Pożar w korabiewickiej kociarni - ROZPACZLIWY APEL O DT !!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 09, 2007 20:06

Adresu nie znam, dzwońcie do Olgi, albo piszcie PW do Bajki
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie wrz 09, 2007 20:09 transporterki

Jeżeli ktos ma możliwosc , to prosze o kupienie i przeslanie do mnie wielkich transporterków, rozmiar 30, najlepiej z metalowa kratka z przodu. Ja ma możliwosc tez kupienia takich w swojej lecznicy po cenie hurtowej, okolo 80 zł. Przywiozlam w tej chwili 5 kotów Z Korabiewic. Sa w fatalnym stanie. Jedna czarna kotka jest obsmalona, ma poparzone lapy
Zostana na dłużej w lecznicy, dla tego potrzebne są transporterki, bo w lecznicy brakuje już klatki
Zaraz napisze wiecej o sytuacji w Korabiewicach

olga nik

Od: Czw wrz 06, 2007 22:27

Post » Nie wrz 09, 2007 20:11

1969ak, przepraszam, że dopiero teraz, masz PW :oops:
Obrazek
Obrazek

goniek888

Od: Nie paź 08, 2006 21:18

Post » Nie wrz 09, 2007 20:22

Olga, to ja kupiłam już takie g...ne, ale może się przydadzą..
Napisałam co się stało na końskim forum (www.volta.pl), mam nadzieje, że koniarze pomogą...
Tak teraz pomyślałam.. duży Capri 3, z metalową kratka leci właśnie do Bajki z przeznaczeniem dla Matahari.. Gdyby zrobić podmiankę i capri poszedłby dla korabiewic a do Matahari te 2 małe termoplasty?
Bajko, Matahari co o tym sądzicie ?
Ostatnio edytowano Nie wrz 09, 2007 20:32 przez Sanna, łącznie edytowano 1 raz
Dżampa..Marusia..Domino..Domisia..Dziecko..Scarlet.. .. wszystkie za Tęczowym Mostem :(

Sanna

Od: Nie kwi 24, 2005 19:53

Post » Nie wrz 09, 2007 20:29 koty

Wielkie dzieki za wszystko co robicie dla Korabiewickich kociakow

olga nik

Post » Nie wrz 09, 2007 20:32

To jest adres do Olgi, tam można wysyłać transportery i karmę
Olha Poplavska
ul. Pohulanka 107
05-082 Babice Stare
Ostatnio edytowano Nie wrz 09, 2007 20:47 przez andorka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

andorka

Post » Nie wrz 09, 2007 20:43 dary

Bardzo prosze żeby na razie nie wysylac koce i koldry do mnie.
Dzieki Andorce mamy barzdo dużo kocow
A w tej chwili i tak w schronisku nie ma gdzie tego trzymac. polowa kocy obecnie przebywa u mnie w garazu

olga nik

Post » Nie wrz 09, 2007 21:05 dary

Bardzo pilne są transporterki- jak najwieksze, bo w nich beda przebywac chore koty w lecznicy
Zwirek, bo ktoy teraz nie wychodza i zalatwiaja sie wszedzie
Kuwety
miski, najlepiej metalowe
mokre jedzenie, bo niema w tej chwili jak im gotowac inne
Ręczniki papierowe do spszatania
fundusze na leczenie kotow

olga nik

Post » Nie wrz 09, 2007 21:36 koty

przepraszam że tak krótko pisze. Jestem wyczerpana po calym dniu , spędzonym w Korabiewicach
Spszatalismy pogorzelisko razem z Be i jej bratem. Jeszcze jest tam bardzo dużo pracy. Jeżeli ktoś ma czas tam pojechac, to prosimy o pomoc w usunieciu skutkow pożaru
Koty są przerażone obecna sytuacja. W tej chwili są zamkniete w jednym baraku, nie są wypuszczane na dwór, bo psy teraz maja wejscie na teren kociarni przez spalony barak
Zabralismy dzis do lecznicy 4 kotów, strasznie zakatarzonych
Piata do lecznicy trafila czarna kotka. Ma obsmalone futro, wąsy, poparzone lapy
Treba jak najszybczej pojechac po dwie nastepne kotki, ktore wymagaja pilnego leczenia
Może ktoś ma możliwosc pojechac po nie bo ja juz nie dam rady w tym tygodniu
Jutro na forum zamieszcze zdjecia z pożaru. Dzis już nie mam sily
Dziekuje wszystkim za wsparcie i pomoc

