Bura... i inni - potrzebny DT dla trzech maluchów - Kraków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 13, 2007 7:51

Jejku... :1luvu:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw wrz 13, 2007 8:35

Dorota pisze:Jejku... :1luvu:

Prawda, ze JEJKU? :1luvu:

A ten "moj" chlopak wydawal mi sie znacznie bardziej energiczny i przebojowy, podchodzil pod wyjscie z transporterka, a teraz prosze - okazuje sie, ze to jednak siostrzyczka jest "zywym srebrem". Ciekawe, jak chlopak wychowywany z BSE? Pewnie przyswaja charakter po mamie, jak dolaczy do reszty rodzenstwa, to im na dzien dobry spusci lanie :twisted:

No i tak sie zastanawiam, czy dziewczynka wyrosnie z tego, czy jednak bedzie taka bardziej puchata? :roll:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw wrz 13, 2007 8:42

Będzie puchata na 100%. Na fotkach może tego nie widać ale jak się porówna oba kluski to od razu widać. Ogon nawet ma bardziej puchaty. Futerko aż jej się rozdziela:
Obrazek
Dementuje jednocześnie insynuacje jakoby chłopak nie był energiczny i przebojowy. JEST, ale dziewucha to diabeł wcielony :wink: .

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Czw wrz 13, 2007 9:12

Ale super, że są fotki! :D
Maluch u mnie nic sobie nie robi z wychowania przez BSE - wyłazi z transporterka do cioci, jak tylko ciocia wejdzie do łazienki. Nudzi mu się straszliwie, więc nawet taki wielki ludź jest dobry jako kompan do zabawy. :D
Wczoraj nawet mnie atakował zza węgła, gryzie w rękę, łapie pazurkami, miauczy i gada - no, świetny jest.
Mama stara się, jak może, syczy, tłucze mnie łapą, ale małemu to nie przeszkadza. Kupali żadnych od wczoraj nie było, więc chyba sprawa się unormowała.

A my wczoraj byliśmy w odwiedzinach u Piórka i Cykorka. Ale piękne z nich chłopaki rosną! Chineczka przy nich to drobinka.

Oczywiście ciotka już jest obca i straszna. Piór nie dał się dotknąć i spiórniczał, Cykorek trzymał dystans, ale nie uciekał. Największą atrakcją były buty, pachnące kotami. Jak zawołałam "chodźcie, chodźcie", tak jak w DT, to w ślicznej główce Cykorka odskoczyła jakaś klapka i pozwolił się nawet dotknąć w łapkę :lol:
Swoją Dużą kochają, ciotki kochać nie muszą :)
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Czw wrz 13, 2007 9:17

Ale niewdzięczne chłopaki. Ale jak oddała to czego teraz chce, no ?

Sylwka

Post » Czw wrz 13, 2007 21:28

Jakież to przyrodnie rodzeństwo Kuśtyka kochane :)

nie, nie, nie, nie... nie możemy mieć trzech kotów w tej chwili :D

RaV

Od: Pt lis 03, 2006 13:28

Post » Pt wrz 14, 2007 7:04

RaV pisze:Jakież to przyrodnie rodzeństwo Kuśtyka kochane :)

nie, nie, nie, nie... nie możemy mieć trzech kotów w tej chwili :D

Zastanów się dobrze :P .

Sylwka

Post » Pt wrz 14, 2007 10:42

Sylwka pisze:Będzie puchata na 100%. Na fotkach może tego nie widać ale jak się porówna oba kluski to od razu widać. Ogon nawet ma bardziej puchaty. Futerko aż jej się rozdziela:
Obrazek

Ależ słodziak z niej... :love:

MartaG

Od: Nie sie 19, 2007 23:22

Post » Pt wrz 14, 2007 10:58

Od wczoraj komplet dzieciaków jest u mnie w łazience. Niezły sajgon, bo 3 małe torpedy w malutkiej łazience wymagają ode mnie trochę gimnastyki. No i jeszcze mam super drapak zrobiony przez Ewę. Dzisiaj podczas mojej porannej wizyty w kibelku małe bure (najnowszy nabytek :wink: ) wdrapało się na drapak a z drapaka na moje kolana. No ciasno jest ale damy radę. Muszę tam jeszcze wcisnąć pudełko-karmnik, bo Bura gustuje w jedzeniu kociaków nawet jeśli ma to samo w swojej misce. Muszę zainstalować pudełko z małym otworem aby mamka do niego nie mogła wejść.
Niestety u Ewy w łazience smutno, bo BSE bardzo rozpacza. Przygnębiające to bardzo ale nie mamy wyjścia. Jak głupio by to nie brzmiało to przecież robimy to dla jej dobra.

Sylwka

Post » Pt wrz 14, 2007 14:00

Sylwka pisze:Dzisiaj podczas mojej porannej wizyty w kibelku małe bure (najnowszy nabytek :wink: ) wdrapało się na drapak a z drapaka na moje kolana.

O rany... wzruszyłam się. To bure maleństwo już od kilku dni wybiegało z miauczeniem do mnie, jak wchodziłam do łazienki. :1luvu:

Dobrą stroną tej przeprowadzki jest możliwość kompleksowej akcji pod kryptonimem "Mega-domestos". Jednak miałam strasznego stresa o maluszki, bo zawsze trzeba było uważać, jak nie na kokcydia, to na środki odkażające i bałam się oparów domestosa w łazience.

