Koty pani Hanki, dobijamy do setki, niedługo nowy wątek!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 09, 2007 18:38

My będziemy w sobote i niedzielę w miejscu pokazów kotów rasowych.
Nasza klatka ma wystrój ciemnozielony i dwie rude norweskie kociczki.
A ty masz swoje stoisko?
Mam nadzieję,że się spotkamy.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Nie wrz 09, 2007 20:14

Thorkatt pisze:My będziemy w sobote i niedzielę w miejscu pokazów kotów rasowych.
Nasza klatka ma wystrój ciemnozielony i dwie rude norweskie kociczki.
A ty masz swoje stoisko?
Mam nadzieję,że się spotkamy.

Pumy juz nie bedzie? :(

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Nie wrz 09, 2007 20:50

Mamy wydzielone miejsce, czekamy na informację, gdzie. Jeśli dopiszą ochotnicy i będzie nas więcej niż 2 osoby (tzn. ja i Medira) to Was odwiedzimy, jeśli nie zapraszamy do nas, bo każda z nas będzie musiała siedzieć cały dzień i siłą rzeczy nie da rady opuścić stanowiska.
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Pon wrz 10, 2007 8:06

Postaram się i ja Was wesprzeć ( duża jestem, może mnie wystarczy na dwa stoiska 8) )

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Pon wrz 10, 2007 10:17

Wiem! Widziałam! Wima duża jest i da radę na dwa stoiska! Jak będę znała nr dam Ci znać na pw
Obrazek

AniaWrocław

Post » Pon wrz 10, 2007 22:51

Odwiedzimy oczywiście.
Puma, zwana też Pumela Anderson, ambasadorka kotów domowych na wystawach rasowych woli teraz spedzać czas na fotelu lub w szafce z pościelą, gdzie ma wydzielony kącik i odpowiadać na pytania.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Pon wrz 10, 2007 22:56

Thorkatt pisze:Odwiedzimy oczywiście.
Puma, zwana też Pumela Anderson, ambasadorka kotów domowych na wystawach rasowych woli teraz spedzać czas na fotelu lub w szafce z pościelą, gdzie ma wydzielony kącik i odpowiadać na pytania.

:ok: :)

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Czw paź 04, 2007 20:55

Oj, coś tu cicho w tym wątku!
Aby go ożywić trochę, zacznę jak zwykle i monotematycznie od podziękowań:
za Kleksia, Tolę i Srulcię, Czarnusię, Oneczkę, Oneta , Pstryka, Maksia i Zbója.
Z waszych wpłat zapłaciłam za ubiegły miesiąc za mięso 360 zł. Na koncie zostało 90 zł z niewielkim nawisem. Chciałabym jeszcze zapłacić choć 100 zeta na poczet długu u weta, więc jeśli ktoś nie dał a może, to bardzo pięknie proszę.
Kochany sztabie od balu! Karma odłożona i czeka, ciocia Ania też dołoży parę sztuk.
Obrazek

AniaWrocław

Post » Pt paź 05, 2007 7:47

Koci Bal za pół godziny, na sali gimnastycznej wrze jak w ulu, dzieciaki szykują dekoracje, stoiska, konkursy ... Oj będzie się działo, wszystkim dyryguje Thorkatt, na pewno zda sprawozdanie po zakończeniu.
Po jedzonko Aniu na pewno się zgłosimy, jak tylko urobimy :wink: transport.
Trzymajcie kciuki za dzieciaki, robią co mogą dla tych kociaków.

W tym miesiącu wysłaliśmy też pani Hance za pośrednictwem krakvetu paczkę z jedzonkiem (m.in. dzięki zbiórce makulatury udało się zebrać całkiem sporo pieniążków).
Pako

Post » Pt paź 05, 2007 11:49

Jak zwykle niezawodny duet Pako i Thorkatt - dziękuję w imieniu p. Hanki!
Obrazek