olga nik

Post » Nie wrz 09, 2007 21:47 podziekowania

serdeczne podziękowania dla Andorki, która przyniosla mi na motobazarze w Lodzi duża ilośc kocow, karmy, miski, rzeczy osobiste dla Pani Basi, która zostala tylko z tym co miala na sobie
Pani Basia też prosila przekazac podziekowania dla Ciebie
Gorąco uściskam
Podziekowania dla Beaty (Be), ktora pojechala ze mna do schroniska i pomogla przy spszataniu po pożarze, także za przekazanie 200 zł na leczenie kotów
Podziekowania dla Moniki Patyczaki, która razem ze swoim chlopakiem pomogla odwiezc maluchy do DT do Bydgoszczy. A także do Matahari, która je do siebie wziela
Dziekuje również innym, którycch tu nie wymienilam
Przywracacie mi wiare w ludzi

olga nik

Post » Nie wrz 09, 2007 22:00

Łódź myśli dalej :D , może jutro bedzie coś konkretnego do przekazania, Olga, nie dziękuj, nie umię inaczej, rozmawiałysmy o tym... :oops:
Obrazek

andorka

Post » Nie wrz 09, 2007 22:05

To co mogę zaoferować, to zakup transporterków, który sfinansuję. Proszę o wymiary potrzebnych transporterków, na Animali mozna na szybko zamówić, taniej wychodzi. A może jednak lepiej bedzie jak kasę wyślę. Juz sama nie wiem?

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie wrz 09, 2007 22:40

skoro dzięki Aleksandrze59 transporterki będą- to ja oferuję zakup 10 kuwet i 10 misek- tyle na razie mogę
jeśli mi fundusze pozwolą :( to dokupię jeszcze puszki

pozwoliły jeszcze na 10 puszek
jutro idzie przelew :)
Obrazek
Obrazek

aja1974

Od: Wto lis 21, 2006 16:24

Post » Nie wrz 09, 2007 22:52

Sanna pisze:Olga, to ja kupiłam już takie g...ne, ale może się przydadzą..
Napisałam co się stało na końskim forum (www.volta.pl), mam nadzieje, że koniarze pomogą...
Tak teraz pomyślałam.. duży Capri 3, z metalową kratka leci właśnie do Bajki z przeznaczeniem dla Matahari.. Gdyby zrobić podmiankę i capri poszedłby dla korabiewic a do Matahari te 2 małe termoplasty?
Bajko, Matahari co o tym sądzicie ?

może być jak dla mnie... korabiewickim kotom bardziej przyda się większy... :lol:

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Pon wrz 10, 2007 8:31

Dopiero tu weszłam po weekendzie. Tragedia. te koty co zginęly w ogniu, jak potwortnie cierpiały. Żegnajcie męczennicy ['] ['] [']

Mogę dac kuwetę z podowójnym dnem i transporter Ferplast 2, jakieś miseczki.
Pogubiłam się z nerwów, gdzie dostarczać rzeczy?

Poza tym nie wiem czy w czymś by pomogły grube pudła styropianowe. Robię z takich domki dla bezdomniaków. Mam takich pudeł chyba 8 szt, ale na terenie mojego miejsca pracy w Iwicznej pod Piasecznem. Nie mam możliwości tego przetransportowac. To ładunek przestrzenny. Potrzebny busik lub przyczepa.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

[poprzednia][następna]