Coś niedobrego z pazurkiem?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 20, 2003 17:11

Hacker nie daje sobie pazurków obciąć za żadne skarby, muszę więc polegać na pazurodromie domowym. Na szczęście oba kociaste pazurodrom lubią i namiętnie się na nim wieszają, meble skrzętnie omijając. No, jeszcze wykładzinę takim sentymentem darzą...

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Nie lip 20, 2003 21:52

Hih...
Na szczęście z Erikiem nie ma problemu jeśli chodzi o odpazurzanie. No, chyba, że jest rozbrykany i nie w smak mu siedzieć w jednym miejscu - wtedy sie wyrywa i ząbki idą w ruch. Słowem, nie mam problemu jeśli na przycinanie pazurków wybiera sie odpowiednią porę. :)

moira

Od: Wto lut 11, 2003 17:05

Post » Nie lip 20, 2003 22:57

Iwona pisze:[...]a kanapy ....boucle jest ladniejsze

Owszem, zgadzam się, nasze kicie nigdy nie miały obcinanych szponków, a miękkie meble mają "frędzle"... Gorzej, jeśli rzeczywiście pazurki robią się takie haczyste, że trudno kotu je wyrwać z materiału. Naszym zdarzało się rzadko, i tylko jeśli materiał był jakiś wyjątkowo do zaczepienia się, ale zawsze się bałam, że sobie kicia szarpiąc coś wywichnie albo wyłamie.
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro lip 23, 2003 16:51

Ja swojemu kocurkowi obcinam pazury co 10-14 dni, bo jakoś szybko mu odrastają i robię to na spiocha, mruczy nawet przy tym tylko czasem wyrwie łapkę, ale daję sobie sama z tym radę. Dziś po zrujnowaniu połowy pufy postanowiłam obejrzeć jego pazurki i trochę mu przycięłam. Zaobserwowałam, że jeden pazurek też się rozdwoił, ale w sposób, że nie dosięgał rózowej tkanki, więc to rozdwojenie po prostu odcięłam, aby nie haczył. Może to za mało ostre cążki powodują te rozdwajanie? Jutro kupuję nowe cążki i przy następnym obcinaniu zobaczę.
ObrazekObrazekObrazek

Agness

Od: Czw lip 17, 2003 13:55

Post » Nie lip 27, 2003 21:00

Pazurki tne co 14 dni w czasie jesien-wiosna, w lecie raz w miesiacu, czasem raz na dwa nawet, bo wtedy 'pracuje' prazurami i ladnie je sciera na dzialce. Od czasu do czasu, jak mu sie przypomni, odstawia 'tragedie narodowa', ale na ogol zabieg przechodzib ezproblemowo ;)
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

[poprzednia]