Ważne :
Wg Regulaminu Wystawowego :
- w Światowej Wystawie mogą brać udział wyłącznie koty, które zakwalifikowały się do następujących kategorii w ciągu 13 miesięcy poprzedzających wystawę:
Kocięta 3-6 miesięcy - Best in Variety lub nominacja na Best in Show lub 3 x EX 1.
Dodatkowo dla klasy 12 (3-6 miesięcy):
Kocięta 3-6 miesięcy mogą uczestniczyć w klasie 12 na Światowej Wystawie jeśli osiągną przynajmniej 1x EX1.
Zasada ta obowiązuje tylko dla klasy 12.
Koty młodzież 6-10 miesięcy - Best in Variety lub nominacja do Best in Show lub 3 x EX 1.
Koty dorosłe - Best in Variety
lub - nominacja na Best in Show
lub - każdy kot posiadający tytuł IC lub IP
lub - każdy dorosły kot, który zakwalifikował się do kategorii "od 3 do 10 miesięcy" w ciągu 12 miesięcy przed Światową Wystawą Kotów
Koty domowe (klasa 14) kwalifikują się kiedy otrzymają nominację do Best in Show Kotów Domowych.
Fakt zakwalifikowania na Światową Wystawę sprawdza i potwierdza Związek Kraju, gdzie wystawca jest członkiem.
Opłatę za wystawę mozna zrobic również na miejscu (
taka opcja była w zeszłym roku w Maastricht).
kasssia14 pisze: nie dawno dowiedzialam się, że podobno na światówce, są koty umieszczane kolorami w klatkach, czy to prawda? bo jeśli tak to jak jade np. z 3 kotami to każdy kot ma inny kolor i byłby w innej klatce i musiałam by mieć 3 wystroje, czy ktoś coś na ten temat wie i może mi coś więcej napisać? Bede wdzieczna.

byłam w zeszłym roku z czarnym i niebieskim persem - i klatkę miałam jedną wspólną
tak wyglądała nasza kocia klatka :