Pożar w korabiewickiej kociarni - ROZPACZLIWY APEL O DT !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 15, 2007 15:26

Poddasze pisze: a ostatnio Siwulka zaczęła szefować w tym małym maminym stadzie i Marusia obrywa od niej po mordce za mizianie się z człowiekiem :roll:

No pięknie! A ja w każdym ogłoszeniu wspominam jaka to dobrze ułożona, grzeczna kotka.

Poddasze wstyd się przyznać ale z Twojego blogu ściągam info do ogłoszeń. To chyba nie jest copyright :D
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pon paź 15, 2007 15:30 male

informacji o malych jest niedużo.Do schroniska przyniósł je jakiś facet ze wsi, w worku na ziemniaki. Matka Malgośka i czwórka dzieci. Jeden czarnuszek w sobote przeszedl za TM :cry:
Czwarta malutka Ninja trafila do Korabiewic razem ze swoją matką.Przywiezli z hotelu Panorama,tlumacząc ze przepisy unijne nie pozwalają na trzymanie kotów w hotelu.Jest straszną rozrabiaką.Daje chłopakam popalić :twisted:
Male zostaly odrobaczone,odpchlone,dostają antybiotyk i krople do oczu ,bo jest podejrzenie na koci katar.
Matka Malgośka ma duszności, koci katar,jest w kolejnej ciąży, w czwartek będzie wysterylizowana.

olga nik

Od: Czw wrz 06, 2007 22:27

Post » Pon paź 15, 2007 16:11

Poddasze wstyd się przyznać ale z Twojego blogu ściągam info do ogłoszeń. To chyba nie jest copyright

eee.. no co Ty!!! :lol: ściągaj ściągaj :lol: po to przecie piszę, żeby koty PR odpowiedni miały 8) !

A Siwa jest grzeczna, jest kochana, jest przeurocza i traktuje swojego tymczasowego opiekuna jak przyjaciela, co jest bardzo pozytywna odmianą po pierwszych dniach, kiedy w zasadzie Siwej było wszystko jedno kto - byle ktos ją głaskał :) a teraz widac w oczkach takie kocie maleńkie przywiązanie i twarze sa dla niej istotne a nie tylko ręce :)

A teraz najlepsza wiadomość od początku zeszłego tygodnia dla mnie i mojej futrzastej ferajny (wszystkie czworonogi kibicowały - a w szczególności Kubuś, który jako pies najbardziej oberwał ;)) - wygląda na to że Siwa znalazła domek 8)

jej przyszła opiekunka (która wczoraj przyszła ją oglądać) zadzwoni dziś wieczorkiem i wszystko obgadamy ze szczegółami. A ja głupia nie wierzyłam, że Siwa ich oczaruje swoim dojrzałym kocim wdziękiem i delikatnością... :oops:

Tak więc proszę o trzymanie kciuków przez najbliższe dwa tygodnie, bo w piatek idziemy z Siwulką do weterynarza na ostatni przegląd zdrówka, a potem przez kolejny tydzień Siwa będzie grzecznie czekac na swój wielki dzień i wyprawe do nowego domku (tfu tfu przez lewe ramię, żeby nie zapeszać). A to najwyższy czas, bo Siwa miała już serdecznie dosyć wyczekiwania w kocim pokoiku na wędrówki luzem po mieszkanku i należy jej się w końcu jeden kochany człowiek.

no... to kciuki w górę!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon paź 15, 2007 16:25

.

no... to kciuki w górę!

:ok: :ok: :ok: będzie dobrze :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kubagie

Od: Nie paź 07, 2007 19:17

Post » Pon paź 15, 2007 21:10

Ale fajna wiadomość z tym domkiem dla Siwej :) Kciuki zaciśnięte ! :)
Maluszki są przecudowne :) Tylko schrupać :), Pingwika pierwszego :)
Olgo, juz nic nie będę pisać, Ty wiesz.. :)
A czy widziałyście Domino?? Co u niej?
Dżampa..Marusia..Domino..Domisia..Dziecko..Scarlet.. .. wszystkie za Tęczowym Mostem :(

Sanna

Od: Nie kwi 24, 2005 19:53

Post » Pon paź 15, 2007 21:12

dubel.. :oops:
Ostatnio edytowano Wto paź 16, 2007 21:23 przez Sanna, łącznie edytowano 1 raz
Dżampa..Marusia..Domino..Domisia..Dziecko..Scarlet.. .. wszystkie za Tęczowym Mostem :(

Sanna

Od: Nie kwi 24, 2005 19:53

Post » Pon paź 15, 2007 22:36 Domino

Widziałam Domino
Czuje się trochę lepiej,sama je i pije, pogłaskałam ją i przeprosiłam że tak późno przyśzliśmy jej z pomocą :(

olga nik

Post » Pon paź 15, 2007 22:41 pingwinek

Pingwinek jest moim ulubieńcem.Trzymam kciuki .żeby tylko szybko znalazl dom . Jest taki spokojny,kolankowy
Nie wiem czy powinnam już pochwalić się- przed chwilą pojechał do nowego domu Tabak.Kciuki mocno zacisnięte,żeby wszytsko poszło dobrze

olga nik

Post » Pon paź 15, 2007 22:53

jak im pomóc? ;( potrzebne są może jeszcze jakieś miski? koce? zabawki?

