S.KATOWICE-III-zapraszamy do nowego watku-100 strona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 09, 2007 16:05

cudne fotki i cudne wieści

U nas różnie
Dziewczyny zaszczepione
Dla Szarusi szukamy transportu do Warszawy za tydzień
oprócz tego muszę jej zrobić badania krwi i sprawdzić jeszcze raz zęby, śmierdzi jej z pycholka a jej nowy domek bardzo obawia się choroby nerek (tak stracili poprzednią kotkę)
mam nadzieję, że Szarusia jest zdrowa

Dwa maluchy - krówki czyli Pirat i Wituś ( już prawie zdrów) pilnie szukają domków a za tydzień muszę je zabrać z DT na dwa tygonie, DT wyjeżdza na urlop :? nie wiem co robić bo ja też ma zaplanowany wyjazd :cry:
W sprawie Plamci cisza, nikt nie dzwoni
Obrazek

anemonn

Od: Pon sty 23, 2006 17:04

Post » Nie wrz 09, 2007 16:54

ja na moment z innej beczki , zna ktoś tą karme jest jako nowość pisałam o niej meilowo zanim zamowiłam z osobą z Animalia o jej składzie , widze jest już uzupełniony w ofercie rownież

http://www.allegro.pl/item239097149_nowosc_wildlife_premium_cat_food_10_kg_od_ss_.html

skład za taką cene myśle jest fajny

Wildlife to karma bez konserwantów, barwników i składników modyfikowanych genetycznie.

Karma Wildlife zawiera 20% świeżego mięsa oraz posiada dodatek oleju z ryb.

Dzięki niskiej zawartości magnezu i fosforu, oraz niskiemu Ph na poziomie 5,5 karmę Wildlife można podawać kotom kastrowanym i sterylizowanym.

Duża zawartość blonnika nadaje karmie właściwości odkłaczające

Analiza:

Białko 30.0%,

Tłuszcz 12.0%,

Błonnik 2.5%

Popiół 6.0%

Zawartość dodatków i minerałów w 100g:

Witamina A 1200 i.e.

Witamina D3 120 i.e.

Witamina E 10 mg

Witamina B1 0.8 mg

Witamina B2 0.64 mg

Witamina B6 0.64 mg

Witamina B12 0,004 mg

Witamina C 5 mg

Biotyna 0,06 mg

Tauyna 100 mg

Niacyna 4 mg

Cholina 100 mg

Wapń 1,2 g

Fosfor 1 g

Potas 0,55 g

Sód 0,4 g

Magnez 0,1 g

Żelazo 25,1 mg

Miedź 2,7 mg

Cynk 17,5 mg

Jod 0,2 mg

Selen 0,04 mg

Mangan 4,6 mg

Kobalt 0,1 mg

Kwas pantotenowy 2mg

Kwas foliowy 0,1 mg

czy ktoś już ją miał ?? zamowiłam ze sporty na poł jak ktoś chce w cenie jednej przesyłki moge jeszcze jeden worek jak sie uda domówić
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Nie wrz 09, 2007 17:56

Bonus i Maciuś juz na alegro , wieczorkiem dojdzie i Wąsik

http://allegro.pl/show_item.php?item=242898577

http://allegro.pl/show_item.php?item=242865909
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Nie wrz 09, 2007 18:19

anemonn pisze:cudne fotki i cudne wieści

U nas różnie
Dziewczyny zaszczepione
Dla Szarusi szukamy transportu do Warszawy za tydzień
oprócz tego muszę jej zrobić badania krwi i sprawdzić jeszcze raz zęby, śmierdzi jej z pycholka a jej nowy domek bardzo obawia się choroby nerek (tak stracili poprzednią kotkę)
mam nadzieję, że Szarusia jest zdrowa

Dwa maluchy - krówki czyli Pirat i Wituś ( już prawie zdrów) pilnie szukają domków a za tydzień muszę je zabrać z DT na dwa tygonie, DT wyjeżdza na urlop :? nie wiem co robić bo ja też ma zaplanowany wyjazd :cry:
W sprawie Plamci cisza, nikt nie dzwoni

kciuki za pychol Szarusi.
anemonn, a tego tymczasu la chłopaków Ty szukasz na 2 tyg? w jakim terminie dokładnie? napisz, moze ktos sie zgłosi na te 2 tyg. Ja myslę o chłopakach, ale nic mi chwilowo do głowy nie przychodzi :(

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie wrz 09, 2007 18:21

ko_da dzięki za allegro :D

Mała1

Post » Nie wrz 09, 2007 18:31

ja poprosze już mowiłam Małej o 2 kociaki na jutro do mojej mamy , żeby jeszcze były zdrowe byłoby super , jeśli u niej sie zaakceptują z rezydentem bo mama ma od tygodnia kocurka 3 latka od mojego brata to ja dobiore jeszcze dwa jeśli nie ja zabiore je do siebie , prosze o wsparcie finansowe lub żwirkowo_ jedzonkowe.............a Wąsik ma tymczas :lol: :lol: :lol: :lol:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Nie wrz 09, 2007 18:58

ko_da1 pisze:Bonus i Maciuś juz na alegro , wieczorkiem dojdzie i Wąsik

http://allegro.pl/show_item.php?item=242898577

http://allegro.pl/show_item.php?item=242865909

Chcialam Wasikowi tez zrobic ogloszenie, ale nie moge znalezc zadnego zdjecia :( ja mu nie zdazylam zrobic w sobote, bo poszedl do lekarza :(

