Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 2.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 07, 2007 22:43

Witaj Mirko, w końcu tu dotarłam po dłuższej przerwie netowej...
wygląda na to, że mój internet działa tylko w nocy :roll:

czytam Twój wątek wstecz i widzę, że sporo się dzieje w Was..
Pedro - rewelka, nawet na zdjęciach widać jaki łobuziak z niego :D super, że znalazł domek :)
trzymam kciuki za resztę!!! :ok:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Śro paź 10, 2007 18:21

Diana i Dalia opuściły dzisiaj mój dom. Zburzyły spokój 5 letniej rezydentki. Czy zostaną przez matronę przyjęte tego nikt nie wie. Szylkrety zachowały się całkiem poprawnie. Nie obyło się bez zatykania szpary za meblami kuchennymi, którą to siostry odkryły dość szybko. Miejsce pobytu będzie musiał zmienić cenny wazonik i być może roślinki. Kuwety i miski zostały przez siostry zlokalizowane i wykorzystane. Nawet zaakceptowały nowe dłonie do ssania. Dalia kolorystycznie pasuje do tapicerki a Diana urzeka swoim spojrzeniem i głośnym mruczeniem. Relacja zdjęciowa jak zwykle kiepska.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Diego cwaniak broni się przed eksmisją. Zaczął sikać na podłogę w przedpokoju i legowiska. Wie, że lejka nikt nie zechce.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Śro paź 10, 2007 19:53

DD pięknie się prezentują w nowym otoczeniu i widać, że czują się jak u siebie :D :ok: tylko rezydentka coś spode łba patrzy na te zmiany :lol:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Śro paź 10, 2007 20:13

Super - kolejne dwa kociaki mają swoje domki :) :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro paź 10, 2007 20:20

to poszły hurcikiem brzydule :lol: Niech im się dobrze wiedzie w nowym domku Obrazek Kciuki za przyjaźń z rezydentką Obrazek Ale nie rozróżniam która to kicia Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro paź 10, 2007 20:41

Amyszko, nie pij tyle :wink: rezydentka jest czarno-biała :lol:

Fraszka

Post » Śro paź 10, 2007 20:45

Super, że poszły razem!
Trzymam kciuki za ich nowy domek i oby więcej dobrych domków :D
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Śro paź 10, 2007 22:39

Trochę informacji o nowych. Kaja coraz mniej zwraca uwagę na koty. Nadal warczy i prycha, ale dystans między nią a kotami znacznie zmalał. Nie przeszkadza jej śpiący obok kot. Kiedy wołam ją na jedzenie potrafi przejść między kotami. Stara się być jak najbliżej mnie i zeszłą noc przespała koło mojej poduszki dotykając niemal Marcysia. Jest tak rozczulająca, gdy wspina się na nogi, aby ją wziąć na ręce. Wzięta momentalnie przylega opierając łapki i główkę na moim ramieniu. Łepek przyciska do mojego policzka i mruczy. To kochana i delikatna kotka. Powinna trafić do nowego domu jak najszybciej zanim się do mnie przywiąże.

Jack ma podwyższoną creatynine i mocznik. Ma też podwyższone WBC i LYM co podobno jest wynikiem stanu zapalnego. Reszta wyników w normie. Jack ma też tasiemca. Rana koło ogona ładnie się goi. Z okiem też nie jest źle, choć na dokładne badanie nie można sobie pozwolić. Jack bardzo stresuje się u weta i za każdym razem w drodze powrotnej załatwia się pod siebie. Przez pierwsze 2 dni bardzo dużo pił i siusiał. Podaję mu Ipaktine. Dzisiaj zrobił jednak siusiu z niewielką ilością krwi. Jutro miał być kastrowany i wet miał zrobić porządek z oczodołem. Po zabiegu powinien zostać przepłukany kroplówką. Krew w dzisiejszych siuśkach postawiła jutrzejsze zabiegi pod znakiem zapytania. Ogólnie Jack jest bardzo spokojny. Tylko 2 razy zażyczył sobie wypuszczenia z klatki. Zadowolił się siedzeniem na parapecie przez dłuższy czas i po powrocie do klatki znowu był spokojny.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw paź 11, 2007 7:53

Mirko, bardzo się cieszę, że dziewczyny pojechały do nowego domu :).
W ogóle to są cudne :D.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw paź 11, 2007 9:51

dobre wieści- siostry D wygladają na żywo zaiteresowane wszystkim :lol:
biedna rezydentka-pamiętam , co przezył mój 4-cio latek jak dostał w prezencie dwa łobuzy 3- miesieczne pod choinkę :lol:

trzymamy :ok: za zdrówko Jacka
i za domek dla małej przylepki :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw paź 11, 2007 10:51

Fraszka pisze:Amyszko, nie pij tyle :wink: rezydentka jest czarno-biała :lol:

A ja wypatrywałam na tych zdjęciach z kociakami ,a rezydentka osobno :oops: Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Czw paź 11, 2007 10:56

mirka_t pisze:Jack ma podwyższoną creatynine i mocznik. Ma też podwyższone WBC i LYM co podobno jest wynikiem stanu zapalnego. Reszta wyników w normie. Jack ma też tasiemca. Rana koło ogona ładnie się goi. Z okiem też nie jest źle, choć na dokładne badanie nie można sobie pozwolić. Jack bardzo stresuje się u weta i za każdym razem w drodze powrotnej załatwia się pod siebie. Przez pierwsze 2 dni bardzo dużo pił i siusiał. Podaję mu Ipaktine. Dzisiaj zrobił jednak siusiu z niewielką ilością krwi. Jutro miał być kastrowany i wet miał zrobić porządek z oczodołem. Po zabiegu powinien zostać przepłukany kroplówką. Krew w dzisiejszych siuśkach postawiła jutrzejsze zabiegi pod znakiem zapytania. Ogólnie Jack jest bardzo spokojny. Tylko 2 razy zażyczył sobie wypuszczenia z klatki. Zadowolił się siedzeniem na parapecie przez dłuższy czas i po powrocie do klatki znowu był spokojny.

Biedny kocio to dl niego wielki stres,ale bez tego nie można mu pomóc Obrazek
Trzymam mocno kciuki za Jacka Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pt paź 12, 2007 15:51

Jack został wczoraj wykastrowany a w oku jest coś odklejone, coś innego wycięte. Teraz trzeba zakraplać żelem i kropelkami. Po zabiegu dostał kroplówkę, żeby przepłukały się mu nerki. Dzisiaj zachowuje się całkiem normalnie.

Obrazek Obrazek

Odwiedziłam dzisiaj Niunię, która od 5 dni jest w nowym domu. Ma koleżankę Kingę i wygląda na to, że polubiła nowych opiekunów. Dopadła ją niestety mała niedyspozycja żołądkowa i mam nadzieję, że nic poważnego z tego się nie wykluje.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Edit:literówka
Ostatnio edytowano Pt paź 12, 2007 18:14 przez mirka_t, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt paź 12, 2007 17:24

Jakie cudne obrazki :love: i Niania jak się patrzy :D
Taki widok podnosi na duchu :ok:

Kciuki za Jacka, niech zdrowieje :ok:

Fraszka

Post » Pt paź 12, 2007 18:09

Niunia koleżanki,Niunia to jest ,o ile pamiętam :spin2:

Mojemu Karmelkowi też by się taka koleżanka przydała :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

[poprzednia][następna]