S.KATOWICE-III-zapraszamy do nowego watku-100 strona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 09, 2007 12:03

Jaaga pisze:Dziewczyny, piszcie mi szybciutko, kto ma jakieś maluszki na tymczasie. Na dziś mam umówione już dwie rodziny na odbiór kotka, a chyba będzie jeszcze jedna. Głównie pytają o buraski, a ja już nie mam, bo ostatni jest zamówiony.

Jaaga- a mze polecac te maluchy z rodzinki u Mar9-ja wiem,ze one jeszcze malusie-ale moze ludzie poczekajš.
ty sie wypowied, stanowczo lepiej sie znasz na maluchach ,niz ja.
W schronisku jest jeden maluszek burasek-ale zupełnie nie wiem czy zdrowy.

Dzis w schonie byli państwo-mozliwe ,ze jeden z czarnuszków z czarnej rosdzinki pojedzie do domku, bardzo namawiałam na dwa-bo domek chyba odpowiedzialny-ale nie wiem na czym stanęło, musiałam wyjœć

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie wrz 09, 2007 12:07

karee pisze:Jesli chodzi o Czarnego Chlopczyka to ma sie swietnie, jest bardzo grzeczny, ciagle na rekach noszony i ukochiwany :D
Jesli chodzi o przyniesiona do schronu w sobote starsza kotke Obrazek, ktora siedzi w klatce i przezywa gleboki stres, to Iwonka2 chce ja wziac do siebie. Ma na razie duzo jedzenia od Julity, ktorego Wampirek nie chce. Moze Pani Kici-Babcia ktora jest w szpitalu wyzdrowieje i wezmie ja jeszcze do siebie? w kadym razie jesli nie uda sie kotku wrocic do domu albo znalezc innego to zostanie u Iwonki2, podobnie jak Wampirek.

cudownie karee :D
Jest tylko jeden problem, dziś ja długo namawiałam do jedzenia i zaczęła w koncu jesc-jak jej przyniosłam suche-musiałabyc na suchym chowana.
Ja nie jestem specjalistą-ale wydaje mi sie ,ze kicia moze byc kotna.
Tak czy siak,powinna bc ciachnięta- i byłoby wspaniale,jak po sterylce dochodziłaby do siebie ciebie Iwonko2 w domku :D
Rano będę znów w schronie, spytam weta, dowiem sie kiedy ciachanie-bardzi sie postaram namówic go na sterylke aborcyjna jesli trzeba
Zobaczymy
Nazwałam ja wstępnie Uszatka

Mała1

Post » Nie wrz 09, 2007 12:13

Sama nie wierzę w szczęście przy wydawaniu kociąt :D 8O . Właśnie odjechali ode mnie Państwo z... dwoma kotami, zamiast jednego. Mają już jednego dorosłego kocura z naszego schronu i zdecydowali się na kotkę z lasu i czarnego synusia buraski. O godz. 15 jedzie do domu ostatni burasek. Czyli u mnie została Zołzunia, kocurek, którego wczoraj przywiozła Mała 1, mamuska buraska i Duduś.
Proszę o tel. jaki mam podawać w sprawie kociąt u Mar9.
Mała, czy w sprawie kociąt przebywających w schronie mogę do Ciebie kierować ludzi?

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Nie wrz 09, 2007 12:14

o Wąsiku napisze w jego watku za chwile.

Dziekuje bardzo Boenie za kolejne 200zł które nam dała :1luvu:
ciągle gdzis cos płace :roll:

Dziekujemy zakoconej za super Bude i inne dary i myszy76 za przewiezienie tego do katowic.
Zainstalowalismy budke, została od razu zasiedlona :wink:
wkleje potem fotki.

Jedna z Fruż mi sie nie podoba-ma b.mocny wyciek z oczek :(
Holewka,brakuje klatek.

