Bonusiku [*] ... dziś mija rok ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 18, 2007 10:14

Trzymam mocno za kotka :!:

Nie wiem czy mu pomogą na Brynowskiej. Jedno jest pewne, że kasę wyciagną i to niemałą. Nie mam dobrego zdania o tej lecznicy. Ale nie ma dokąd pójść i to jest najgorsze. :(

Niestety, wygląda to na nowotwór i krawienia wewnętrznę.Okropność!

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Wto wrz 18, 2007 10:15

Trzymam mocno za kotka :!:

Nie wiem czy mu pomogą na Brynowskiej. Jedno jest pewne, że kasę wyciagną i to niemałą. Nie mam dobrego zdania o tej lecznicy. Ale nie ma dokąd pójść i to jest najgorsze. :(

Niestety, wygląda to na nowotwór i krawienia wewnętrzne.Okropność!

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Wto wrz 18, 2007 12:47

Na razie mam informację telefoniczną,ma jakieś nadżerki w gardle i prawdopodobnie będzie musiał być na specjalnej karmie .

Wiec trochę odetchnęłam ,bo bałam się ze to może być jakiś guz

Ko_da napisze dokładnie jak wróci.
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Wto wrz 18, 2007 15:02

włąsnie wrociliśmy , troszke przemoknięci ale to nic...........Bonus jeszcze otumaniony troche po narkozie .......okazało sie że ma przekrwienie błony śluzowej przełyku z obecnością pasmowatych wybroczyn ....mogą to być min : robale , alergia i cofanie sie kwasu z żołądka , narazie ma antybiotyk leki przeciwkrwotoczne przeciwwymiotne i diete , pozniej ma mieć ją rozszerzaną stopniowo , karme już kupiłam ...na Brynowie zapłąciłam 115 zł duzo nie brakło a zapłąciłabym jeszcze 40 za usg ktorego nie miał :roll: tylko dojzałam na karcie jak podliczali i powiedziałąm ze tego nie było więc skreślili ..........pozatym kupiłam karme za 20 zł i za leki jutro musze jeszcze u naszej pani doktor dopłacić bo z wrażenia chyba obie zapomniałyśmy dziś :oops:

BARDZO DZIĘKUJE KAREE ZA TO ŻE MNIE TAM ZAWIOZŁA WYSŁUCHIWAŁA CAŁY DZIEŃ JAK NARZEKAM I BIADOLE ZE STRACHU , I WOGOLE ZA WSZYSTKO ...................... :1luvu: :balony: :1luvu: :balony: :1luvu: :balony:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Wto wrz 18, 2007 15:14

:lol: chyba za to, ze wreszcie moglas poznac moje futra :lol:

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Wto wrz 18, 2007 18:31

Bonus wrzesień

dostałam

40 zł od Iwona_35
30 zł od MARGHERITA ( nie znam niku )
25 zł od MAYBEXX za aukcje PUSZKI RC
Razem 95 zł

Bardzo dziękuje za pomoc :1luvu:

wydałam

40 zł -----------kastracja
45 zł badanie krwi + kroplówka + leki
115 zł endoskopia + kroplówka
20 zł karma dla alergików
23 zł krolówka + zastrzyki + tabletki
7 zł zastrzyk i tabletki

razem 250 zł

jeśli ktoś może pomóc nam finansowo było by super .....do końca leczenia daleko ....
Ostatnio edytowano Pon paź 22, 2007 13:27 przez ko_da1, łącznie edytowano 3 razy
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto wrz 18, 2007 21:28

bonusiku-jak sie miewasz?
trzymam kciuki cały czas :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto wrz 18, 2007 21:46

Bonusik słabiutki jest , siedzi nad miseczką i wpatruje sie w nią jak zaczarowany , moze skubnoł z 2-3 kawałeczki i koniec :( w ciągu niespełna tygodnia miał dwie narkozy biedulek , musi sie teraz pozbierać powolutku jakoś ........jutro jedziemy na kroplowe i zobaczymy co bedzie dalej ............w tej chwili spi , przyszedł wczesniej na kolana i mruczał cudnie najpiekniej jak umie jakby dziękował .......ech żal patrzeć na niego teraz :(
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Śro wrz 19, 2007 7:27

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Śro wrz 19, 2007 10:41

ko_da1 trzymaj sie z Bonusikiem i niech zdrowieje :ok:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro wrz 19, 2007 17:55

