Radości i rozterki. GINGERS OD STR 99

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 14, 2007 10:41

Wszyscy mogą u nas w domu coś wylizać, ukraść itp. ale nie Punia.
No ale tak jak pisałam to nie jest jeszcze biegunka tylko lużna kupka.Jestem panikara ale Punia od 13 lat takiej kupki nie miała i jeszcze strasznie cuchnącą.
Dzięki za buziaki i za ciepłe slowa, mam nadzieję, że to nic powaznego tymbardziej, że nie wygląda i nie zachowuje się jak by jej coś dolegało.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Pt wrz 14, 2007 10:54

zunia pisze:Wszyscy mogą u nas w domu coś wylizać, ukraść itp. ale nie Punia.
No ale tak jak pisałam to nie jest jeszcze biegunka tylko lużna kupka.Jestem panikara ale Punia od 13 lat takiej kupki nie miała i jeszcze strasznie cuchnącą.Dzięki za buziaki i za ciepłe slowa, mam nadzieję, że to nic powaznego tymbardziej, że nie wygląda i nie zachowuje się jak by jej coś dolegało.

Wcale nie jesteś panikara...Punia to już Dama w...ehem...kwiecie wieku.
Cuchnąca kupka kojarzy mi się z problemami wątrobowymi (i z panleukopenią, ale to odpada), Punia pewnie dostaje coś na wątrobę?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt wrz 14, 2007 11:05

Dostaje essensiale( nie wiem jak się to pisze), i ma dostawać cały czas, jest w sumie od operacji ciągle pod opieką weta i teraz też ma znowu mieć robione wszystkie badania.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Wto wrz 18, 2007 8:09

Nikt Tu za nami nie tęsknił :?
Punia od niedzieli ma już ładne kupki :D
Ginguś zaczepia caly czas Punie, wiesza się jej na szyji, nawet próbował się dostać do jej cycuszków.Punia się wścieka i go chce zagryść ale w związku z tym, że ona ma tylko dwa ząbki małe na dole i jeden mały na górze to Ginguś myśli, że ona się z nim bawi. No bo pomimo starań Puni aby go wkońcu ugryść wściekle Gina i tak to nawet nie boli.
Spróbowaliśmy przejśc u Gingersa na karmę Hils, ale musimy zrezygnować bo pomimo, że bardzo mu smakowalo to dostał brzydkiej kupki. Narazie wróciliśmy do Puriny Pro Plan ale powoli zacznę go przestawiać na Royala i przy nim chciałabym zostac.

Obiecane fotki mojej roboty (co widać):

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

zunia

Post » Wto wrz 18, 2007 8:38

zunia pisze:Nikt Tu za nami nie tęsknił :?

Tęsknił, tęsknił ale co miał robić :?: Tylko czekać (nie)cierpliwie... :roll:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto wrz 18, 2007 9:08

Jaki Gingers jest mały przy Tosi :)
Fajny parapet, moje nie mają takich szerokich, żeby się rozwalić jak Punia ;)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto wrz 18, 2007 9:16

Tak parapety nam sie udały nawet Tosia się mieści :wink:
Mój mąż porobił bardzo dużo zdjęć ale to zapracowany czlowiek więc może kiedyś się tu znajdą 8)
Obrazek

zunia

Post » Wto wrz 18, 2007 9:38

łapka jak u zająca :wink:
ale dalej nie wiem dlaczego ta rasa a nie inna?był powód?czy....ot poprostu.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto wrz 18, 2007 9:47

Był Dorciu powód, szukałam Kotka jak najbardziej podobnego do Tomiczka, nie było to łatwe bo Tommy był wyjątkowy a i tak Gingers nie jest w stanie go zastąpić ale jest kochany mimo, ze jednak inny.
Ja zawsze byłam zafascynowana syjamami i miał byc syjam ale wyszło inaczej i jest taki trochę inny syjam bo z długim włosem.Oczywiście powodow jest jeszcze kilkanaście co najmniej ale strasznie długie by to było zwłaszcza jak się nie ma talentu do wyrażania na piśmie tego co się myśli, czuje.
Obrazek

zunia

Post » Wto wrz 18, 2007 18:24

Foty dobre, noga zająca cudna...Może trzebas było przeczekać brzydkie kupki...u nas przy zmainie akrmyz wsze cóś się wydarza, przy hillsie akurat obstrukcja, a przy Acanie smród nieprzeciętny przez kilka pierwszych dni...dlaczego akurat RC? Może spróbuj Acany - co by nie mówić ma dobrą cenę do jakości. Moim skromnym zdaniem RC jest przereklamowana, cóż z tego, że najbardziej dostępna, jak wcale nie najlepsza?

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Wto wrz 18, 2007 19:53

Iza sama tak do końca nie wiem czemu się tak uparłam, może dlatego, że i Tośka i Punia są na tej karmie i nasza wetka zachwala :roll:
A jeżeli chodzi o małego to poprostu mamy od hodowcy dużo tej karmy, dzisiaj dostał na spróbowanie ale niestety nie zabardzo mu smakuje.
Punia miała lużne kupki ale ona nie miała zmienionej karmy tylko Gin.
Szczerze powiedziawszy to ja już cała głupia jestem jeżeli chodzi o wybór karmy :cry:
Punia innej karmy nie zje a Tośka chyba by chciała zmiany, nie wiem jaka karma jest najbardziej efektywna jeżeli chodzi o odchudzanie :?
Ostatnio edytowano Wto wrz 18, 2007 20:17 przez zunia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

zunia

Post » Wto wrz 18, 2007 20:15

Jeśłi chodzi o dochudzanie - to trzeba restrykcyjnie przestrzegać ilości...ja odchudzałam Acaną Light oraz Chicken Soup Light...ta druga jest bardzo wydajna, bo daje się jej naprawdę mało, a koty nie są straszliwie głodne...cena jest bardzo przyzwoita no i to jest karma holistyczna...
http://www.e-karma.pl/pl/kat/21/Adult-Cat-Light-Formula ja kupuję ją u nas w sklepiku - zamawiam cały worek... mogę też na kg...

izaA

Post » Wto wrz 18, 2007 20:22

Ilości to akurat przestrzegamy, wydaje mi się że RC light coś słaby.
Muszę spróbować tego co Ty, może akurat. Boje się, że Tośka za niedługo może mieć problemy jej waga dochodzi do 7 kg, a miała robione różne badania i wszystko ok. Dzięki za link.
Obrazek

zunia

Post » Wto wrz 18, 2007 20:32

Zamiast kupować cały worek, mogę kupić dla Ciebie trochę na próbę - moja zjedzona :( , teraz Acana na tapecie, i przysłać ci trochę, jak jej zasmakuje - kupisz całe 8 kg.

izaA

Post » Wto wrz 18, 2007 20:34

zunia dokładnie tak sobie myślałam ...powód Tomik...
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[poprzednia][następna]