydwa Futra nadal przebywają w lecznicy.
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Czw lis 01, 2007 18:36

Tak się cieszę, że Oldze udało sie po raz kolejny znaleźć dom dla zwierzaczka. Tym bardziej się cieszę, że to tacy fajni ludzie.
:P :P
Kropek (czy go jeszcze pamiętacie??) ma sie dobrze, jest radosny i rozbrykany.
Proszę Bajkę o zamieszczenie jego zdjęć - nie są najlepsze, ale postaram się następnym razem.

Hanna Z.

Od: Pon paź 22, 2007 15:44

Post » Czw lis 01, 2007 20:26

Cynamonka wygląda na tych zdjęciach, jakby była w tym Domku, z tymi Duzymi od lat! :D
Cynamonko, bądź już zawsze szczęśliwa..! :)
Czy chodzi o Kropka - ulubieńca Olgi ? Ale bez względu czy to ten Kropek, cieszę się, że Kotuch jest w radosnej formie :)
Dżampa..Marusia..Domino..Domisia..Dziecko..Scarlet.. .. wszystkie za Tęczowym Mostem :(

Sanna

Od: Nie kwi 24, 2005 19:53

Post » Czw lis 01, 2007 23:19 Kropek

oczywiście,że to ten Kropek,mój ulubieniec :D :kitty:
W niedziele jade go odwiedzieć.Bardzo za nim stęskniłam się

olga nik

Post » Pt lis 02, 2007 0:28

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2593275#2593275

rozpoczynam aukcje na rzecz korabiewickiej kociarni:)
zapraszam. :king:

... i wspominam maleńkiego Węgielka który teraz nie schodzi z kolan św.Franciszka...
.wyrzuć z domu telewizor a w zamian weź kociaka.
Obrazek

królewna

Od: Wto paź 30, 2007 8:32

[poprzednia][następna]