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Nie wrz 09, 2007 19:47

Czy mogę też prosić o Allegro dla mojej mamuśki - buraski :?: . Nie spodziewałam się tak szybko wydać maluchów, więc nie prosiłam Monisek o aukcję dla niej. Teraz im szybciej znajdzie dom, tym prędzej będę mogła wziąć następnego dorosłego kota ze schronu. Zdjęcia zrobiłabym jutro i przesłała mailem, gdyby ktos się zgodził ją wystawić.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Nie wrz 09, 2007 20:42

Jaaga -ja dalej cos sobie z allegro nie radzę :oops:

pozwole sobie zacytowac siebie z 1 strony, dzis pol dnia siedze, bo stweirdziłam, ze trzeba skatalogowac jakos te ,,nasze,, koty na kociarni.
Będę sukcesywnie zmieniac ta pierwsza strone, dodawac nowe, te co znajda dom kasowac.Będą tu tylo koty dorosłe,z ich opisem, pododaje sukcesywnie wiek itd, powklejam lepsze fotki.Pododaje linki do wątków.
Dziewczyny posprawdzajcie ,czy o kims nie zapomniałam, bo mi sie juz wszystko plącze

KOCIARNIA

1--- Bura Mamuśka - cudna młoda koteczka,ma śliczne zielone oczka.
Jest wysterylizowana, szczepiona. W schronie od maja 2007.
polecam :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek

2--- Biała Mamuska - tez cudna koteczka, ma nawracające chore oczka.W schronisku nie jeeśmy w stanie tego doleczyć.Trzeba zakraplac kilka ray dziennie.Jest wysterylizowana, zaszczepiona. Daje sie głaskac, łazi za nami, ale jest troszkę niezalezna. Ogólnie miziak z charakterkiem.W schronie od maja 2007r

Obrazek Obrazek

3--- Lili - biała śliczna kotka, wita nas zawsze pierwsza, wielki zarłok i nie wiadomo gdzie to idzie-bo szczupła.Czasem pacnie łapką.
jest wysterylizowana,zaszczepiona, ma szczepienie na grzybicę.
W schronie od 20 maja 2007r
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61096&highlight=

Obrazek Obrazek

4--- Chilcia-całkiem miła koteczka, ale tez bez przesady z miziastoscią .
Odwazna, je tylko suche,daje sie głaskać.Jest wysterylizowana, zaszczepiona.W schronisku od maja 2007r

Obrazek Obrazek

5--- Arizona-koteczka do konca przez nas nie rogryziona.Jak trafiła do schronu miałam ja na rękach z pół godz. Bardzo nie lubi innych kotów, jest strasznie nerwowa, ciągle na uboczu.Teraz juz nie mozna jej pogłaskac.Ale trochę myślim, ze to z ciągłego stresu.Potrzebny dom przed zimą.Jest ciachnięta, zaszczepiona.W schronie odmaja 2007r
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62914&highlight=

Obrazek Obrazek Obrazek

6--- Śliniak-mój ulubieniec :wink: ,cudny,miziasty kocur,mysle ze 3-4 letni.
Jest wykastrowany,zaszczepiony.Nie wiem od kiedy jest w schronie.Dobrze sobie tam radzi, ale widać ,ze kocha ludzi.Marzy mi sie dla nieo dobry wychodzący domek-on lubi wybieg :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek

7--- Ptyś-cudny,młody kocurek,bardzo mziasty. Wystawia brzusio do głaskania.jest ciachnięty, zaszczepiony .W schronie od maja 2007r.

Obrazek Obrazek

8--- Zołza- koteczka była juz raz wzieta ze schronu, ale niestety ja oddano .myśle ze ze wzgladu na to,ze nie jest bardzo miziasta, potrafi drapnąc.Ale to nie dzikus, taka charakerna babka :wink:
Jest wysterylizowana, zaszczepiona.Oddana do schronu w maju 2007

Obrazek

9--- Figaro-Kocurek juz kilkuletni, bardzo dobrze radzi sobie na kociarni.Troszke sie zrobił niedotykalski, ale jak nas widzi to ociera sie o wszystko i widac ,ze sie cieszy.Nie wiem od kiedy jest w schronie.jest wykastrowany, zaszczepic sie nie dał

Obrazek

10--- Czarny Chłopczyk Drugi-Bardzo miły,miziasty młody kocurek.Ładny i grzeczny.Jego brat juz znalazł dom.Jest eykastrowany,zaszczepiony.W schronie od czerwca 2007.

