Mruczek i Mruczylla W NOWYM DOMU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 03, 2007 9:05

Biedne Mruczusie, znowu zaniedbane, zła tymczasowa pańcia łapała i woziła wczoraj koty do pierwszej w nocy zamiast się bawić ze słodziakami :twisted:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro paź 03, 2007 10:15

ojejku!!!! Mruczaski się wcale nie gniewają ,bo wiedzą ,że Genowefa pomagała innym kociastym :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro paź 03, 2007 20:49

Dziś mała wariatka się wymknęła na balkon i zastała tam niczego nie spodziewającą się Różyczkę. Nie wiem kto kogo pogonił, straty są w postaci stłuczonej doniczki, poranionego kwiatka i przewróconego prania utytłanego w ziemi :twisted: W każdym razie Mruczylka po tej akcji chciała czym prędzej wrócić do Mruczka.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw paź 04, 2007 9:29

ojej,straty na dumie kociej i straty materialne ,no ale ponoć co nas nie zabije to nas wzmocni.....tak mówią 8) pozdrawiam ekipę Pelci i ekipę Mruczasków,i oczywiście Was moi mili :D
Obrazek

biamila

Post » Czw paź 04, 2007 14:32

Mruczaski co u was słychać ? jak mija dzioneczek? jesteście grzeczne? nie wchodzicie w drogę Pelci?
Obrazek

biamila

Post » Czw paź 04, 2007 18:32

w górę!
Obrazek

biamila

Post » Czw paź 04, 2007 19:08

Dzień mija dobrze, ale niestety bez nowych fotek :( Mruczylka znowu mi się wymknęła, została obsyczana, ale tym razem bez strat w kwiatkach i praniu. Po jakiś 10 minutach hasania na obcym terenie chciała do Mruczka. Wybawiłam trochę Mruksy i teraz żrą :) A żrą już prawie tylko suche :D
Była jedna chętna na Mruczki Pani, ale wymiękła na zabezpieczeniu okien i balkonu :( Choć muszę przyznać, że byłam dość otwarta. Nie musi być już natychmiast, bo sezon balkonowy się kończy, proponowałam różne rozwiązania i.t.p.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw paź 04, 2007 20:36

Kurcze wstyd się przyznać ,że nie mam zabezpieczonego balkonu,małego Rysia jeszcze nie wypuszczam ,a Gruś zawsze jest pod naszą pieczą z tym,że Gruś to bardzo zrównoważony kotek i nigdy ,przenigdy nie chodził po gzymsach ,ani poręczach,on w ogóle nie bardzo lubi wysokości ,w przeciwieństwie do Rysia ,bo z niego to alpinista pełną gębą.Ale w przyszłym sezonie będę musiała coś wymyślić ,u mnie sprawa nie jest łatwa ,bo mam balkon,i chodziłam już po różnych sklepach ,ale jakoś nic mądrego nie mogę wymyślić,może z wiosną mi przyjdzie jakaś odkrywcza myśl...
Obrazek

biamila

Post » Czw paź 04, 2007 21:07

Ja również przez całą zimę nie miałam zabezpieczonego balkonu i kotów tam po prostu nie wpuszczałam. Dlatego wierzę osobom, które mówią, teraz nie, bo nie mam od razu tak dużo kasy, ale przed latem tak. Jeżeli ktoś nie potrafi sam zabezpieczyć balkonu, to koszty są znaczne niestety. Jeżeli ktoś dowiaduje się dopiero ode mnie, że balkon i okna trzeba zabezpieczyć i jest pełen chęci aczkolwiek nie stać go natychmiast na wydatek ponad tysiąc PLN, to ja to rozumiem. Jestem skłonna uwierzyć, że ktoś nie będzie wypuszczał kotów zimą na balkon i zbierał kasę na zabezpieczenie na wiosnę, bo ja sama tak zrobiłam. Mysza mi zaufała kiedy brałam od niej Różyczkę i chyba nie żałuje.
Wracając do przyjemniejszych tematów ;) Jakiś czas temu kupiłam Mruksom drapak. Zainteresowanie było umiarkowane, bo mają do drapania regał z IKEA :oops: Dziś wpadłam na genialny pomysł popsikania go "kocimiętką" firmy Gimpet, która podejrzanie pachnie walerianą :roll:
Najpierw było obwąchiwanie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A potem Mruks dostał szału:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt paź 05, 2007 0:03

Szkoda, że się nie udało... Niestety na zabezpieczniu balkonu i okien odpada wiele osób. Czasem w ogóle jest nie do przeskoczenia, są wredne spółdzielnie, które nie pozwalają na takie innowacje :?

Hopsajcie Mruczusie, może następnym razem będzie lepiej :ok:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Pt paź 05, 2007 7:31

No to jeszcze raz w górę

Zmysł

Od: Czw lip 19, 2007 12:46

Post » Pt paź 05, 2007 8:44

w górę moje piękne!
Obrazek

biamila

Post » Pt paź 05, 2007 19:08

nic się nie martw, Mruczki mają u mnie gwarantowaną miejscówkę na czas Waszego urlopowania!! no chyba że do tego czasu znajdą cudowny domek! za co gorąco trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:

no i przy okazji hopsia

przedszkole pozdrawia :D

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Pt paź 05, 2007 21:25

Jeszcze raz kathrin wielkie dzięki :D
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob paź 06, 2007 0:19

A może Kathrin się zakocha i Mruksy zostaną na stałe :wink:

Do góry Pięknotki :D
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl