S.KATOWICE-III-zapraszamy do nowego watku-100 strona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 13, 2007 10:47

Mała1 pisze:
mar9 pisze:Słuchajcie, jest u mnie przecież ta klatka. co ją przywiozłyście, maluchy z Kruszynką są w łazience, więc może do klatki dać jakiegoś Waszego kotka, miałby minimum izolacji (klatka stoi w pokoju) a jak nic się z nim nie będzie działo złego, to po kilku dniach go wypuszczę z klatki

mar9-przeciez do ciebie ma ponoc trafić ten Gacek od kody-tak mi sie wydaje.
A przy maluszkach nie mozesz wziąc kota ze schroniska-niestety, dopiero po zaszczepieniu.
do Ciebie moga trafiac teraz tylko 100% zdrowe koty

OK, wiem, że była taka propozycja, więc ja się zgadzam.
To kiedy spodziewać sie Gacusia?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw wrz 13, 2007 10:49

Ko-da ma do ciebie dzwonic, cos mi sie wydaje ,ze cos pisała o sobocie-ale to ja nie wiem.

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw wrz 13, 2007 11:20

Mała1 pisze:eee, nie sa takie drogie

http://www.allegro.pl/item240542365_fer ... s_kot.html

wiesz co CoToMa-ja nie wiem czy oni sie zgodza na materiał-wiecej ciepła pewnie ucieka.
Nie wiem, ani o jednym ,ani o drugim jeszcze z nikim nie gadałysmy.Moze w sobote pogadamy

Te drzwiczki sa za male.
Mam takie w lazience.
Robie rozeznanie na temat wiekszych.

Co jest wewnatrz rury, przez ktora wchodza koty?
Na koncach mozna zrobic to co robie w piwnicy. Grubsza folia zlozona na pol i ponacinana. To dobrze dziala

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw wrz 13, 2007 11:23

rura jest dobrze zabezpieczona, chodzi o to, ze jak w niej siedzi jakis przerazony delikwent, to reszta kotów nie ma przejscia

Mała1

Post » Czw wrz 13, 2007 11:36

Dziewczyny, ja nie na temat :oops: . Ciągle myslę o Arizonie. Jesli możecie, to przywieźcie mi ją bez wzgledu na to, czy bura mamuska do mnie wróci. Chyba jeden kot na duzym strychu bedzie i tak dla niej mniejszym stresem, niż cała banda schroniskowa na dwóch metrach kociarni. Poza tym teraz, bo zamknięciu wybiegu choroby szybciej będą się przenosić, lepiej ją wczesniej zabrać.
Mam ogromną prosbę. Nie mam jej w czym ulokować. Czy ktoś mógłby mi dla niej zrobić jakieś schronienie. Może kartonowo-steropianową budkę? Ja nie dam rady, a mój Andrzej na wiadomość o nowym kocie powiedział, ze palcem przy niej nie kiwnie. Ona będzie mieszkać w pomieszczeniu na strychu, ale i tak będzie tam zimno, więc dobrze byłoby, żeby miała się gdzie schronic, a sam karton to chyba za mało.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Czw wrz 13, 2007 11:42

hurrraaa,jaga :1luvu: :1luvu: :1luvu:
zrobie jej najpiekniejszy steropianowy domek na swiecie :D -tylko moze nie zdąze do soboty-na razie dostanie kartonik z sianem :wink:

Mała1

Post » Czw wrz 13, 2007 11:46

Pomysle o budce.
Przy okazji - potrzebowalabym przewiezc pudla styropianowe z Lodzi. Ma kros jakis pomysl, to wielkie jest.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw wrz 13, 2007 11:56

Jaaga :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Czw wrz 13, 2007 17:38

Arizonko-szykuj się do drogi-pozwól się tylko złapać :wink: :kotek:

