dziewczyny, usiadłam dziś troszkę popracować, bo na stronie schroniska coraz mnie opisów. Więc popisałam ciut, jeszcze nie wysłałam do p. Marcina, bo niestety większości kotów nie znam dobrze, mam nadzieję jutro dowiedzieć się o nich więcej w gabinecie.
Żebyśmy się nie dublowały przedstawiam "moje" koty:
nr 5 - Karolek, boks 2, krówek podrzucony w zeszłym tygodniu pod bramę schroniska razem ze smyczką i obróżką
nr 19 - Kalinka, boks 2 imię robocze, bo tak naprawdę nie wiem, czy to on, czy ona... kot jest przerażony i przysysa się do człowieka tak, że nie da się go odczepić
nr 90 - Tytus, boks 1 nie narzucający się kocurek o lekko zrezygnowanym spojrzeniu i twarzy Georga
nr 95 - Ika, boks 2 - drobna koteczka-przytulanka z jedwabistym futerkiem, która "zagubiła" mi się w zeszłym tygodniu... nie wiem gdzie się podziała, no naprawdę. Ale jest, znalazłam ją dziś
nr 50 - Sabinka, boks 2 - tę koteczkę wszyscy znają. To czarnulka z zamglonymi oczkami i brzydką naroślą na szyi. Wiem, że to prawie beznadziejne, ale jeśli nikt jej nie pomoże, to malutka naprawdę spędzi resztę życia w tym boksie... a może się uda...?
nr 71 - Ksawery, boks 1 - czarny gaduła, lekko nieśmiały, z załzawionymi oczkami. Magija, to ten, któremu czyściłyśmy oczka tydzień temu, ten co nie dawał się złapać.
oprócz tego szykuję się do "objęcia opieką"

kilku jeszcze futrzastych, tylko, że na razie nic o nich nie wiem, jutro będę walczyć jak lwica, żeby się dowiedzieć czegokolwiek o"
nr 12 - biało-bure, typ: Leoś, chyba dziewczynka, boks 2
nr 13 - czarne , dziś było całe ukupkane, łącznie z uszami

, boks 2
nr 84 - czarne, z taką syjamowatą buzią, raczej chłopczyk, boks 2
zgłupiałam jeśli chodzi o nr 52... znalazłam takiego kota w szafie, a później w trójce... może pochrzaniłam numery, nie wiem, jutro sprawdzę...
aha, numery boksów, które przypisałam są tymczasowe właściwie. Jedynka jest zamknięta, w trakcie odkażania, koty zostały przełożone do pozostałych dwóch, p. Aldona mówiła, że jak tylko się go doprowadzi do porządku, to znów będzie zamieszanie, bo będą odkażane kolejne boksy