Powód wysuwania się trzeciej powieki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 17, 2003 9:44

Moj smietnikowy dzieciak, Franciszek, kiedy go "zwinelam", mial jedno oczko zamkniete na stale,drugie na stale zasnute trzecia powieka, balam sie, ze tak moze zostac. Mial koci katar ,chlamydie, herpes - powodow wiele. Tak sobie mysle, ze jesli powieki sie cofaja i nie ma zadnego stwierdzonego powodu - chwile poczekajcie, jesli nie zechca sie cofnac, serdecznie radze wizyte u okulisty, dr. Garncarza /wrazie potrzeby sluze kontaktem/
A moj Franciszek oczka sobie pieknie wyleczyl i zaraz potem zginal...
/ Ktokolwiek widzial.../
Najlepszego, Malgorzata

Malgorzata

Od: Sob lip 12, 2003 20:09

Post » Czw lip 17, 2003 10:12

Mój pierwszy kociol,o imieniu Kocio,był tzw.kotem "wychodzącym" i potrafił znikać z domu nawet na miesiąc,bo pewnie do najbliższej kotki miał kilka kilometrów (tam gdzie mieszkałam poza mną nikt kotów nie miał).Jak wracał,cały złajdaczony i wychudzony,to siedział w domu,aż znowu robił się tłuściutki i grubiutki i wielgaśny.
Kiedyś wrócił,właśnie z trzecią powieką na pół oka i wystraszyliśmy się,czy się nie wściekł czasem (szczepiony był,ale...)
No i wet nam powiedział,że kot jest wygłodzony:(
Szybko wrócił do formy,jak zwykle :D
Mój Kociol-Kociolowaty :D

Candy

Od: Wto lut 04, 2003 22:27

Post » Czw lip 17, 2003 14:05

Dzięki raz jeszcze; tak się przyglądałam Smolikowi
bardzo dokładnie wczoraj i dzisiaj.
Powieczki naprawdę sporo już się schowały w ciągu
tego miesiąca u nas (ale ten czas leci...). Chyba nie ma powodu
teraz panikować, może nawet całkiem się schowają w końcu?
Malutki on jeszcze i wciąż rośnie :)
kawa

kawa

Od: Śro mar 19, 2003 20:35

Post » Pon lip 21, 2003 23:20

Kawa, wyczytalam, ze jestes z Krakowa. Ktos w tym pieknym miescie szuka rudego, kuwetowego kotka, plec obojetna. Gdzies jest ogloszenie, bede posredniczyc, gdybys cos miala. Jak powieki?
Pozdrawiam,Malgorzata

Malgorzata

Post » Śro lip 23, 2003 15:51

Hej Małgorzata,
z trzecią powieczką Smolika jest tak, jak napisałam powyżej :)

Co do ogłoszenia: czy mogłabys trochę jaśniej?
Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi.
O pomoc w adopcji? Masz do oddania kotka?
No i to chyba nie ten wątek :)
kawa

kawa

Od: Śro mar 19, 2003 20:35

Post » Śro lip 23, 2003 19:32

Witam,tak, przepraszam,nie ten watek, ale wrocilam tu, bo wydawalo mi sie, ze jestes z Krakowa i dobrze mi sie zapamietalo, wiec pomyslalam, ze przy okazji Cie zapytam. Nie, ja nie mam kota do oddania, taki kotek potrzebny jest komus w Krakowie. Ogloszenie jest na innym forum i poniewaz wiecej jest kotow, niz ludzi, chcacych sie nimi opiekowac, chetnie posrednicze w takich sprawach - gdybys cos wiedziala o takim kotku, daj prosze znac - mam nadzieje, ze sie nie obrazilas!
Mam tez nadzieje, ze powieki szybko wydobrzeja calkiem, gdybys miala jakies zastrzezenia, dr.Garncarz ma tez chyba strone, postaram sie znalezc, jego nr.tel. mam.
Pozdrawiam,M.

Malgorzata

[poprzednia]