Rosyjskie niebieskie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 17, 2003 18:32 Rosyjskie niebieskie

Czy znacie dobrą hodowlę kociaków rosyjskich niebieskich? Mój kumpel chciałby takiego kota, ale nie zna nikogo, kto jest polecany. Może obiło Wam się o uszy lub klawiaturę ;) Może być hodowla, strona itp.

Tenk u

PS. orientujecie się ile taki kociak może kosztować??
Ostatnio edytowano Czw lip 17, 2003 18:40 przez KasikP, łącznie edytowano 1 raz
Dzika i Kefir
Obrazek

KasikP

Od: Nie mar 09, 2003 10:00

Post » Czw lip 17, 2003 18:35

Chyba za najlepszą jest uważana hodowla Blue-Bis.
Moim zdaniem Ewjatar też jest dobra.
Namiary znajdziesz na stronach SHKR.

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Czw lip 17, 2003 18:40

Kazia pisze:Chyba za najlepszą jest uważana hodowla Blue-Bis.
Moim zdaniem Ewjatar też jest dobra.
Namiary znajdziesz na stronach SHKR.

Hmmm... Blue-Bis polecam jak najbardziej, chyba nawet mają jeszcze jakieś kocięta.
A.

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Czw lip 17, 2003 18:40

ostatnio przeglądaliśmy stronki tych hodowli, mi też się wydawały w porządku. :D Przekażę
Dzika i Kefir
Obrazek

KasikP

Post » Czw lip 17, 2003 19:43

Blue-Bis jest wg mnie tez OK.

No i w zasadzie za hodowce, od ktorego ja kupilam Olke, tez moge reczyc, a ma on jeszcze kociaka z tego miotu co Olka. Kosztuje chyba 800 zl. Z Olka nie mam problemow, jest wychowywana jak nie ruski :) przylazi i dopomina sie, jest towarzyska. Dlatego Atosa tez mog polecic, bo na 100% jest taki sam. No i taki sam rozrabiaka. Ewjataru nie polecam.

A tu stronka hodowcy Olki :)
Emilka
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Czw lip 17, 2003 19:44

dzięki kinus, przekażę :D
Dzika i Kefir
Obrazek

KasikP

Post » Czw lip 17, 2003 21:05

kinus pisze:Ewjataru nie polecam.

A dlaczego? Moja mała jest stamtąd i nie miałam zarzutów. Kotka pięknie się chowa :D Ja starałam się wywiadywać o hodowle i właśnie panią Ewę bardzo mi polecano.

msc

Od: Nie mar 09, 2003 12:46

Post » Czw lip 17, 2003 21:10

Hmm... Rasowego kota raczej nigdy nie będę miała, ale bardzo, bardzo ruski mi się podobają. Może ktoś mi coś o tej rasie napisać.
O charakterze? Zastanowiło mnie to:

kinus pisze:Z Olka nie mam problemow, jest wychowywana jak nie ruski :) przylazi i dopomina sie, jest towarzyska.

Tzn. że ruski nie są towarzyskie? Sorki za głupie pytania, ale nic o tej rasie nie wiem i chciałabym zaspokoić ciekawość :D
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Czw lip 17, 2003 21:14

Zaraz Co cos znajde o ruskich ciekawego :)

A co do Ewjataru - babcia Olki nie zyje, umarla przy porodzie. Nawet wzmianki o tym nie ma na stronie, po prostu wykasowali ja z hodowli. Mama Olki przyjechala do Walbrzycha z kocim katarem w wieku 8 tygodni. Wiem, ze z tego samego miotu kocur tez mial koci katar, tez wydany w osmym tygodniu.

kinus

Post » Czw lip 17, 2003 21:17

kinus pisze:A co do Ewjataru - babcia Olki nie zyje, umarla przy porodzie. Nawet wzmianki o tym nie ma na stronie, po prostu wykasowali ja z hodowli.

Z tego, co słyszałam macica jej pękła - to tak jest, jak kotka za często rodzi...
A.

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Czw lip 17, 2003 21:25

Ja szukalam choc sladu Inezki moze z szarfa albo jakas informacja, ze odeszla. A w ogole nie znalazlam jej w wykazie. Po prostu - juz przestala pracowac dla Ewjataru. Smutne to.

kinus

Post » Czw lip 17, 2003 21:36

Wszyscy, którzy kiedykolwiek hodowali tego kota podkreślają jego wyjątkowy charakter. Spokojny, cichy, bez cienia agresji, uczuciowy, skarcony - bardziej się martwi niż obraża, przywiązany do człowieka, łagodny dla dzieci, przymilny, ale nie natarczywy, posłuszny, pełen gracji i dostojeństwa. Wykazuje zadziwiającą inteligencję i łatwo go ułożyć. Ma niezwykłe poczucie czystości. Nie toleruje brudnej toalety, hałaśliwych domów i burzliwego życia rodzinnego.

Obserwując moje koty muszę przyznać, że znajduję w nich większość zalet przypisywanych rasie. Mamy jednak czasami poglądy zróżnicowane, dotyczące skoków wzwyż, turystyki przez balkon, azylu pod wanną, drzemki w szafie i gniazda na potomstwo w rękawie kurtki.
Slowa hodowcy z hodowli Minora.

Ja lubie czytac te stronke:
Z szafiru

kinus

Post » Czw lip 17, 2003 21:40

A to z hodowli Seven Lives :)
"Nie tylko wygląd wyróżnia kota Rosyjskiego - również jego cechy charakteru są czymś wyjątkowym. Kot Rosyjski, to zadziwiające połączenie pełnego energii zwierzęcia, z cichym i łagodnym domowym pieszczochem. Z jednej strony są to więc koty bardzo ruchliwe i ciekawskie. Niemal cały dzień spędzają na wędrówkach po mieszkaniu, a ponieważ z reguły bardzo przywiązują się do swego opiekuna, towarzyszą mu we wszystkich domowych czynnościach. Z drugiej zaś strony koty Rosyjskie są wielkimi domatorami. Bardzo niechętnie opuszczają mieszkanie, nawet jeśli mają taką możliwość. Są również trochę nieśmiałe i zazwyczaj unikają obcych ludzi oraz nieznanych źródeł hałasu. Dlatego, jeśli właściciel planuje podróżować ze swoim pupilem, powinien od początku przyzwyczajać go do tego. Oczywiście poszczególne osobniki tej rasy mogą bardzo różnić się miedzy sobą. Jedne mogą bardzo odważnie zapuszczać się w najdalsze zakątki nieznanego ogrodu, a inne "nie wyściubić" nosa za drzwi.

Wszyscy przedstawicieli tej rasy zachowują się z reguły cicho, nawet kotki w rui - można spać spokojnie."

kinus

Post » Czw lip 17, 2003 23:15

Polecam hodowlę Blue-Bis.Zdecydowanie :D
Link jest na mojej stronie.

Candy

Od: Wto lut 04, 2003 22:27

Post » Czw lip 17, 2003 23:57

Candy pisze:Polecam hodowlę Blue-Bis.Zdecydowanie :D
Link jest na mojej stronie.

I mają norwegi :D :D