AniaWrocław

Post » Pt paź 05, 2007 17:36

Oferuję transport. Do Pako na maila wysłałam swój nr telefonu.
Jak coś to dzwońcie :)

barbara332

Od: Nie gru 18, 2005 16:51

Post » Pt paź 05, 2007 18:56

Myślę, że to Pako i Thorkatt ułatwi znacznie sprawę, dzięki!
Obrazek

AniaWrocław

Post » Sob paź 06, 2007 20:47

No i udało się, choć wydawalo się że będzie źle, bo :fantów mało, dekoracje niezrobione,huk nadprogramowej robotyw domu, maskotki nieuszyte, itp itd. Jak zwykle mobilizacja w ostatnich godzinach. Dziękujemy AniWrocław, Wimie i Pako za wspaniałe fanty. Moje dzieciaki też sie spisały i wybrnęły z paru niespodziewanych komplikacji(szkoła życia).
Druga edycja Kociego Balu, zorganizowana w okolicy Swiatowego Dnia Zwierząt , nosiła nazwę "W kocim miasteczku". Stoiska z atrakcjami miały dekoracje - kamieniczki, oczywiście z kotami w oknach, na dachu. Był więc koci czerwony krzyż - tam dzieci mogły oddawać karmę, koce i makulaturę, otrzymując los na loterię, Kotolotek czyli loteria fantowa, Cukierenka pod wąsami( w ubiegłym roku była pod pazurkiem), kamieniczka z kocimi tatuażami, sklepik z maskotkami, kamieniczki z konkursami. A wszystkie kamieniczki stały przy ulicy Hanny Chombakow. W taki sposób moje dzieci chciały podziękować pani Hance za poświęcanie się dla kotów.
Naszym gościem honorowym była Wima, która podziękowała dzieciom za pomoc w imieniu Szelmy i wszystkich potrzebujących kotów. Cieszymy sie też, że zawsze możemy liczyć na wsparcie naszej wspaniałej Pani Dyrektor, a Pako jak zwykle podbija ceny w sklepiku ( chyba nawyk z Bazarku) i przysyla nowe siły z kasą.
Nasi mali goście wcale nie chcieli wracać do klas, a miło było spojrzeć, jak spodobały im się fanty. Sprzątanie poszło nam nader sprawnie, kawa pozwoliła mi przeżyć następne 4 lekcje, ale po powrocie do domu pokręciłam się dwie godziny po domu , na chwilę położyłam się , emocje odeszły, i wstałam w sobotę o 4.30. Przywitała mnie tylko najmłodsza Algusia, starsze jeszcze musiały dospać.
Zdjęcia z balu dołączę później z córkową pomocą.
Zebraliśmy całkiem realne pieniążki , w poniedziałek dzieciaki je rozdzielą, bo myślą też o nowych podopiecznych Szelmusi, która natchnęła ich na zorganizowanie balu w ubiegłym roku.
Do końca października zbieramy makulaturę " na koty", potem dla dzieciaków z Milicza, ale później znów dla puszystych, bo w makulaturze to ja rządzę.
Wima obiecała przyjść do szkoły z Szelmą, bo bardzo chcą ją zobaczyć czwartoklasiści i oni też zadeklarowli pomoc w nastepnych kocich imprezach. A więc duch w narodzie nie ginie!!!
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Sob paź 06, 2007 21:11

Dziewczyny! Jesteście wielkie! Gratulacje ode mnie i od mojej bandy!
A propos: tu mi niektóre z nich podpowiadają, że 24 października jest dzień czarnego kota. Pewnie myślą, że coś ekstra dostaną!
Obrazek

AniaWrocław

Post » Sob paź 06, 2007 21:22

Kiedyś słyszałam od znawczyni kocich kolorów, że wystarczy jedna czarna plamka na białym kocie i jest kot czarny z białym, a nasza bura Puma to czarny szylkret. Na prezenty to licza wszystkie. Może z okazji tego dnia zrobimy gazetkę ze zdjęciami kocistych - Wima obiecała zdjęcia swoich + od pani Hanki, będzie widać dokładnie, komu pomagamy.
A moje dzieciska jeszcze przed Balem wymyśliły, że w lutym w okolicach Dnia kota zorganizują przedstawienie, połączone ze zbiórką prezentów. Moze uda nam sie znaleźć lub wymyśleć coś o kotach. A ja sobie tu pewnie Wimę wykorzystam, bo ona w literaturze oblatana!!
Obrazek Obrazek

Thorkatt

[poprzednia][następna]