wroclaw- "ruskowata" kotka! MA DT szuka stałego!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 22, 2007 21:58

Jakie cudo.... :1luvu: :love:

Dlaczego nie mogę mieć trzeciego kota??? :placz:

Bellavita, chociaż sobie przez dziurkę popatrzysz :D Pogłaszcz wystającą łapkę de mnie, co? :D
Obrazek

theta

Od: Nie cze 10, 2007 13:49

Post » Pon paź 22, 2007 22:23

O przepraszam ... juz nie przez dziurke 8)

Dzisiaj wieczorem Leticja wyszla przy nas na otwarty pokój .... :D , wskoczyla na parapet.... :D i nawet sie na nas nie ogladala... taka byla pewna :dance:

Jestem wiecej niz na 100% pewna, ze to zasluga malego, kochanego szkrabka, ktory jest jak chodzący certyfikat bezpieczenstwa :lol:

A łapeczke pogłaszcze od cioteczki, jak tylko ja wystawi 8)

bellavita

Od: Czw wrz 27, 2007 15:04

Post » Pon paź 22, 2007 23:41

niebieskikot pisze:moniex, Twoja kicia jest sliczna jak bys mi powiedziala, ze to kot z rodowodem tez bym uwierzyla :lol: Leticja wyszla teraz pieknie, taka rozluzniona - calkiem inna niz na pierwszych fotkach. Chyba dobrze, ze nie wrocila do ogrodka co?

jak po nia jechalam do azylu, to wiedzialam, ze jest "niebieska" ale to roznie bywa z "kundelkami" ;) a jak by ktos inny ja mial i mi pokazal i powiedzial, ze jest z rodowodem, to tez bym uwierzyla ;) tylko oczka ma dwukolorowe :) leticja jest piekna :) takie ma blyszczace futerko, jakby ja ktos juz od dawna glaskal 8) dobrze, ze nie trafila spowrotem na podworko, jak sie oswoi to na pewno szybciutko znajdzie nowy domek :) za co oczywiscie trzymam mocne :ok: :ok: :ok:

moniex

Od: Pt cze 15, 2007 19:52

Post » Wto paź 23, 2007 16:57

Do oswojenia to jeszcze jej 'troszke' brakuje :wink:
Dzisiaj dzien senny... wszystkie śpiace Królewny leżakują... chyba czekaja na swojego księcia :wink:
za wyjatkiem malej kici naturalnie :!: ja po prostu wszystko interesuje, Dzisiaj na przykład próbowala popychac wskazowki zegara ;)

bellavita

Post » Wto paź 23, 2007 19:07

bellavita pisze:za wyjatkiem malej kici naturalnie :!: ja po prostu wszystko interesuje, Dzisiaj na przykład próbowala popychac wskazowki zegara ;)

Mała jest extra :D

Cieszę, że Leticja wychodzi :D Swoją drogą, bellavita ile masz kotów? :D
Obrazek

theta

Od: Nie cze 10, 2007 13:49

Post » Wto paź 23, 2007 19:24

Stan kotów na dzien dzisiejszy... bo kto wie co bedzie za czas jakis 8) .... to 2 rezydentki i dwie pensjonariuszki :D
Wszystkie traktowane są jednakowo, chociaz mam słabośc do sierotek... ;)
Plus duzy pies - najlagodniejsze i najbardziej przyjazne zwierzątko pod słoncem. Jego dewiza - im nas więcej, tym fajniej :D

bellavita

Post » Wto paź 23, 2007 23:25

Same dobre wieści :) Teraz już będzie tylko lepiej, w końcu to młoda koteczka. Powinna się oswoić szybciutko.

Medira

Od: Pt lut 25, 2005 19:00

Post » Śro paź 24, 2007 6:54

Po wczorajszym sennym dniu, wieczor okazał się pełen wrażen.
Leticja prawie godzine :!: bawila sie myszka, najpierw w drapaku,a potem juz sobie spokojnie wychodzila :D Staramy sie na nia dłużej nie patrzeć, żeby czuła się swobodnie.
Bawila sie troche (przy nas :!: ) z małą kicią, która wiecznie ją zaczepia i zaprasza do wariowania. Nie zlicze ile razy wczoraj mała przebiegła pokój ..... z 'prędkościa światła' ;)
W takim towarzystwie każdy by sie rozruszał :P

Jedna tylko rzecz nas zasmuca... kiedy widzimy Leticje siedząca na parapecie, wpatrzona w świat za oknem i kwilącą :(
Widac, ze bardzo teskni za swiatem, ktory zostal jej odebrany...

bellavita

Post » Śro paź 24, 2007 9:59

W dzien Leticja uwielbia siedziec w drapaku. Tam sie kokosi i bawi myszka :D
Pełen luz :D
Przewracanie na boczek...
Obrazek

przewracanie na plecki .... :D
Obrazek

bellavita

Post » Śro paź 24, 2007 10:57

Jedna tylko rzecz nas zasmuca... kiedy widzimy Leticje siedząca na parapecie, wpatrzona w świat za oknem i kwilącą Sad
Widac, ze bardzo teskni za swiatem, ktory zostal jej odebrany...

No wlasnie ja sie ciagle zastanawiam czy my dobrze robimy trzymajac koty stale w mieszkaniu :roll: Kiedys bylam wielkim zwoelnnikiem tego, ze kot powinien wychodzic... Teraz jak mam wlasna kicie bardzo boje sie ja wypuscic. Dopiero teraz rozumiem ludzi, ktorzy nie wypuszczaja swoich kotow. Ale z drugiej strony to taka zlota klatka. Moja kicia (niecale 5 miesiecy) nigdy nie chodzila na dwor a mimo to siada pod drzwiami i miauczy. Widzi, ze my wychodzimy, ze pies wychodzi. Ciagle probuje pojsc z nami. Tu wszyscy wypuszczaja koty i jak slysza o naszej to sie nad nia lituja :roll:

niebieskikot

Od: Wto sie 28, 2007 11:08

Post » Śro paź 24, 2007 11:47

Moje kociaki już polubiły dom, już nie patrzą tęsknym wzrokiem na świat za oknem. Doceniły pęłną miskę, łóżko i zabawy z innymi kotami.

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Śro paź 24, 2007 13:32

No tak, ale male kociaki zawsze przystosowuja sie szybciej...

bellavita

Post » Śro paź 24, 2007 14:11 Niebieska kotka

:-) Witam serdecznie,
nieczęsto zaglądam na forum, bo brak czasu - a tu dziś niespodzianka - 13 stron poświęconych "wolnej" błękitnej kocicy...

NIc nie obiecuję, ale porozmawiam z Mężem. Nasza Igiełka jest roczną kotką (od Kordoni), towarzyską i wesołą. Zaprzyjaźniła się z kotem i psem moich Rodziców, kota wręcz adoruje przy każdej wizycie...sądzę, że szybko wciągnęłaby "niebieską" do kooperacji...
Pozdrawiam
Justyna
Pojawiam się i znikam
maroccanmint.blogspot.com

Justyna Ganczarska

Od: Sob wrz 30, 2006 10:59

Post » Śro paź 24, 2007 14:20

Witamy równie serdecznie, a może i bardziej :wink:

bellavita

Post » Śro paź 24, 2007 15:29

Czyżby objawił się domek? :D