Obrazek Obrazek

11--- Biedronka- nowa koteczka na kociarni, młoda, myiasta,miła.Jest wysterlizowana, zaszczepiona.
w schronie od1.08.2007

Obrazek Obrazek

12--- Wito- kocurek, wykastrowany.
Miziasty, miły, ale za długo na rekach nie posiedzi.w schronir chyba od lipca 2007

Obrazek Obrazek

13--- bura dziewczynka-długo była nieśmiała, tera łatwo daje sie głaskac i brac na ręce. nie pamietam od kiedy jest w schronie i czy była szczepiona.Bo ciachnięta pewnie jest.

Obrazek

14--- Berecik-młody kocurek, bardzo miziasty, na pewno był domowy, bał sie wyjść na dwór długo. Ciachnięty, zaszczepiony. W schronisku od poczatków sierpnia 2007r.

Obrazek Obrazek

15--- Fruzia1-młoda koteczka, miziasta.Wysteryliowana i zaszczepiona.
Chorują jej oczka :( -a to sie okropnie le leczy w schronie
.W schronisku od początków sierpnia

Obrazek Obrazek

16--- Fruzia2-młoda,miziasta koteczka.Wysterylizowna,zaszczepiona.W schronisku od początków sierpnia 2007

Obrazek Obrazek

17--- nowa czarna=nazwałam ja Szproka-bo chude toto, i wsędzie jej pełno.Miziasta, młoda koteczka.Wysterylizowana, zaszczepiona.Zauwzyłam,ze łzawi jej oczko jedno.

Obrazek Obrazek

18--- Czarna Dziewczynka-niestety,dziiczała nam trochę, nie daje sie juz złapac.Wysterylizowana, zaszczepiona.Trafiła do schronu chya w maju 2007

DZIKUNY NA KOCIARNI

1--- piękniś
Obrazek
2--- biała
Obrazek
3--- biały
Obrazek
4--- buras
Obrazek
5--- buras
Obrazek
6--- czarne dzikie
7--- nowe czarne

KLATKI

1--- krzywogłowek-Krzywuś
Obrazek
2--- czarna dziewczynka
3--- czarna mama
4--- krówka
5--- buraska
6--- Maciuś
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=65575&highlight=
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
7--- Wąsik
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2468940#2468940

ObrazekObrazek
8--- Uszatka
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=65575&highlight=
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 10, 2007 10:19 przez Mała1, łącznie edytowano 3 razy

Mała1

Post » Nie wrz 09, 2007 20:49

Iwona-moze by tak ten Twój nastepny post to był post dotyczący tymczasów, tzn,możnaby skasowac ten cytat z mojej ostatniej wizyty i napisac o kazdym z tymczasów tez z 2 zdania, dac fotke i link do wątku-jak myslisz?
Mogliby ludzie w jednym miejscu wzystko znalezc.
Tylko nie wiem, czy masz czas,zeby to aktualizowac.
Ewentualnie ja to dodam do mojego postu

Mała1

Post » Nie wrz 09, 2007 20:59

Jaaga pisze:Czy mogę też prosić o Allegro dla mojej mamuśki - buraski :?: . Nie spodziewałam się tak szybko wydać maluchów, więc nie prosiłam Monisek o aukcję dla niej. Teraz im szybciej znajdzie dom, tym prędzej będę mogła wziąć następnego dorosłego kota ze schronu. Zdjęcia zrobiłabym jutro i przesłała mailem, gdyby ktos się zgodził ją wystawić.

Jaaga zrobie jutro ogloszenie na allegro. wyslij mi prosze zdjecia na adres karee@o2.pl

karee

Post » Nie wrz 09, 2007 21:05

Mała1 pisze:6 Maciuś
Obrazek

Mala teraz widze! to Wasik jest! popatrz na uszka! robilam go przed czyszczeniem na dworze. to nie Macius!

karee

Post » Nie wrz 09, 2007 21:11

karee pisze:
Mała1 pisze:6 Maciuś
Obrazek

Mala teraz widze! to Wasik jest! popatrz na uszka! robilam go przed czyszczeniem na dworze. to nie Macius!

jasne-złe zdjeci mi sie wklepało-sory-zmieniam w 1 poscie :wink:

Mała1

Post » Pon wrz 10, 2007 7:08

Jaaga, jeżeli miałabys kogos chętnego na 3 miesięczną koteczke to nie zapomnij o mojej Pipsi, wtedy miałabym miejsce dla jednego tymczasa.

Mała jasne, że napisze o domkach tymczasowych, tylko dzis mam pustke w głowie, chyba cała energia ze mnie uciekła, za duzo ostatnio tego było.
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pon wrz 10, 2007 7:15

Mała, kawał dobrej roboty :D
W końcu mamy wszystkie kociaste w kupie :lol:

karee, czy mozna wykorzystywać Twoje zdjecia do ogłoszeń na allegro i innych portalach?
są piękne :1luvu:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

[poprzednia][następna]