POTRZEBUJĘ TYMCZASY-PROŚBA O ZAMKNIECIE WATKU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 03, 2007 8:16

Kawałek sześciogłowego smoka ,czarny najmniejszy,wygląda szczególnie nietęgo :cry: Drugi czarny i biało bury z najgorszym okiem wcinają z apetytem nawet w mojej obecności.
Wszystkie jakby powiedziała moja śp.Babcia Helcia-łypio(każdy jednym okiem),kichajo i śmierdzo.Czyli w skrócie :siedzo i sie biedzo.
Nie wiem ...mam im założyć nowy wątek czy pisać tu?Jopop! gdzie Ty?Dawaj,chodź!

moka1

Od: Nie lut 25, 2007 15:48

Post » Śro paź 03, 2007 10:36

pokarzę Wam Sześciogłowego Smoka,roboczo nazwałam towarzystwo-Alergeny.chyba są 4 panny i dwaj panowie.Przemywam,zakraplam i kłuję doopki .Się dzieje :evil: Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
tak to mniej więcej wygląda.Zdjęcie "drużynowe" z wczoraj.Dzis wszystkie jakby jeszcze bardziej zaklejone :cry:

moka1

Post » Śro paź 03, 2007 10:47

moka1 pisze:Obrazek

Jakie cudeńka :lol:
Od razu przypomniała mi się moja banda, jeszcze nie w komplecie, bo bez Szajbusa, jak się bawiły w trójgłowego smoka (to też kociaki z Krasiczyńskiej, jakby ktoś nie wiedział ;) ). Tak to wyglądało ;)
Obrazek
No to trzymam kciuki za oczka i szybkie wyleczenie i oswojenie bestyjek ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro paź 03, 2007 10:57

Łaaa jakie pikne paskudniki małe :D
Obrazek

czakirta

Od: Sob sie 05, 2006 0:12

Post » Śro paź 03, 2007 13:15

Alergeny.. :?: to cos dlamnie wszak astmatyk jestem :twisted:
śliczne malenkie zapyzialce...za tydzien pewnie pokazasz nam maluchy i ich nie poznamy.. :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro paź 03, 2007 13:19

moka1 pisze:Dzis wszystkie jakby jeszcze bardziej zaklejone :cry:

Moka - u jednego z moich tymczasikow mialam stresa w ktoryms momencie, bo jednego dnia oczko super, a nastepnego dnia rano zaklejone 8O normalnie panika. Przemylam, nie mialam czym zakropic wiec tak zostawilam i ... tyle tej ropki i zaklejenia bylo. Jeszcze kilka razy sie zdarzylo, ze przy poczatku wizyty wszystko oki, po czym w ktoryms momencie zaczelo cos zoltego plynac ... ale po wytarciu - ani sladu czy dalszego plynieca! Reakcja stresowa? Emocjonalna?

A kociaki po prostu bosssskie! Gdybym mogla takie cos trzymac tam gdzie mieszkam, juz bym pewnie takie stadko obskakiwala :twisted:

A tak przy okazji - masz tego smoka 6-glowego, a ja akurat nie potrzebuje i moglabym pozyczyc klatke (nie potrzebna pewnie tylko jakis czas, bo sie pewnie dam w ktoryms momencie jopop namowic na odchowanie i oswojenie kolejnego miotu :wink: ). Jest na tyle duza, ze swobodnie wlazilam do niej do polowy, zeby wygarnac strachulce z najdalszych katkow :D o ile sie wogole przyda, oczywiscie.
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Śro paź 03, 2007 13:21

... to czarne diable z tylu ma chyba najlepsze oczka :ok: a jak bystro patrzy!

Gocha17_

Post » Śro paź 03, 2007 14:39

jadę zaraz do Moki zobaczyć to czarne i ogólnie obejrzeć te gnojki z otwartymi oczyma, wczoraj łapałam je i obsługiwałam śpiąc :roll: pewnie niestety wylądujemy znów u Maćka, a tak chciałam iść wreszcie na chór:(

trudno...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro paź 03, 2007 15:14

jak patrzę na to czarno-białe to Rusałka miała bardzo podobne oko
Lincospetin ładnie osusza zaklejone oczy, u nas po 3 dniach kłucia już nic nie ciekło
+ oczywiście cały zestaw kropel
jak już zeszła opuchlizna i ukazała się gałka (też z taką przekrwioną trzecią powieką) to zobaczyliśmy przepuklinę rogówki :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro paź 03, 2007 16:10

jopop pisze:a tak chciałam iść wreszcie na chór:(

alez bedziesz miala chor, najslodszy z mozliwych - kociece spiewki wzbogacone o phyyy gdzieniegdzie ... one to na prawdze przepieknie spiewaja :lol:

Gocha17_

Post » Śro paź 03, 2007 21:06

Gocha17 dzięki na razie nie trzeba.
Była proszę państwa "kontrol" :wink: Jopop fachowo łobejrzała,łobmyła i się trochę ze mnie łobśmiała.Panikara jestem i w życiu zapyziałego kota nie widziałam.Co fakt to fakt :oops:
5 głów sześciogłowego smoka Alergena ma się jako tako,jedna ,najmniejsza czarna głowa-niech jej będzie Claritina (dla przyjaciół Tinka)wylądowała jednak w lecznicy.Wenflon konieczny był bo nie dało rady nawodnić podskórnie -przeciekała i tyle.Teraz będę ja dogrzewać i dokarmiać i jutro zobaczymy.

moka1

Post » Śro paź 03, 2007 22:09

no to ja jako najmłodsza stażem i z najmniejszym doświadczeniem opowiem Wam o wczorajszej łapance (moja pierwsza poważna łapanka)

wtorek godz.04.47 dzwoni telefon. znajomy głos pyta -"co robisz?'' moja odpowiedz -"śpię :!: :?: " no i włączyło się myślenie ZASPAłAM! :oops:
30minut później dotarłam na bazar Różyckiego....

złapałyśmy:
1 dorosły kocurek-burasek (,który w lecznicy zmienił płeć ze stresu8O. dobra przyznaję się niedokładnie zajrzałam pod ogon)
1 śliczna mała tri
2 dałniątka 8) tz, kotki są normalne tylko mają "inny" wyraz pyszczka
1 podlotek przekazany przez panią Marzenkę (znajda chodnikowa), ma na imię Joł ponieważ cała drogę do lecznicy z kontenera dochodziło głośne joou,jołłłł, joou,jooł
2 małe zasiusiajki jeden to Peryskop, 2z3 miotu szaro burego
1 dama podobno już od dłuższego czasu ścigana
chyba wszystko
+1 czarnulka ze Stalowej

razem z Jopop tworzymy duet prawie idealny. ja pilnowałam żebyśmy niczego nie zapomniały, Asia drogi w bazarowym labiryncie (u mnie brak jakiejkolwiek orientacji w terenie)

akcja nr 2
Brudno ul. ....... zapomniało mi się nazwy,2 piwnice zaliczone, jest już z nami driver-łapacz Genowefa
:D

złapałyśmy
-smoka co 6 głów miał
-1 tri
-1 czarnulka w pakiecie z dzieciakiem
-1 jakiegoś czarnucha chyba
i więcej kotów nie pamiętam
----------------------------------------
+ 2 x lecznica, 2x wymuszenia na wecie Maćku przyjęcia kotów, 1/2 wetowskiego chleba,kilka kaw, herbat

dziewczyny coś jeszcze?

uff powrót do domu 00.30-01.00 :D

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Śro paź 03, 2007 23:04

_kathrin pisze:więcej kotów nie pamiętam

Za wszystkie serdecznie żałuję ;)

Ja straciłam rachubę, brakuje mi jednego kota :oops: jopop nad wszystkim panowała :king:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw paź 04, 2007 6:03

moka, daj znac smsem jak malutka!

ide do roboty, net dopieor po pol, moze wreszcie usiade na d. i cos napisz eporzadnie...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw paź 04, 2007 7:05

mam pomysł: ogłośmy konkurs (z nagrodami!) na temat-ile kotów musi złapać Jopop żeby nie chciało jej się iść na chór. :wink:
Alergen Sześciogłowy zrobił w nocy 4 kupy.Może powinnam zamontować taka malunią przemysłową kamerkę (najlepiej na podczerwień działającą)żeby wytropić głowy nies...ehem,niedefekujące....
Mała ClariTinka ok.nakarmiłam trochę,zaraz posprzątam porządnie smoczą jaskinię i pozakraplam i pozastrzykam i ponawadniam kogo trzeba.Może ponazywam też resztę głów i w jakiś bardziej systematyczny sposób zacznę obserwować poszczególne.Nie mam kurcze wagi...Coś wymyślę.

moka1

[poprzednia][następna]