koty 2 stada z fortow teraz tuczymy

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 29, 2007 8:53

Dziewczyny super !!!
w razie eksmisji to i ja się tam przeniose :)

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Pon paź 29, 2007 9:09

Witajcie po akcji.
Nawet nie wiecie jak dobrze jest poznać tyle wspaniałych osób jednocześnie i zrobić coś wspólnie. Dziękuję bardzo Wszystkim uczestnikom za obeność, pracę i atmosferę.

Poznaliśmy karmicieli, kŧórzy okazali się bardzo miłymi i oddanymi kotom ludżmi. Przy okazji okazało się się, że mieszkam tuż, tuż obok nich. Do tego mamy wspólnych znajomuych, też kociary. Jaki ten świat mały. Uznanie dla nich za regularne karmienie działkowych kociaków.

Mam poczucie nie skończonej jednak roboty. Trzeba tam dorzucić trochę kocy, może jakiś kożuch na tapczanik. Mam w piwnicy stary kawałek dywanu i chodnik, zapomniałam o nich.

Poza tym ten drugi domek bez szyb, Też folia bąbelkowa by się przydała.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon paź 29, 2007 9:15

Wspaniala akcja, koty maja apartamenty pierwsza klasa. :D :D :D :D :D

misia007

Od: Nie lip 08, 2007 11:24

Post » Pon paź 29, 2007 10:29 koty z działek

Brawo za całą akcje u mnie adopcje się udały poszły 4 psy i 7 kotów :lol:

Asia Ronda

Od: Pt lut 25, 2005 15:06

Post » Wto paź 30, 2007 0:06

Dostałam dzisiaj sms-a od tamtych karmicieli z pytaniem kiedy łapiemy koty?

Poza tym napisali mi o dalmatyńczyku do adopcji, którego właścicielka zmarła, a rodzina postawiła warunek: nowy dom lub eutanazja...

NIkt nie chce dalmatyńczyka? :roll:
Obrazek

czakirta

Od: Sob sie 05, 2006 0:12

Post » Wto paź 30, 2007 0:30

No nie, tak rzadko zaglądam ostatnio na forum, że ominęła mnie taka akcja! A mogłam pomóc :oops:

Jeśli macie w planie kolejne sterylki (a może już wszystkie koty są załatwione?), to ja się piszę.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto paź 30, 2007 8:14

dellfin612 pisze:No nie, tak rzadko zaglądam ostatnio na forum, że ominęła mnie taka akcja! :oops:

Witaj, jeszce możesz pomóc. Wybieram się tam znowu urządzać drugi domek, tam jest inne stado.
Starsza pani coś tam położyła, jakieś koce, ale szyb nie ma i w ogóle nędza.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Wto paź 30, 2007 10:44

czakirta pisze:Dostałam dzisiaj sms-a od tamtych karmicieli z pytaniem kiedy łapiemy koty?

Poza tym napisali mi o dalmatyńczyku do adopcji, którego właścicielka zmarła, a rodzina postawiła warunek: nowy dom lub eutanazja...

NIkt nie chce dalmatyńczyka? :roll:

Na dogomani też jest dalmatyńczyk który pilnie szuka domu bo jego pan wyjeżdża i jeśli przez 3 dni nie znajdzie domu to go uśpi! :cry:
Czy nikt nie chce dwóch dalmatyńczyków?

delfin jeszcze możesz pomóc :wink:

Wera-Baffi

Od: Pon paź 22, 2007 15:21

Post » Wto paź 30, 2007 11:02

Karmiciele napisali mi, ze na cito trzeba łapać ciężarną kotkę.
Ja w tym tygodniiu nie mogę, chyba, że w niedziele popołudniu (zalezy jeszcze czy będą korki w stronę stolycy ;))

Jedna z moich koleżanek bardzo by chciała też pomóc łapać! :roll:
Obrazek

czakirta

Od: Sob sie 05, 2006 0:12

Post » Wto paź 30, 2007 12:03

ja mogę sie wybrać (na cokolwiek :roll: łapanie, towarzystwo podczas karmienia, urządzanie drugiego domku i kończenie poprzedniego) raczej kazdego dnia w tym tygodniu :)

na dziś już mam plany (tzn niedługo wychodzę a powrót za jakiś 4godz. - jadę do Carrefoura kupić te kocyki za 6-7zł :wink: :D )
ale od jutra do niedzieli włącznie jestem wolna i chętna do pomocy :D
najlepiej w godzinach tak od 12

więc jakby co to tylko czekam na sygnał :wink:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto paź 30, 2007 12:21

Prakseda, oczywiście jestem do dyspozycji. Kto zajmie się koordynacją? Czy właśnie Ty?

Robimy porządki w piwnicy i kilka dni temu wyrzuciliśmy kilka starych szyb :cry: , a teraz przydałyby się bardzo.

Mogę zorganizować kartony, za parę dni mogę mieć ścinki polarowe, jest odrobina styropianu, szeroka taśma klejąca, kawałki starej wykładziny dywanowej. To tak na cito.
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Wto paź 30, 2007 12:29

Ja także mogę pomóc w łapaniu i urządzaniu drugiego domku :wink:

PS Głosowaliście już w krakvecie na Koci Świat?? Jeśli nie to bardzo proszę zagłosować: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... &start=330
Ostatnio edytowano Wto paź 30, 2007 13:00 przez Wera-Baffi, łącznie edytowano 1 raz

Wera-Baffi

Od: Pon paź 22, 2007 15:21

Post » Wto paź 30, 2007 12:30

Bafi, Aia, ja też mogę w tym tygodniu. Mam aktualnie (pewnie nie na długo) pułapkę, kontener. Nie mam talonów. No i trzeba wiedzieć, o którą kotkę, w którym miejscu, chodzi.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto paź 30, 2007 12:34

dellfin612 pisze:Prakseda, oczywiście jestem do dyspozycji. Kto zajmie się koordynacją? Czy właśnie Ty?

Robimy porządki w piwnicy i kilka dni temu wyrzuciliśmy kilka starych szyb :cry: , a teraz przydałyby się bardzo.

Mogę zorganizować kartony, za parę dni mogę mieć ścinki polarowe, jest odrobina styropianu, szeroka taśma klejąca, kawałki starej wykładziny dywanowej. To tak na cito.

Super mnie to pasuje tylko weekend, może sobota. Jeżeli wam pasuje, to jeszcze musiałabym zadzwonić do tej opiekunki. Co prawda nie jest ona tam potrzebna, ale nie wypada rząðzić się bez niej. obiecałam, że się z nią umówię.
Delfin czy jesteś zmotoryzowana, bo ja miałabym znowu do przewiezienia takie wielkie 2 pudła jak na zdjęciach.

Ja skupiłabym się raczej na urządzaniu, druga ekipa może w tym czasie łapac kotkę.
Chyba, że wolicie na spokojnie, oddzielnie.

Potrzebne koce najlepiej polarowe, jakieś kożuchy. Kto ma i może poświęcić?

Ja w środę i czwartek nie będę w necie. Odezwę się w poniedziałek. Wymienimy telefony. OK?

Prakseda

Post » Wto paź 30, 2007 12:37

Ja talony mam na Ksiązęcą, ale tam już nie chcą przetrzymywać po zabiegu. Podobno kończą się pieniądze i robią same operacje. Ew. mam talon na Fosę (Delfin, nie martw się, są tam nowe okna).

Prakseda

[poprzednia][następna]