A wczoraj wieczorem się wściekłam, bo zadzwoniła do mnie koleżanka, że dobry wujaszek uszczęśliwił ją prezentem w postaci dwóch małych kociaków od kogoś ze wsi (komuś zdjął z głowy problem i przekazał go Monice). I na protest ze strony obdarowanej padło ultimatum, że on je utopi. Dziewczyna sama sobie winna, bo wujek potraktował poważnie jakieś jej żarty. I dzwoni do mnie laska o ratunek, zresztą dzwoni do wszystkich znajomych, może ktoś chce kociaka. Znam jej sytuację, ona naprawdę ma ciężko, jeszcze jej kociaków brakuje.
Nic nie wiadomo - jaki kolor, płeć, w jakim są naprawdę wieku (małe :roll:), czy w ogóle są samodzielne (po takich ludziach można się wszystkiego spodziewać).
Podesłałam jej maila z poradami, jak ugryźć ten temat, ale jak nic dla nich nie znajdzie, to nie będzie rady - wezmę i gdzieś upchnę u siebie. Ale też postawiłam ultimatum - kocica ma przyjechać na sterylkę. Nie obchodzi mnie, że spod Kalwarii. Choćby nie wiem co, ma na głowie stanąć , a kotę dowieźć.
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Post » Pt wrz 14, 2007 17:34

Koło Kalwarii to ja znam super weterynarza - ratował moje psisko - jakby co...
Strasznie wkarźwiające, że ludziska zrzucają swój brak odpowiedzialności na innych:(

MartaG

Od: Nie sie 19, 2007 23:22

Post » Nie wrz 16, 2007 15:41

Zrobiliśmy dzisiaj Krowie RTG tej kulawej łapki (na takiej bardzo lekkiej dawce narkozy, że kotę trzeba było trzymać na wszelki wypadek - i z antisedanem).
Kość i staw łokciowy wygląda jak po starym urazie, złamaniu albo to jakieś sprawy zwyrodnieniowe, wet nie wykluczył również nowotworu kości. :(
W każdym razie żadnego śrutu w łapce nie ma (kolejna baśń). Na ten moment chyba nic się nie da zrobić.

Za to przy okazji obejrzeliśmy cycuchy i kota dostała antybiotyk, bo mleka już nie było, za to był stan zapalny przy jednym sutku. Tak że sterylka dopiero w przyszłym tygodniu.
viewtopic.php?t=86719

Nordstjerna

Post » Nie wrz 16, 2007 22:10

Biedna jest ta Krowka :( To podejrzenie nowotworu zmartwilo mnie, bo naprawde nie wiadomo, co w tej sytuacji robic - amputacja lapki wykluczy powrot do natury, a kto wezmie totalnie dzika kote do domu? Ciekawa jestem, co powiedza wetki, caly czas mam nadzieje, ze jednak to nie bedzie nowotwor :ok:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pon wrz 17, 2007 7:35

Ja też się martwię łapą ale przed ostateczną diagnozą nie ma co gdybać i wymyślać czarne scenariusze.
A u nas po staremu tylko łapki coraz sprawniejsze, maluchy biegają coraz szybciej i zasięg ich wycieczek "w górę" rośnie. Bura troche się wkurza. Zrobiła się nerwowa, bo nie może ogarnąć gromadki i chyba się o nie boi. Sytuacji nie ułatwia to, że boi się Zenka. Ugotowałam im wczoraj kurczaka z marchewką to olały zupełnie. Wolą wsuwać surowe mięcho. Bury mały ma kiepskawe kupale. Zaczęło się tak już u Ewy. Dzisiaj kupal był tradycyjnie jasny a jeszcze dodatkowo luźniejszy. Dzisiaj też dziewczynka zrobiła mniej uformowanego kupala. Wsuwały wczoraj animondę (kitten) z miski Burej więc może to po tym. Myślę, że to może być czas na pierwsze odrobaczanie pastą (mają około 5 tygodni). Burej też by się chyba przydało choć ona załatwia się wzorcowo. Wyciągnęłam wczoraj z małej martwego kleszcza. Był niewielki (taki niezbyt opity) i zasuszony. Dzieciaki nie były odpchlane (tylko uszy miały w środku posmarowane frontline, bo lekarki to zaleciły na początki świerzba) ale pchły padły chyba po kontakcie z Burą. Oczka dziewczynki niestety nie chcą się wyleczyć. Ciągle coś się zbiera w prawym. Stosowanie dalej Gentamycyny przestaje mieć sens. Mam w domu atecortin i dicortineff ale chyba sama nie zdecyduję czy coś podać. Myślę, że czas zabrać całe towarzystwo na przegląd.
A teraz fotki. Proszę zwrócić uwagę jaki bury jest piękny (ma cudowny kropkowany brzuch, ale na fotkach mało to widać).
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ciotka Ewa zrobiła im taaaki drapak:
Obrazek
Maluchy są nim zachwycone. Wspinaja się parami na wyścigi. Nawet Bura korzysta z niego czasami. Fotki na drapaku wkrótce.
Ostatnio edytowano Pon wrz 17, 2007 7:39 przez Sylwka, łącznie edytowano 2 razy

Sylwka

Post » Pon wrz 17, 2007 7:37

:1luvu:

Kciuki jeszcze potrzymam!

Ale foty drapaka nie widac.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]