Jeżynowy wątek :) trzy jeżaste

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw wrz 20, 2007 9:55

Pozadam jeza :smokin:
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Czw wrz 20, 2007 12:21

Dzika jeżyna vel Zafajdaniec, żeby nie napisać dosadniej :roll: ma już wybieg.
Po jego ostatnich podróżach po pokoju, podczas to których zostawiał wszędzie gdzie się dało śmierdzące niespodzianki :twisted: usunęliśmy wszystkie możliwe meble, zwinęliśmy dywan i ogrodziliśmy mu połowę pokoju. Teraz tylko wyłożymy folią i będzie mógł biegać 8)

Mam nadzieję, ze nie sforsuje ogrodzenia, bo to co pozostawia po sobie śmierdzi bardziej niż możnaby było przypuszczać :roll:

Wczoraj dostał płatki owsiane ale chyba nie spodobały się jeżynie. Nawet nie raczył na nie nasikać :wink:

A oto chowający się w sianie 8)

Obrazek

Agusia

Od: Czw wrz 16, 2004 10:17

Post » Czw wrz 20, 2007 13:42

Phi platki!
Moze jabluszko? ;)
Obrazek Obrazek

Macda

Post » Czw wrz 20, 2007 21:48

Super wątek :D :D :D , też kilka razy przynosiłem do domu jeże ( bo czasami sie szwędolą koło bloku :wink: ) i faktycznie zawsze aż sie na nich ruszało od wszelkich pcheł i innego stworzenia . Gdyby dało sie nauczyć jeża aby kożystał z kuwety to zapewne w niejednym domu miały by swoich Dużych , przecież są takie śliczne ......... :love:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw wrz 20, 2007 22:14

Wojtek pisze:Fajny :)
Gdy czytam o jeżach, to zawsze przypomina mi się Tuptuś z "Lata leśnych ludzi" :)

A mnie się przypomina "Pan Fu-fu Tup-tup". To były takie opowiadania o dziewczynce, ktorej tata przyniósł jeża, innym razem wiewiórkę. Bardzo sympatycznie wspominam te opoiwastki (takie ciepłe-miłe). Ale autorka wyleciałą mi z głosy, choć znana... :oops: Stąd wiem, że jeże tupią.
Marcelibu

Post » Pt wrz 21, 2007 8:14

I tupią i fuczą ale najgłośniej to mlaszczą :wink:

Jeża odpchliliśmy frontlinem w sprayu, tak jak radziła Jola 8)

Jedno psiknięcie ogólne, jedno maleńkie na głowę i jeszcze jedno maleńkie w kuper. I nie ma pcheł :twisted:

Obyczaje jeżyny się wystandaryzowały. Śpi, je i eekhm.... paskudzi :twisted: Czasem łypnie okiem gdy mu się zmienia wystrój jego rezydencji :roll:

Oczywiście ja staram się go głaskać po brzucholu i za uszkami ale nie wiem czy aż tak bardzo to lubi :wink: Się jeżol wykręca na wszystkie możliwe strony :twisted:

Agusia

Post » Pt wrz 21, 2007 9:14

to ja proponuje szeleczki i na spacerek :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Pt wrz 21, 2007 9:40

Marcelibu, autorką tych fajnych opowiadań o dziewczynce i jej zwierzątkach była Ewa Szelburg-Zarembina, tytuł "Najmilsi" :D

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt wrz 21, 2007 11:20

JoasiaS pisze:Marcelibu, autorką tych fajnych opowiadań o dziewczynce i jej zwierzątkach była Ewa Szelburg-Zarembina, tytuł "Najmilsi" :D

Joasia

BINGO!!! Dziękuję! Myślałam o Ewie Szelburg-Zarembinie, ale nie byłam pewna, no i obciachu robić sobie nie chciałam, jak nie trafię... :oops:
Marcelibu

Post » Pon wrz 24, 2007 14:03

Jak sie ma Jezyna? 8)
Obrazek Obrazek

Macda

Post » Wto wrz 25, 2007 8:15

Jeżyna ma wybieg full wypas 8)

Na ogrodzonej połowie pokoju ma wysypaną korę, koszyk wiklinowy i trawę, a na brzegach folii kamienie (żeby znowu nie wlazł pomiędzy folie :roll: ).
Chyba mu się podoba :roll:

Jeżyna rośnie. Bardzo 8O Jest już chyba dwa razy większy niż na początku, wybarwiły mu się kolce i już się przyzwyczaił do podnoszenia pod brzuszek 8) bardzo cieplutki i mięciutki brzuszek :wink:
Nie, nie ma jednak tak dobrze. Jeżyna potrafi jeszcze się nastroszyć i mocno ukłuć. Fajnie się wtedy marszczy, chowa ryjek i stawia kolce. A ciałko pomiędzy kolcami ma szare 8)

Jest już u nas 11 dzień :D I nadal załatwia się pod siebie. A najlepiej mu to wychodzi podczas jedzenia, przy miseczce :roll:

Oj, chyba znowu czeka nas kąpiel...

Agusia

Post » Wto wrz 25, 2007 13:21

Obrazek

Ta zmaza powyżej to jeżyna :roll:

Najładniejsze zdjęcie mi wcięło :evil: Ale to nic. dziś postaram się zrobić lepsiejsze :wink: Macda, specjalnie dla Ciebie :wink:

Agusia

Post » Wto wrz 25, 2007 16:05

Agusia pisze:Obrazek

Najładniejsze zdjęcie mi wcięło :evil: Ale to nic. dziś postaram się zrobić lepsiejsze :wink: Macda, specjalnie dla Ciebie :wink:

Hmm, hmm. Obydwie mieszkamy na Ursynowie. Dałoby radę umowić sie i dać mi obejrzeć jeża z bliska??? Pjosię...
Marcelibu

Post » Wto wrz 25, 2007 16:42

Marcelibu pisze:
Agusia pisze:Obrazek

Hmm, hmm. Obydwie mieszkamy na Ursynowie. Dałoby radę umowić sie i dać mi obejrzeć jeża z bliska??? Pjosię...

A mogę się podłączyć?? :oops:
Pracuję do 16 a potem mogę wszędzie dojechać :wink:

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Wto wrz 25, 2007 19:15

Mimo " porannej mgły " :wink: i tak widać ten śliczny nosek :1luvu: , Czekamy na sesje zdjęciową kolczastego eleganta ( a może elegantki :oops: ? )
Głaski dla Jeżyny :D :D :D

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

[poprzednia][następna]