Bonusik dziś więcej juz podjada , wcina narazie Animode suchego nie chce i chyba jeszcze nie bardzo by umiał :roll: dziś dostał kolejną kroplówke i zastrzyki jutro możliwe że ostatni raz będzie nawadniany zalezy od niego i jego kondycji , jest jeszcze słabiutki ale jak sie obok przysiądzie to mruczy cudnie :lol: pani doktor troszke szukała wiadomosci pod kontem przypadłości Bonusa i znalazła że to może być wywołane cofaniem sie soków trawiennych z żołądka do przełyku coś na podobieństwo refluksu u dzieci :? bardzo pomocne wtedy jest picie własnie tego Ulgastrinu co mu podaje , powinien go dostawać przed dłuższy okres wieć musi sie niestety przyzwyczaić do jego smaku co mu przychodzi z trudem :roll:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Czw wrz 20, 2007 6:49

ko_da1 pisze:Bonusik dziś więcej juz podjada , wcina narazie Animode suchego nie chce i chyba jeszcze nie bardzo by umiał :roll: dziś dostał kolejną kroplówke i zastrzyki jutro możliwe że ostatni raz będzie nawadniany zalezy od niego i jego kondycji , jest jeszcze słabiutki ale jak sie obok przysiądzie to mruczy cudnie :lol: pani doktor troszke szukała wiadomosci pod kontem przypadłości Bonusa i znalazła że to może być wywołane cofaniem sie soków trawiennych z żołądka do przełyku coś na podobieństwo refluksu u dzieci :? bardzo pomocne wtedy jest picie własnie tego Ulgastrinu co mu podaje , powinien go dostawać przed dłuższy okres wieć musi sie niestety przyzwyczaić do jego smaku co mu przychodzi z trudem :roll:

Ale się porobiło :(
Zamiast szukać Bonusowi domu, musisz go leczyć

Trzymam kciuki za zdrówko
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Czw wrz 20, 2007 15:12

my już po dzisiejszej wizycie................dostaliśmy ostatni zastrzyk i tabletki do domu na 3 dni , do tego na robale jakiś mocny środek ale do podania najwcześniej za tydzień dopiero.........wyjeliśmy też dzisiaj wenflonik........pozatym Bonus jest jeszcze słaby coś kiepsko sie zbiera do kupy :( skubie ale tylko animode carny i to w małych ilościach , suche też widziałąm podskubywac probował nawet to dla alergików ...........z zaleceń teraz dobrze i ostrożnie karmić , podawać tabletki i mleczko na kwasy żołądkowe , odrobaczyć i koniecznie powtorzyć morfologie żeby sprawdzić limfocyty i granulocyty.......byłam dziś u mojego weta ktory wrocił z urlopu z królisią na szczepieniu, i zabrałam wyniki Bonusa......długo oglądał i zostawił je sobie do jutra jeszcze , mowił że stawiałby na robale ale moze być nietolerancja pokarmowa lub złe wchłanianie pokarmowe, z tego mogł by być obniżony poziom białka, ale mowi też że te białe krwinki go martwią i mimo wszystko przy kontrolnej morfologi zrobiłby test na białaczke dla pewności ........ no i tyle .........narazie Bonus śpi i powolutku wraca do siebie , nie biegnie jak zawsze zeby witać jak wracam do domu :cry: jest taki ...............ech żal serce ściska i tyle
Ostatnio edytowano Czw wrz 20, 2007 18:27 przez ko_da1, łącznie edytowano 1 raz
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Czw wrz 20, 2007 16:38

Koduś, będzie dobrze : wierze w to mocno i trzymam zacisniete kciuki tak mocno ze az kostki pobielały :wink: :ok: :ok: :ok:
całe stadko domowe zawiazało ogonki na supełki i tez przesyła Bonusikowi zyczonka zdrówka :)
Miluś wyzdrowiał więc i jego kumpel ze schronu tez wyzdrowieje :)
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Czw wrz 20, 2007 17:06

WIEM ŻE MUSI , NIE MA INNEJ MOŻLIWOŚCI :lol:

tu jego zdjęcie z poniedziałku z wenflonikiem i dziś jak teraz śpi , nie patrzecie na date znowu nie ustawiłam cholerstwa :evil:

Obrazek Obrazek
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

[poprzednia][następna]