Sugar & Spice

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 16, 2003 15:32

vitez pisze: Czy serek wiejski jest tuczacy?

sprawdź na opakowaniu :lol:

graga

Od: Wto paź 15, 2002 13:52

Post » Śro lip 16, 2003 16:23

Serek wiejski występuje też w wersji light, czyli odtłuszczonej. Tylko pewnie nie jest taki dobry :roll:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro lip 16, 2003 16:28

graga pisze:
vitez pisze: Czy serek wiejski jest tuczacy?

sprawdź na opakowaniu :lol:

Ja sie nie znam, nigdy nie bylem na diecie :P . Jedyne co mnie interesuje na opakowaniu to cena i data waznosci... podpowiedz ktora cyferka/nazwa na opakowaniu wskazuje "tuczliwosc" ?
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Śro lip 16, 2003 16:41

vitez pisze:Ja sie nie znam, nigdy nie bylem na diecie :P . Jedyne co mnie interesuje na opakowaniu to cena i data waznosci... podpowiedz ktora cyferka/nazwa na opakowaniu wskazuje "tuczliwosc" ?

Procent zawartości tłuszczu - ten zwykły ma chyba z 5%... o kurczę, spojrzałam do lodówki i nie piszą, tylko że 5g tłuszczu na 100g... aa, no to jest właśnie 5%... i jeszcze podają wartość energetyczną. A ten light oprócz tego że mniej tłusty (no i zapewne mniej energetyczny) to jest w trochę płaściejszych pojemniczkach.
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro lip 16, 2003 19:50

PumaIM pisze:A ten light oprócz tego że mniej tłusty (no i zapewne mniej energetyczny) to jest w trochę płaściejszych pojemniczkach.

A to ja kupuje wlasnie te plasciejsze pojemniczki bo troche mniejsze i kocicom akurat na 1 dzien starczaja :)

vitez

Post » Śro lip 16, 2003 20:59

I jedza ? moje serek i jogurty kluja w zeby :twisted:
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Śro lip 16, 2003 21:22

Light raczej nie kupuj, lepszy jest ten pelnoprocentowy ;) Przy odtluszczaniu chyba traci sie tez czesc skladnikow odzywczych, no i produkt gorzej smakuje. (Przynajmniej mleko :twisted: )
Taki serek nie jest chyba AZ tak tuczacy :lol:

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Śro lip 16, 2003 23:23

kinus pisze:I jedza ? moje serek i jogurty kluja w zeby :twisted:

To czemu podajesz im zimny? :P

Moje wciagaja serek wiejski jak odkurzacz :)

vitez

Post » Czw lip 17, 2003 1:15

moje dwie wciagaja serek, ale musi byc z mleczkiem (tym, ktore juz jest w pudelku), no bo przeciez wyschnietego nie beda jadly!!! nic z tych rzeczy...:)
Pat&3F

Pat&3F

Od: Śro lip 09, 2003 0:29

Post » Sob lip 19, 2003 7:30

Sikaja... OBIE 8O
I to tylko na posciel... dokladnie na koldre lub przescieradlo, poduszki na szczescie nie ruszone... Przez ostatnie dwa tygodnie srednio co dwa dni pralem posciel i koce (w poszewkach mam koce nie koldry) :( .
Ilez mozna :!:
Po kazdym wykrytym sikaniu dostawaly wg poradnika: klapsy w tylek, pokazujac i mowiac grozeni ze nie wolno, potem do kuwety z glaskaniem ze tu wolno, potem do ciemnej zamknietej lazienki "karceru" za kare, po paru(nastu) minutch wypuszczone z wyglaskiwaniem ze juz dobrze... i bezskutecznie... ciagle sikaja OBIE na posciel.
Wiem ze obie bo siki maja rozne zapachy, zawsze oba zapachy na raz, jeszcze nie rozroznilem ktore czyje ale zawsze sa oba zapachy :(
Co z nimi zrobic?
Scielic nie moge - nie mam praktycznie gdzie chowac poscieli (na materacu spie, sam materac postawic na sciane to tez niezbyt fajne zajecie jesli mialoby byc codzienne).
Skropic cytryna jak raz radzila Kazia - niezbyt ciekawie spac w zapachu cytrynowym (i nim ewentualnie przesiaknac :roll: ).
Juz mam dosc co dwa dni prac i tego zapachu ich sikow :!: cale mieszkanie zaczyna smierdziec bo codziennie prawie zasikuja posciel OBIE :(

vitez

Post » Sob lip 19, 2003 7:36

Zamykać w lazience z kuwetka na czas nieobecności w domu. Obie. Konsekwentnie, aż przestaną sikać na pościel.
Po powrocie przypilnować, żeby obie wysikały sie do kuwetki.
Bardzo pracochłonne i uciążliwe...niestety, nawyk sikania w pościel, jak już sie pojawi, jest wyjątkowo trudny do wyeliminowania...

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Sob lip 19, 2003 7:51

Kazia pisze:Zamykać w lazience z kuwetka na czas nieobecności w domu. Obie. Konsekwentnie, aż przestaną sikać na pościel.

I z jedzeniem?

Po powrocie przypilnować, żeby obie wysikały sie do kuwetki.

Problem jeszcze jest w tym ze potrafia nasikac w czasie gdy spie 8O ... pare dni temu sie zdarzylo ze kladlem sie w czysta i pachnaca posciel, a obudzilem sie juz w pachnacej inaczej :evil:

vitez

Post » Sob lip 19, 2003 7:58

Myślę, że muszą mieć też jedzenie, one przecież cały czas rosną. No chyba że wychodzisz na godzinę. I chyba będziesz musiał spędzać noce samotnie :roll: Nie masz możliwości zamknąć drzwi od sypialni?
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Sob lip 19, 2003 8:42

To zależy na jak dlugo i w jakiej porze.
Jeśli w nocy, to jedzenie niekoniecznie...choć mała przekąska nie zaszkodzi zapewne.
kociaki w tym wieku nie muszą już tak ciągle jeść, 3 razy dziennie cakiem wystarczy.

Jeśli sikają w nocy na pościel, to niestety wskazane byłoby na czas spania zamykać również....

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Sob lip 19, 2003 10:09

No i te klapsy "wedlug poradnika" (co to za poradnik jakis? :evil: ) raczej im w zaprzestaniu sikania nie pomoga...
Badales im siusiu? Bo moze one maja jakas infekcje?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia][następna]