MAGIA - zostaje.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 30, 2007 19:24

Wydaje mi się, ze z klatki trzeba jednak zrezygnować. W zupełności zgadzam się z marcjannakape.
Klatka kici nie kojarzy się z niczym dobrym...kiedy wpadła w łapy tego gołębiarza on tez złapał ją najprawdopodobniej w swego rodzaju klatkę. Czasem przy gołębnikach widuje się takie niskie siatki połozone gdzieś na dachu. Można je podnosić kiedy chcemy żeby gołębie wyfrunęły lub opuszczać. W taka siatkę/klatkę została złapana Magia.
Raz udało się przyłapać gołębiarza na goroncym uczynku i właśnie złapał kota w tą siatkę. Po drugie gdyby jej nie złapał to Magia napewno by zwiała a nie czekała, aż ten... ją skrzywdzi.

Aniu pisałaś wcześniej, że dostałaś od Magii po łapach... Ta magiczna kotka, kiedy zastępowałam panią Elę też kiedyś walnęła mnie łapą...po prostu zbyt blisko niej przysunęłam reke...no i dostałam :wink:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Nie wrz 30, 2007 20:55

No to spokojnie z Magią na siebie czekamy :)
Przed chwilą sprawdziłam miseczkę - znowu pusta :D . Wprawdzie miałam podejrzenia, czy czasem nie wyżera jej Jerzyk, ale on nigdy nie zjada do czysta, nie żeby apetytu nie miał, ale brak mu cierpliwości, on je tak półgębkiem, w biegu. A poza tym bywa i tak, że Jerzyk śpi mi na kolanach, a z miseczki ubywa. Inne tam nie wchodzą. W dodatku suchego to już napewno by jej nie wyjadały.
Jutro tylko kupię olej parafinowy, bo coś w "jej" kuwetce qpali jeszcze nie widziałam. Chociaż, jak już wspominałam, nie jestem pewna, czy nie wychodzi pod moją nieobecność i wtedy qpqle mogą lądować w innej kuwecie :?

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon paź 01, 2007 9:50

W kuwetce przy tapczanie po raz pierwszy potężny qpal :dance:
Jakoś nawet po wyglądzie jestem niemal pewna, że to Magii (jakoś znam qpale moich :wink: )
A swoją drogą jak niewiele kociarzowi do szczęścia potrzeba :D

Magia nadal pod tapczanem, ale mam wrażenie, że coraz bardziej odprężona. Przedtem jak zaglądałam, to była taka trochę skurczona, teraz taka więcej rozwalona patrzy na mnie. Będzie dobrze :D

Anka

Post » Pon paź 01, 2007 10:16

będzie dobrze! :D :ok:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon paź 01, 2007 10:16

Anka pisze:W kuwetce przy tapczanie po raz pierwszy potężny qpal :dance:
(...)
Magia nadal pod tapczanem, ale mam wrażenie, że coraz bardziej odprężona. Przedtem jak zaglądałam, to była taka trochę skurczona, teraz taka więcej rozwalona patrzy na mnie. Będzie dobrze :D

:balony:

A jak niewiele człowiekowi potrzeba do szczęścia - kociego qpala :mrgreen:
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Pon paź 01, 2007 12:50

Jeśli qupol jest to teraz będzie już tylko lepiej...
Myślę, że za max 3 tygodnie Magia będzie się wylegiwała na tapczanie...podtapczanowe życie odejdzie w niepamięć...
Strasznie się cieszę, ze Magia coraz lepiej się czuje... :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto paź 02, 2007 11:21

Dzisiaj rano znowu pojawił się qpal :)
Jak znajdę chwilę czasu to wgram parę fotek Magii podtapczanowej :D , jak na takie warunki to wyszła całkiem nieźle, sama przynajmniej ją sobie obejrzałam :wink: . Postawa ciała wskazuje, że kicia nie jest jakoś potężnie zestresowana, nawet flesz jej nie przeraził (a robiłam kilka zdjęć).

Anka

Post » Wto paź 02, 2007 13:53

Anka pisze:Dzisiaj rano znowu pojawił się qpal :)
Jak znajdę chwilę czasu to wgram parę fotek Magii podtapczanowej :D , jak na takie warunki to wyszła całkiem nieźle, sama przynajmniej ją sobie obejrzałam :wink: . Postawa ciała wskazuje, że kicia nie jest jakoś potężnie zestresowana, nawet flesz jej nie przeraził (a robiłam kilka zdjęć).

Super! Czekamy na fotki.
A Panu Kotu też takie zdjątka robiłam.
Obrazek

marcjannakape

Post » Wto paź 02, 2007 18:28

Czekamy z niecierplieością na fotki...
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro paź 03, 2007 22:31

Na dobranoc parę zdjęć Magii :) . Mam nadzieję, że następne będą bardziej urozmaicone co do miejsca niż te :) .
A te potraktujmy jako dowód, że Magia naprawdę istnieje i żyje sobie pod tapczanem :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek

Anka

Post » Śro paź 03, 2007 22:47

Piekna Magia :1luvu:
Obrazek

marcjannakape

Post » Śro paź 03, 2007 23:46

Aniu kotka faktycznie magiczna :wink:

Co do oswajania....
Ja teraz wiem ze chciałam Torila jakoś tak na siłe do siebie przekonać
Ciągle zaglądałam do niego, latałam z szyneczkami a on sie złościł
dopiero po kastracji dałam mu spokój i otworzyłam sypialnie aby mogł robić to na co miał ochotę
i wtedy sie wyluzował :wink:

więc myśle niech siedzi sobie pod tym tapczanem aż jej sie znudzi i pójdzie pogadać sobie z kocimi kolegami :lol:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw paź 04, 2007 7:06

No więc właśnie daję Magii sporo spokoju.
Natomiast wydaje mi się, że moja Agatka zaczyna nawiązywać porozumienie z Magią. Już parę razy miałam takie wrażenie, a dzisiaj jak weszłam rano do pokoju gdzie siedzi Magia, to Agatka siedziała przy "wejściu" po "magiczny" tapczan i tak jakby oczami rozmawiała z kimś pod spodem, czyli z Magią :) . Agatka też ma za sobą spore przejścia, też żyła co najmniej 2 lata na podwórku i na początku wprawdze wykazywała cechy wskazujące na to, że kiedyś znała mieszkanie i ludzką, głaszczącą rękę, ale zbyt ufna to nie była. Może ona przekona koleżankę, że tu nie biją i źle nie jest :) .

Anka

Post » Czw paź 04, 2007 8:03

super wieści :-)
a kicia - cudna :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw paź 04, 2007 8:08

Anka pisze: (...) dzisiaj jak weszłam rano do pokoju gdzie siedzi Magia, to Agatka siedziała przy "wejściu" po "magiczny" tapczan i tak jakby oczami rozmawiała z kimś pod spodem, czyli z Magią :) (...) Może ona przekona koleżankę, że tu nie biją i źle nie jest :) .

Nie ma to jak kobiece pogaduszki...
:ok:
Obrazek

marcjannakape

[poprzednia][następna]