"orientalne"Warsik,Sawa i Bazyli domki się znalazł

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 20, 2007 12:17 "orientalne"Warsik,Sawa i Bazyli domki się znalazł

W wyniku nieudanej niedzielnej akcji łapankowej na Bazarze Różyckiego (czyt. małe nie chciały wleźć do klatki-łapki:(), wraz z Kociareczką wyruszyłyśmy złowić coś na pobliskim stadionie 10-lecia... W wyniku tej łapanki DT znalazły u mnie dwa ok. 12 tygodniowe kociaki, a kilka dni później dołączył do nich niebieski braciszek.

Obecnie przystosowują się do życia domowego...

Maleństwa to:
Warsik -czarny krótkowłosy chłopczyk z cudnymi, wielkimi zielonymi oczyma. Odważniejszy z dwójki. Wczoraj bawił sie ze mną piłeczką:)

Sawa - jasna szara whiskaska z przedłużanym włosem. Już raz trafiła do domu i po kilku dniach wróciła na stadion (ludzie nie poradzili sobie z jej oswajaniem). Prawdopodobnie z tego powodu strachliwa i nieufna. Na razie siedzi w kącie i się przyglada.

Bazyli - klasyczny niebieski rosyjski :) Jak sie okazało najbardziej nieśmiały i spokojny z całej trójki...

Dzieciaki są z rosyjskiego taty. Mają przepiękne wydłużone kształty oraz wielkie oczy.

Wszystkie miały jedynie pchły. Poza tym całkowicie zdrowe i piękne:)) W związku z szalejącą panleukopenią kociaki zostały w expressowym tempie 1 x odrobaczone i zaszczepione 1 dawką Fel-O-Wax.

A oto i one (przepraszam za kiepską jakość zdjęć)

Tu przerażone w transporterku...
Obrazek

Nowe zdjęcia - 24.09.2007
Obrazek Obrazek

Nowe zdjęcia - 26.09.2007
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

A tu cała trójka rodzeństwa:) - Warsik, Sawa i Bazyli
Obrazek

Jeszcze Sawa i Bazyli:)
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Nie wrz 30, 2007 20:10 przez orchidka, łącznie edytowano 9 razy

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Czw wrz 20, 2007 12:22

Cudeńka! :love: Myślę, że takie pięknoty nie będą musiały długo czekać na dobre domki! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Czw wrz 20, 2007 12:29

Śliczności. Proszę o więęęcej fot!
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Czw wrz 20, 2007 12:36

Obiecuję, że porobię:) Musze je w końcu wyciągnąć z tego kontenerka na jakieś ładniejsze tło:)

orchidka

Post » Czw wrz 20, 2007 19:24

Widzę postępy w oswajaniu:)

Warsik wylazł na pokoje i ukrywa sie teraz za monitorem :lol: Tylko kuperek mu wystaje to znaczy, że go PRAWIE nie widać :wink:

Sawa nie wyszla co prawda z kontenerka, ale za to dała sie pogłaskać :dance2: Jest koszmarnie rozczochrana... musze przyspieszyć oswajanie, żeby ja asap przeczesać :?
Niestety zauważyłam, że mała strasznie kaszle :cry: Mysle, że to po poniedziałkowym odrobaczaniu może być :cry: Konsultowałam się telefonicznie z wetem i jutro z nia idę, żeby sprawdzić.

Niebieski już w drodze do mnie... 8)

Nowe fotki ponizej:
Obrazek To zdjęcie wcale nie oddaje mojej urody:( Fotograf do bani! :evil:
Obrazek No dobra, możesz mnie pogłaskać... Łaskawie sie zgadazam :twisted:
Obrazek Widzicie jakie mam piękne oczy?:)
Obrazek Się chowam za monitorem i mnie prawie nie widać:)

orchidka

Post » Pt wrz 21, 2007 10:38

Nikt się nie zachwycił wielkimi oczyma? :cry:

orchidka

Post » Pt wrz 21, 2007 16:48

Ja się zachwyciłam! Ale wiesz jak jest;)

Naprawdę Sawa jest przepiękna! U-rze-ka-ją-ca:D

shenn

Od: Wto wrz 11, 2007 7:18

Post » Pt wrz 21, 2007 18:51

Sawa jest cudna...sie zakofffałam w kocie :1luvu: :1luvu: :1luvu: Można więcej fotek plissss!

rzulietka

Od: Pon sty 16, 2006 16:56

Post » Sob wrz 22, 2007 8:01

Sawa jest śliczna! Jest kotuchą jakiej szukam - ma dłuższy włosek. Już szykuję grunt z TZ :wink: :wink: :wink:

rzulietka1

Od: Pt sie 03, 2007 20:33

Post » Sob wrz 22, 2007 18:42

Haloo!! Jesteście tu jeszcze ... :?: :D :?: :D

rzulietka1

Post » Nie wrz 23, 2007 12:01

UP

rzulietka1

Post » Pon wrz 24, 2007 12:48

rzulietka1 pisze:Sawa jest śliczna! Jest kotuchą jakiej szukam - ma dłuższy włosek. Już szykuję grunt z TZ :wink: :wink: :wink:

Haha... jak doskonale to rozumiem:) Ja mojego też urabiałam (pół roku zabrało przekonanie psiarza na kota):) A teraz mamy 2 swoje koty + 3 na tymczasie:)

Jeśli to coś pomoże to możecie do mnie wpaść poogladać, pogłaskać i pomiziać i zobaczyć czy to ten jedyny kot:) Zachęcam, bo mała choć jeszcze troche dzika ma mnóstwo uroku i z pewnością jak już zaufa to będzie najukochańszym kotem:)

Wieczorkiem wrzucę więcej zdjęć:)

orchidka

Post » Pon wrz 24, 2007 14:17

orchidka pisze:
rzulietka1 pisze:Sawa jest śliczna! Jest kotuchą jakiej szukam - ma dłuższy włosek. Już szykuję grunt z TZ :wink: :wink: :wink:

Haha... jak doskonale to rozumiem:) Ja mojego też urabiałam (pół roku zabrało przekonanie psiarza na kota):) A teraz mamy 2 swoje koty + 3 na tymczasie:)

Jeśli to coś pomoże to możecie do mnie wpaść poogladać, pogłaskać i pomiziać i zobaczyć czy to ten jedyny kot:) Zachęcam, bo mała choć jeszcze troche dzika ma mnóstwo uroku i z pewnością jak już zaufa to będzie najukochańszym kotem:)

Boziulku kochany !!!! Mogę wstępnie zaklepać :?: :?: :?: :?: !!!
Pomimo, że TZ nie "ugłaskany"??????!!!!
Plisssss......... to moje "Kocie marzenie".........!!! Jak Songo Radomski ...... kotuch adoptowany od Tygrysiczki ponad rok temu - w nim też się zakochałam, i Go mam, i jest cudny!!

rzulietka1

Post » Pon wrz 24, 2007 16:38

Namawiaj TZta... namawiaj:) Znajoma się na niego namierza... ale wolałabym kogoś z forum:) Kotka jest nieufna i delikatna i musi mieć kogoś z wielkim sercem i cierpliwością...

orchidka

Post » Pon wrz 24, 2007 21:05

orchidka pisze:

Gdzie mieszkasz :wink: ? I gdzie obiecane zdjęcia :twisted: ?

rzulietka1

[następna]