truskawa00

Od: Pon paź 15, 2007 22:29

Post » Pon paź 15, 2007 23:03 potrzeby

Miski i koce potrzebne zawsze.Będziemy wdzieczni za pomoc

olga nik

Post » Pon paź 15, 2007 23:09

a gdzie to przekazać- proszę o kontakt np. na maila: truskawa00@gmail.com ! mam 2 koty i pewno znajdą sie jakieś miski. koce czy podobne też powinny się znaleźć. a jak nie.... to w ciuchlandzie obok mają często takie rzeczy i polece po to jak tylko będę miala jakieś pieniążki.

truskawa00

Post » Pon paź 15, 2007 23:58

już wszyskto wiem. jak tylko będę mogla- pojade tam! na razie zaczynam akcje zbierania rzeczy! życzcie mi powodzenia!

truskawa00

Post » Wto paź 16, 2007 1:07

Rzeczywiście wczoraj odpoczywałam, przede wszystkim psychicznie. Jestem w ciągłym biegu i potrzebowałam przynajmniej jednego dnia, żeby pobyć sama, odespać się, zrelaksować i pobyć trochę ze swoim kotem. Wiem, że czekałyście na fotki, ale mówiłam Oldze, że wrzucę je w poniedziałek. Widocznie nie wierzyła, że mówię poważnie :twisted:
Zaraz dodam zdjęcia kotów przywiezionych do lecznicy oraz nowe fotki maluszków, już od Olgi. Jutro zajmę się aktualizacją strony schroniska - przy okazji podawania Advocate zrobiłyśmy "inwentaryzację". Nie ma wielu kotów. Po pożarze dużo kotów uciekło i do tej pory się pojawiły :( Minął już miesiąc, więc szansa na to, że wrócą jest raczej niewielka :(
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Wto paź 16, 2007 1:49 Re: Korabiewice

olga nik pisze:
Zabaraliśmy na leczenie kotów:
Skarpetka - bardzo zaawansowany koci katar,wycięczenie
Obrazek

Zębulka czarna - koci katar
Obrazek
coś mi się zdaje, że Zębulka okaże się Zębulkiem :roll:

Rudy kocur(nowy) mocny stan zapalny jamy ustnej, do kastracji
Obrazek

Malgośka( matka)- koci katar,duszności,podejrzenie na ciąże
Obrazek

Dzieci Małgosi:
Irokez - biało- czarny kocurek
Obrazek

Pingwinek - biało-czarny kocurek
Obrazek

Tabak- czarny kocurek
Obrazek

Czwarte dziecko Małgoski, czarny maluszek przeszedł w nocy za TM :cry:

Od innej kotki Nindża - Whiskasowa koteczka
Obrazek
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Wto paź 16, 2007 8:29

Fantastyczne fotki. szczególnie Ninja świetnie wypadła 8)

A odnośnie Siwej. Jest już ustalone. Siwulka w najbliższy piątek idzie ze mna i z AMrusią na kontrolę oczu i po listę zaleceń dla nowej opiekunki :) a 25.10 lub 26.10 pojedzie do nowego domku, gdzie jej nowa pani weźmie troszkę wolnego, żeby się Kici przypodobać :D a potem jak będą święta to też będzie w domku, więc uznałyśmy, że warto poczekać te kilka dodatkowych dni, żeby początek Siwa miała jak najłatwiejszy. Już widzę to szczęście i oszołomienie, że może sobie pobiegać po większych pomieszczeniach :) i że nie ma tam żadnego pieska!!!

ale się cieszę! ale się cieszę! :D
ale i tak będę drżeć o pierwsze informacje z nowego domku. Myślę, że trafiliśmy charakterem Dużego w charakter Siwej. Obie są delikatne, drobne, wrażliwe i spokojne o zrównoważonej osobowości :lol:

a do mnie pewnikiem przyjedzie następnie Wisienka... :wink: Będziemy się przyglądać kici, przytulać i obserwować i pstrykać fotosy 8)

Teraz trzymam kciukacze za Marusię i jej oczka, żeby Maleńka szybciutko wyszła z tego choróbska bo już oczka ślicznie otwarte szeroko i bystre ino wciąż widać, że tam oczka walczą. A jak się jej już pyszczek wyczyści to normalnie aż błyszczy swoim kocim maleńkim urokiem :) To taki mały urwis, łobuz i fisiu maleńki. Tylko by się w turlanego bawiła, z myszkami i sępiła o przysmaczki 8)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

[poprzednia][następna]