kotka Sheba szuka domu - Gniezno PILNE!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 22, 2007 12:55

Jak tylko sprawa Kleo się wyjaśni obiecuję że napiszę :)

attka

Od: Pon kwi 16, 2007 21:16

Post » Nie wrz 23, 2007 9:08

:ok:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon wrz 24, 2007 7:58

Kleo już znalazła nowy dom :D Myślę że będzie jej tam bardzo dobrze. Zamieszkała z dwojgiem młodych ludzi i będzie jedynaczką. Trafiła do domku niewychodzącego, jak dojrzeje zostanie wysterylizowana :)

Pozostaje jeszcze sprawa Pumka i Sheby. Idę dziś z Shebą na zabieg sterylizacji. Zbieram na ten cel pieniądze http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66054
Jak już wcześniej pisałam nowy dom jest pilnie potrzebny. Sheba i Pumek mogą zostać u mnie tylko do końca września. :strach:

attka

Post » Pon wrz 24, 2007 13:10

podnoszę :kotek:

attka

Post » Pon wrz 24, 2007 19:41

domki gdzie jesteście :?:

attka

Post » Pon wrz 24, 2007 22:46

Pamiętacie o nas jeszcze :?:
Sheba została dzisiaj w lecznicy z powodu sterylizacji. Idę po nią jutro rano. Mam nadzieję że zabieg przebiegł pomyślnie. Pumek chyba czuje się trochę samotny.
Staram się o nowe domki dla Sheby i jej synka ale nie jest to łatwe zadanie. Pytam rodzinę, znajomych, zamieszczem ogłoszenia a czas ucieka... :crying: Do niedzieli muszę znaleźć im inny domek, chociażby tymczasowy. Koty nie mogą zostać dłużej, taką mam umowę z rodziną. Poza tym mam w domu moją kilkuletnią kotkę, która nie toleruje na swoim terenie innych zwierząt. Próbowałam poznać ją z moimi tymczasami ale nie udało się. Dzisiaj skończyło się na tym że Munia-moja kotka zaatakowała Pumka. Pierwszy raz widziałam ją taką agresywną :cry: Znowu musiałam je rozdzielić ale nie jest to łatwe w mieszkaniu pełnym domowników. Ciągle ktoś wchodzi, wychodzi, a kot jak to kot, lubi wymknąć się niepostrzeżenie a to wróży tylko jedno- kłopoty. :(
W przypadku Sheby szanse na znalezienie domu są małe. Kotka potrzebuje domu wychodzącego, ponieważ urodziła się na działce i żyła na wolności. Jeśli nie uda mi się znaleźć dla niej nowych opiekunów, będę musiała odnieść ją na z powrotem na działkę. Nie wiem jak dalej potoczą się jej losy, czy przetrwa zimę :strach: Jedynym pozytywem jaki znajduję w tej całej sytuacji jest fakt, że już nie urodzi więcej młodych, potencjalnie bezdomnych kotów.
Bardzo Was proszę piszcie, jeśli wiecie że jakiś domek czeka na kociaka lub dorosłą, wysterylizowaną kotkę. Pumek jest już zupełnie zdrowy, kłopoty z uszkami minęły. Czeka tylko aż ktoś pokocha go bardzo mocno i ofiaruje mu swój domek do zamieszkania.

attka

Post » Pon wrz 24, 2007 22:55

Piękny kocurek Pumek czeka na swoich Dużych.
Obrazek
Jeszcze jedna fotka
Obrazek

attka

Post » Pon wrz 24, 2007 23:05

a ja się wreszcie wyrobiłam (ostatnie zlecenie dało mi porządnie w kość), wystawiłam pierwszą aukcję na kastracje mamusiek:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66233

i jako że ostatnio (szczególnie o 2 czy 3 w nocy) nie byłam zbytnio komunikatywna, zamieszczam skróconą instrukcję obsługi Bazarku:

wystawiamy rzeczy w dobrym stanie, niekoniecznie związane z kotami (choć to dodatkowy atut), pieniądze przekazujemy na wybrany koci cel. To tak w największym skrócie, jeśli okaże się on za duży- czekam na pytania :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon wrz 24, 2007 23:13

Rzeczy które wystawiłam na aukcji niestety nie cieszą się powodzeniem :?Jaki jest sposób by zachęcić do licytacji :?: Pieniążki bardzo by się przydały. Sheba została dzisiaj wysterylizowana i będę musiała zapłacić. Na szczęście dogadałam się z wetem że weźmie za zabieg 70 zł a nie 130.

attka

Post » Wto wrz 25, 2007 0:05

warto regularnie podnosić wątki, a także zamieścić sobie link do konkretnych aukcji bądź ich spisu w podpisie. Dobrym pomysłem będzie też zamieszczenie listy aukcji z wyszczególnieniem co sprzedajesz w tym wątku :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto wrz 25, 2007 8:42

hop po domki :kotek:

attka

Post » Wto wrz 25, 2007 13:50

Szczęście nie opuszcza moich maluszków :D Kleo bardzo szybko znalazła domek a teraz czas na Pumka. :D Zamieszka z rodzicami mojej bratowej. Domek co prawda wychodzący ale Pumek będzie jedynakiem. Na pewno będzie mu tam dobrze.
Do niedzieli muszę rozwiązać sprawę Sheby. Jest już po sterylce, odpoczywa. Macie jakiś pomysł na domek dla niej :?: Moje możliwości już się wyczerpały :? Jeszcze nikt się nie odezwał w jej sprawie. Ludzie niechętnie przyjmują dorosłe koty pod swój dach :(

attka

Post » Śro wrz 26, 2007 9:48

Sheba prosi o domek

attka

Post » Śro wrz 26, 2007 15:32

up :!:

attka

Post » Czw wrz 27, 2007 8:56

koniec września bliski, a ja nie mam domku dla Sheby :( Kto da domek i dużo miłości czarnej kotce po sterylce :?:

attka

[poprzednia][następna]