FIONKA-ATAK PADACZKI - powrot do przeszlosci

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 02, 2007 19:25

Co to znowu za cholerstwo ?!!!
Fionka zrobila qpola z wielka plama swierzej, czerwonej krwi. Pozniej usiadla i wylecial taki czerwony skrzep jak u kobiet.
A juz tak dobrze szlo i wszystko sie zaczelo ukladac ! :( :evil:
Co to moze byc ?

sfinks

Od: Pon kwi 10, 2006 20:12

Post » Wto paź 02, 2007 19:41

Może jakieś podrażnienie przewodu pokarmowego lekami?
Nie czekałabym, pędziłabym do weta.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Wto paź 02, 2007 19:52

z wetka rozmawialam przez telefon - powiedziala ze podejrzewa ze moglo to byc owrzodzenie jelita przy samym ujsciu i ze jesli to to, to dobrzez ze peklo. Mam ja obserwowac i jakby cos sie dzialo czyli krwawienie bylo samoistne z pupy lub jakby byla osowiala to mam biec na dyzur (znow Bemowo :evil: ) a jak bedzie dobrze to rano koniecznie na wizyte.
Z tym ze srodek jelita nie wyjdzie na usg ani na rtg :?

To wszystko robi sie bardzo skomplikowane: kiwanie, padaczka, zapalenie uszu, luzne kupy, wielki brzuch (teraz zmalal) i teraz ta krew - moze ktos cos z was skojarzy ?

sfinks

Post » Wto paź 02, 2007 20:15

sfinks pisze:Co to znowu za cholerstwo ?!!!
Fionka zrobila qpola z wielka plama swierzej, czerwonej krwi. Pozniej usiadla i wylecial taki czerwony skrzep jak u kobiet.
A juz tak dobrze szlo i wszystko sie zaczelo ukladac ! :( :evil:
Co to moze byc ?
Rozumiem, że nie wiadomo na pewno, czy to nie jest przypadkiem z dróg rodnych?
Marcelibu

Post » Wto paź 02, 2007 20:29

nie, dokladnie z pupki - Fionka byla wysterylizowana jeszcze u jopop wiec chyba juz z tamtad nic nie powinno leciec ?

sfinks

Post » Wto paź 02, 2007 20:35

Fioneczko, kochanie, co się dzieje?
Wracaj szybciutko do zdrowia, my się martwimy o ciebie..
Trzymam aby wreszcie skończyły się te wszystkie przypadłości..
Dżampa..Marusia..Domino..Domisia..Dziecko..Scarlet.. .. wszystkie za Tęczowym Mostem :(

Sanna

Od: Nie kwi 24, 2005 19:53

Post » Wto paź 02, 2007 20:45

sfinks pisze:nie, dokladnie z pupki - Fionka byla wysterylizowana jeszcze u jopop wiec chyba juz z tamtad nic nie powinno leciec ?
Miałam kotkę, sterylizowaną i zrobił jej się rozdęty kikut macicy. To jest takie powikłanie po sterylce, 1:10.000 przypadków. W kikucie po uciętej macicy złuszczają się komórki i czasem zbiera się tam ropa. Moją kotkę operowano, ale nerki nie podjęły funkcji po narkozie i niestety, Klara jest za TM.
Edit: z dróg rodnych leciała ropa z krwią. Ale Ty piszesz o samej krwi. Ale przeczulona jestem, stąd moje pytanie...
Marcelibu

Post » Wto paź 02, 2007 20:59

Marcelibu - kazda wskazowka jest dla mnie wazna bo musimy przeanalizowac wszystkie mozliwosci z tym ze diagnoza zaczyna sie gmatwac zamiast wyjasniac. Im wiecej badan tym wiecej objawow - krok do przodu i dwa do tylu. :(
Zaczynam myslec czy z Fionka to nie jest tak, jak z ta czarna rybka w akwarium - lapie wszystkie nieszczescia aby innym zylo sie spokojnie :?

sfinks

Post » Śro paź 03, 2007 19:08

Bylismy u weta. Te straszne objawy okazaly sie :? :oops: zylakami odbytu 8O :? nie wiedzialam ze koty tez moga sie nabawic takiej przypadlosci.
Wczoraj taki jeden zylak pekl i dlatego byla krew. Zalecenie - 1 raz dziennie czopek na hemoroidy :? tylko mam problem bo czym dalej wkladam to on szybciej wyskakuje i narazie wygral czopek :?
Sprobuje pozniej moze pojdzie lepiej.

sfinks

Post » Śro paź 03, 2007 21:21

Czopki tak lubią :lol: może maść byłaby, przynajmniej póki co, lepsza ?
A tak w ogóle to chyba pierwszy przypadek, że można się ucieszyc z hemoroidów.. 8)
Mam nadzieje, że teraz to juz z górki!
Dżampa..Marusia..Domino..Domisia..Dziecko..Scarlet.. .. wszystkie za Tęczowym Mostem :(

Sanna

Post » Śro paź 03, 2007 21:42

no wlasnie, musze kupic masc bo z czopkiem jak na razie przegralam - za cholere nie chce sie polknac :?

sfinks

Post » Śro paź 03, 2007 21:50

Mogę tylko trzymać kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro paź 03, 2007 22:45

No tak, w tej sytuacji hemoroidy to naprawdę fajna wiadomość :roll: (piszę poważnie, nie ironicznie)

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Nie paź 07, 2007 19:32

Fionka przez 7 dni dostawala Baytril - swinstwo w uszach znieknelo momentalnie zeby 7 dnia powrocic z podwojna sila. Dostala nowy antybiotyk Augmentin kory mozna stosowac do 6 tyg. - swinstwo slicznie zniknelo i wczoraj po trzech tygodniach znow sie pojawilo. Jest to szaro-czarna wydzielina ktora mnozy sie w szybkim tempie - to ta wredna bakteria. :evil:
Nie wiem co bedzie dalej - musielismy uciekac od luminalu bo miala takie wzdecia ze moglo ja rozerwac - teraz dostaje 2 * 1/4 i cale szczescie nie ma atakow i wzdec tez nie ma.
Ogolnie czuje sie swietnie - bryka po mieszkaniu, ma apetyt i rozrabia z Gizmusiem.
Tylko czy nie ma sposobu aby wreszcie wyleczyc te uszy ?

sfinks

Post » Nie paź 07, 2007 20:14

nie wiem, czy robiłaś, jeśli nie, to może warto - antybiotykogram który wskazałby na który antybiotyk to cholerstwo jest wrażliwe.. ?
Dobrze chociąż, że Dziewczynka wesoła.. :)

Sanna

[poprzednia][następna]