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Czw wrz 13, 2007 20:10

przekleje z wątku

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2477184#2477184[/url]

karee pisze:Bunia choruje. gdy odwiedzilam rano Iwonke2 decyzja nie mogla byc inna. trzeba bylo natychmiast jechac do weta. dalej nie jadla, bolalo ja w buzi, chwial jej sie kielek, bolalo przy dotykaniu plecko-dupci i ma guzy na brzuchu. Wetka usunela pod narkoza kamien nazebny i 2 zeby. prawdopodobnie stan zabkow nie pozwalal Buni jesc. Niestety okaalo sie ze kicia ma bardzo powiekszone nerki. czekalysmy z Koda zdenerwowane na wynik badania krwi. krwinki czerwone i hematokryt bardzo ponizej normy, inne wartosci tez w granicy. Bunia ma powazna anemie ! Mocznik 26 MG/DL, kreatynina 1.5 mg/dl. Czyli z nerkami nie jest najgorzej. Bunia musi teraz jesc wartosciowa karme... byleby tylko chciala jesc. Od jutra bedzie dostawac antybiotyk Stomorgyl i Fortekor na nerki. U weta zaaplikowano jej jeszcze bombe witaminowa, antybiotyk i zastrzyk przeciwbolowy zeby dziurki po zebach nie bolaly, oraz preparat na pchly, bo sie w jej w futerku zadomowily. za to wszystko zaplacilysmy z Koda 120,-. Zawiozlysmy chora do Iwonki2 i tam mamy nadzieje, ze sie szczesliwie rozbudzi. Do godziny 18 spala z przerwami na pawiki ponarkozowe. Mamy wszyscy wielka nadzieje, ze Buni sie poprawi.
Oto Bunia po zabiegu...
Obrazek
Obrazek
i w domu...
Obrazek
i korzystajac z okazji... chcialam przedstawic... oto ferajna Iwonki2, koleżenstwo Buni, czyli Lulu, Zezowaty i Buba
Obrazek
...jest jeszcze Wampirek. oto Wampirek: :twisted:

:( :(

a moj Bonusik ok , odjaczony miejsce po klejnotach wysrebrzone, raz zwymiotował po narkozie a teraz juz pałaszuje sobie miseczki powolutku :wink:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Czw wrz 13, 2007 21:05

kciuki za chorasków.

a to z dzisiejszej wizyty

tak nas wita Lili
Obrazek

a to nowy kotek-ten ,ktory trafił we wtorek do schroniska

Obrazek Obrazek

Mała1

Post » Czw wrz 13, 2007 21:17

jaki wystarszony :( czemu ludzie tak postępują ze zwierzętami ........brak słów :cry:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Pt wrz 14, 2007 8:58

Dziś dzwonił do mnie pan, który chce kocurka i kotkę. Ja mojej Zołzuni na razie nie wydaję. Powiedziałam o czarno-białym kocurku. Czy ktoś ma zdrową ok. 2 mies. kotkę? Pan ma rozmawiać z żoną i chce dziś przyjechać. W domu są dwa psy, koty będą wycięte.
Iwona 35, pisałam o twojej koteczce, ale nikt już się nie odezwał. Dzis jest piątek, wiec znów powinny być telefony.
Czy biało-bure maluszki z kociej rodzinki są już do wydania?

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pt wrz 14, 2007 9:20

Jaaga pisze:Dziś dzwonił do mnie pan, który chce kocurka i kotkę. Ja mojej Zołzuni na razie nie wydaję. Powiedziałam o czarno-białym kocurku. Czy ktoś ma zdrową ok. 2 mies. kotkę? Pan ma rozmawiać z żoną i chce dziś przyjechać. W domu są dwa psy, koty będą wycięte.
Iwona 35, pisałam o twojej koteczce, ale nikt już się nie odezwał. Dzis jest piątek, wiec znów powinny być telefony.
Czy biało-bure maluszki z kociej rodzinki są już do wydania?

Ech, przydałoby się aby Pipsi trafiła do domku, bo wtedy zwolniło by sie u mnie miejsce.

Jaaga, szczepionkę przywieziemy ci jutro, dziś po nie jadę.

A koteczki u mar9 są jeszcze za małe..tak myślę :roll:
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pt wrz 14, 2007 11:03

A ja chce serdecznie podziękować Livy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: za wpłate na nasze katowickie biedoty-50zł

Wspaniale , bardzo się cieszę, ponieważ sytuacha finansowa zaczyna nas pwolutku przerastać...więc znów Livy ''spadła ''nam z nieba

Dzięki temu wysłałusmy 50zł dla Dzikus na leczenie Wąsika
I Ko_dzie -40zł na kastracje Bonusika
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

[poprzednia][następna]