Ocean kociej rozpaczy :(, zabijają koty, Dynia szuka domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 13, 2007 10:23

żabciarybcia dziękuję za linka, bedziemy rozmawiac z prezesem działek, zobaczymy co uda nam się zdziałać.
Altanka tej Pani to jedyne schronienie kotów na tych działkach, nie wiem co się z nimi stanie gdyby zabrali tej Pani działkę.

Dwa złapane koty to kot i kotka, są już po kastracji i sterylizacji :)

To papierowe ogłoszenie Promyka przygotowane przez graszkę_gn Obrazek
Jeśli ktoś może to proszę drukujcie i rozwieszajcie gdzie się da, bardzo bym chciała aby choć Promyk znalazł dom przed zima.
Ogłoszenie Promyka w formacie PDF - ok 400 KB do pobrania
Obrazek
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon paź 15, 2007 8:14

Kocurek już na wolności, kicia jeszcze dochodzi do siebie po zabiegu okazało się, że miała ropomacicze, a to koteczka ok. roczna :(

Dziś idę odwiedzić koty na działkach, przy bramie wejściowej pewnie przywita mnie Promyk i radośnie podskakując zaprowadzi do altanki, może kiedyś ja będę mogła go zaprowadzić do nowego domu.
Chciałabym też złapać dwa kolejne koty na zabiegi, mam nadzieję, że mi się to uda, kciuki nie zaszkodzą ;).

Bardzo się martwię o najmłodsze trzy pingwinki, dziś w nocy był przymrozek, szron na szybach, to będzie ich pierwsza zima, czy przeżyją....
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pon paź 15, 2007 21:28

Byłam dziś z wlodaro odwiedzić Promyka na działkach, przywitał mnie jak zwykle przy bramie i zadowolony biegł podskakując do altanki.
Udało nam się złapać dwa kolejne koty na zabiegi :) i jednego z małych pingwinków.
Po przeglądzie u weterynarza dziewczyna trafiła do domu tymczasowego u Karoluch :1luvu:
Bardzo Ci dziękuję za szanse, która jej dałaś.
Mała jest troszkę przeziębiona, pewnie zimne noce dały o sobie znać :( .

Ona dostała szanse, dwa pozostałe nadal na nią czekają.

iwcia

Post » Pon paź 15, 2007 21:57

maleńka powoli się rozluźnia, nie siedzi już skulona, ale powoli rozciąga się wzdłuż wanny... :) męczyłam TŻta o tymczas od kiedy wyadoptowaliśmy znajdę Gremlinka. w końcu się zgodził, zaznaczając jednak, że przydałoby się na miau wyznaczyć datę dnia TŻta cierpliwego :) jak na moje oko, w taki dzień należy włazić im na plecy jeszcze bardziej ;) mam nadzieję, że pozostałe futra też znajdą dt jak najszybciej, bo noce są już naprawdę zimne i maleństwa nie dadzą sobie rady... :( im naprawdę potrzeba niewiele... kto pomoże?
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Wto paź 16, 2007 5:28

Karoluch :1luvu: Z ogłoszeniami pomogę jeśli chcesz :)
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Wto paź 16, 2007 8:50

w ogłoszeniach zawsze przyda się pomoc :) ale z tym poczekamy, aż maleńka się oswoi i ją podleczymy. dziś rano urządziła w łazience porządne mruczando :D chodziła z podwiniętym ogonkiem, ale główkę i bródkę podstawiała do miziania :D nawet nie protestowała przed wzięciem na ręce. domki, domki gdzie jesteście?.. teraz słońce przebija przez chmury, ale noce są już naprawdę zimne... :(
Obrazek

Karoluch

Post » Śro paź 17, 2007 9:51

czy nikt już nie jest w stanie pomóc działkowym kotom?
Obrazek

Karoluch

Post » Śro paź 17, 2007 23:36

hop hop, kto z Łodzi wspomoże łazienką? :)
Obrazek

Karoluch

Post » Sob paź 20, 2007 19:07

na zachętę dla potencjalnych domków tymczasowych, wklejam zdjęcia pingwinka, a właściwie pingwinki :) ochrzczonej roboczo Sefora :) kotka baaardzo szybko się oswoiła, nie ma z nią żadnych problemów, zdrowie coraz lepsze. rodzeństwo nie ustępuje we wdzięku i manierach, na pewno szybko znalazłyby domy... tylko kto im teraz pomoże?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Karoluch

Post » Sob paź 20, 2007 20:53

Piękne te pingwinki Wasze! Ale żeby się oswoiły, trzeba je rozdzielić, bo inaczej będą się izolowały nawet w domu... :cry:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob paź 20, 2007 20:58

u nas jest tylko 1 kicia pingwinkowa, pozostałe wciąż czekają na działkach... :(
Obrazek

Karoluch

Post » Sob paź 20, 2007 21:04

Ja wiem, doczytałąm się, ale stwierdzam fakt... Ile ich jest? dwa jeszcze?...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob paź 20, 2007 21:13

jeszcze 2 pingwinkowe maleństwa, a oprócz tego sporo starszych :( część jest dzika, ale jest też trochę domowych miziaków...
Obrazek

Karoluch

Post » Sob paź 20, 2007 21:15

halbina pisze:Ja wiem, doczytałąm się, ale stwierdzam fakt... Ile ich jest? dwa jeszcze?...

Tak jeszcze dwa pingwinki czekaja, jeden to chłopczyk, a druga to prawdopodobnie dziewczynka.
Jutro bedziemy im ocieplać domki styropianem, bo noce już bardzo zimne :(

iwcia

Post » Nie paź 21, 2007 19:33

Byłyśmy dziś na działkach robić kocie budki.
Dziękuje Wlodaro i Karoluch za ogromną pomoc :1luvu:
Budki zrobione i ocieplone, mam nadzieję, że kotom będą się podobały.

Niestety jeden z małych pingwinków jest bardzo chory, dziewczyny znalazły go w jednym ze starych domków, nie ruszył się nawet z posłanka :cry: , został zabrany do lecznicy.
Bardzo prosimy o kciuki i domek tymczasowy dla niego, jeśli wyzdrowieje nie może wrócić na działki, tam nie ma szansy.
Szybko się oswoi jak Sefora u Karoluch.

iwcia

[poprzednia][następna]