Radości i rozterki. GINGERS OD STR 99

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 18, 2007 21:33

Izuś bardzo Ci dziękuję za chęci :D ale sami kupimy a jak nie polubi to jakieś biedy dostaną.

Dorciu ja wiedziałam, że ty wiesz :wink:

Bardzo się cieszę, że piszecie bo mi ostatnio bardzo smutno, bardzo.

Dobranoc, może mi się coś fajnego przyśni i jutro już nie będzie mi smutno.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Wto wrz 18, 2007 21:43

Każdy dzień przynosi nam nowe nadzieje...jutro będzie lepiej...
Dobranoc...a na smuteczki najlepsze są koteczki :wink:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Śro wrz 19, 2007 9:36

Dzień Dobry.
Tak Iza to prawda, dobrze, ze mam te kotki nie dosyc, że mogę się do nich przytulić to jeszcze mogę im się wyzalić nie usłyszawszy zbędnych komentarzy :wink:
Nie ma naszej pani weterynarz i Punia ma przełożone badania :cry:
ale czuje się dobrze.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Śro wrz 19, 2007 9:54

zunia pisze:ale czuje się dobrze.

i to jest najważniejsze.
Dobrego Dnia... :P

izaA

Post » Śro wrz 19, 2007 10:47

zunia pisze:Obrazek

Jakie słodkie śliczności! :1luvu:
A co tam za kiciem leży? Maskotka?

kavala

Od: Pt lip 27, 2007 21:28

Post » Śro wrz 19, 2007 10:50

Tak, konik aby mu smutno nie było :wink:
Obrazek

zunia

Post » Śro wrz 19, 2007 10:52

Ciekawa jestem, czy Gingers zawsze śpi na swoim posłanku. Łatek zawsze spał, ma podobne, ale od kąd mu wyprałam, przestał. :(

kavala

Post » Śro wrz 19, 2007 10:56

Ginuś tylko w nocy tam śpi, ale pranie moim kotą nie przeszkadza.
Może Łatek też się przekona. Spróbuj może wyprać to w jakimś preparacie mało pachnącym np. w Jelpie dla dzieci (nie wiem jak się to pisze)
Obrazek

zunia

Post » Śro wrz 19, 2007 11:34

zunia pisze:Ginuś tylko w nocy tam śpi, ale pranie moim kotą nie przeszkadza.
Może Łatek też się przekona. Spróbuj może wyprać to w jakimś preparacie mało pachnącym np. w Jelpie dla dzieci (nie wiem jak się to pisze)

W sumie to dokońca nie wiem czy chodzi o to pranie, bo przeniósł się na piec. :wink: Może jest mu tam lepiej. :D
Fajne masz zdjęcia! Będę tu zagladać. :D

kavala

Post » Śro wrz 19, 2007 13:22

izaA pisze:
zunia pisze:ale czuje się dobrze.

i to jest najważniejsze.

Otóż to.
Dzień dobry :)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro wrz 19, 2007 15:25

Iza znalazłam jeszcze takie coś:
http://www.zoozakupy.pl/product_info.php/cPath/73_67_69_80/products_id/4572

No tak dopiero teraz doczytałam, to nie Acana, ale przy Acanie ta karma była polecana, bo Tosia ma znaczną nadwagę :roll:
Obrazek

zunia

Post » Śro wrz 19, 2007 20:42

Znam tę karmę, jak tylko wchodzili na rynek mieli świetną promocję...wtedy moje koty zjadły kilka opakowań. Jest rzeczywiście bardzo smakowita...choć moje nie pogardzą niczym...koty na diecie jadają wszystko :wink:

izaA

Post » Śro wrz 19, 2007 21:27

Iza ja w tej chwili jestem naprawdę w strasznej desperacji, Tosia była cały czas na Royalu light i bardzo pilnowaliśmy dawkowania dostawała dawkę na 5-cio kilogramowego kota mając 6 kg w tej chwili ma 6,700
zaczynamy z mężem twierdzić, że Royal jest karmą o super marketingu ale czy skuteczna :? .Wiem, że długo teraz potrwa odchudzenie jej ale ona musi schudnąć.
Tą karmę co Ty polecałaś wszędzie szukam ale nie znajduje a od razu kupować 8 kg to trochę ryzykowne.Czy u Ciebie w sklepie sprzedaja na kilogramy z otwartej dużej paczki czy mają mniejsze opakowania orginalnie zamknięte.Jeszcze chodzi mi po głowie Hils.
Wiem napisałam wcześniejm, że jak nie zasmakuje to biedy dostaną ale chyba nie zdawałam sobie sprawy, że to 8kg :oops:
Obrazek

zunia

Post » Śro wrz 19, 2007 21:38

Zuniu - sprzedają z dużego otwartego, ale szybko im schodzi - bo polecają tę karmę i mają duży ruch...cieszą się b. dobrą opinią na osiedlu. To naprawdę dla mnie żaden kłopot kupić dla Ciebie na próbę...Acankę Light mam w domu - też mogę Ci trochę podesłać - jeśli chcesz...Ja nie lubię RC, nie w sensie smakowym, bo nie próbowałam :wink: Sonia jadła Indoor, a potem Acanę...jej sierść tak nie błyszczała na RC...ja wiem...i na W i KK sierść błyszczy...ale na Acance zrobiła się jedwabista i strasznie mięciutka...nic tylko przytulać...a różnica cenowa dwukrotna...

izaA

Post » Czw wrz 20, 2007 15:19

Izuś ciągle jeszcze myśle czytam, odnośnie karm. Narazie doczytałam, że Acana light jest dla kotów powyzej 7-go roku i nadaje się super ale tylko jeżeli nadwaga nie przekracza 15% :? Tosia powinna ważyć od 4 do 4,5 kg a waży prawie 7 kg. Chyba Tosi potrzebna jest dieta pod kontrolą lekarza a dopiero potem jak już jej waga się ustatkuje przejść na jakąś bytową light np. właśnie Acanę lub Hilsa.I zdaje sobie sprawę, że to potrwa ale każdy gram mniej będzie sukcesem.Na Royala się bardzo obraziłam :evil: bo cały proces tycia zaczął się od tej karmy, nawet weterynaryjna nie pomogła.

A teraz trzy zdjęcia :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

zunia

[poprzednia][następna]