Macius-ten zestresowany kot dzis po pół godzinie głaskania troszke zjadł, ale ja sobie go na kociarni ie wyobrazam

dziewczyny, kupiłam na jutro puchy, wzystko suche juz zjedzone 8O, musze jutro cos dać(14,50 zł)
Ostatnio edytowano Nie wrz 09, 2007 12:31 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Post » Nie wrz 09, 2007 12:31

może maluszki ze schronu szybciutko znajdą domeczki tak bardzo bym chciała :( ile ich tam teraz jest wszystkich ?? cały czas sie zastanwiam nad zabraniemn tego czarnego co tak krzyczał i tego co był z nim w klatce myśle że długo by na tymczasie nie były jeśli tak malce sie rozchodzą , Witusia nie moge zabrać boje sie pozarazać moich 4 ale wciąż szukam dla niego lokum ...
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Nie wrz 09, 2007 12:34

Ten bury maluszek ze schronu,moim skromnym zdaniem nie nadaje się w tej chwili do adopcji.To taki mały dzikusek,nie pozwalał się głaskać,uciekał w kąt klatki,syczał,NIC nie jadł.Więc najlepiej by Mu było w DT,gdzie trzeba go zsocjalizować z człowiekiem.
Dwa pozostałe maluchy coś skubneły,dały się głaskać i trzęsły się z zimna :( Czarny wyglądał na zdrowego z dużą chęcią do wyjścia z klatki,czarno-biały miał załzawione oczka,cichutki nie wadzący nikomu.
Jest czarna kotka z miotem czarnych kociąt.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie wrz 09, 2007 12:45

Ko_da1, jesli tylko możesz to weź jak najszybciej maluszki ze schroniska, ja mam ogłoszenie na Allegro jeszcze przez prawie dwa tygodnie, to będę wszystkich do Ciebie kierować. Wiadomo, ze do schronu wielu ludzi nie chce iść, a z DT chętnie biorą.
Moje maluchy przez podawanie leków i zastrzyków też badzo się bały ludzi, ale wystarczył jeden dzień lub noc w łóżku, a robiły się małymi mruczankami.

Jaaga

Post » Nie wrz 09, 2007 12:57

bardzo bym chciałą wciąż sie bije z myślami .........fakt jest taki że mnie nie stać na to to raz, dwa boje sie pozarazać czymś moje cztery , dopiero co postawiłam na nogi Bonusa teraz musze go wykastrować , nie wydalam na żwirki i karmy , wszystko mi się ostatnio plącze jeśli chodzi o finanse , jeśli wogole dam rade to jednego dwa i wiadomo że 100% w schronie nigdy nie ma ale musiały by być "zdrowe" .....jak czytam te posty to siedze i wyje i jestem bezsilna poprostu :cry:
Ostatnio edytowano Nie wrz 09, 2007 21:00 przez ko_da1, łącznie edytowano 1 raz
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Nie wrz 09, 2007 13:57

wkleje Maciusia-bardzo sie o niego martwie-ma swoj watek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2467127#2467127

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a to nasz nowy nabytek :D -wsrodku siedzi Chłopczyk Czarny Drugi :wink: , wyszedł własnie Śliniak

Obrazek

Mała1

Post » Nie wrz 09, 2007 14:14

Ostatni z 6 maluchów właśnie pojechał do domu :dance: :dance2: :dance: . Takiego weekendu jeszcze nie miałam. Siedem wydanych kotków i wszystkie w super domach :P .

Jaaga

Post » Nie wrz 09, 2007 14:26

troszke opisów :wink:

Obrazek -to Wąsik
Obrazek -a to młody kocurek-Berecik-tez nowy, miziasty, ciachnięty, zaszczepiony
Obrazek -a to Biała Mamuska-juz siedzi z 3miesiace w schronie, ciachnieta,zaszczepiona, ciągle nawraca jej infekcja oczek, w schronie nie do wyleczenia-trzeba zakraplac oczka kilka razy dziennie
miziasta, ale odwazna i czasem pacnie łapą
Obrazek -a to nasz kochany Ptysio-ciachniety, zaszczepiony, miły bardzo kociak, wystawia brzuchol do głasków
Obrazek -Ptys i Śliniak
Obrazek -zbiorówka
Obrazek -wydaje mi sie ,ze to CHilcia-ciachnieta, zaszczepiona, je tylko suche, miziasta, ale bez przesady
Obrazek -zołzunia-ciachnieta, zaszczepiona, miziasta, ale po chwili głasków mozna od niej oberwac
Obrazek -Śliniak,kastrat, zaszczepiony, cudny, miziasty, kochany dorosły kocur
Obrazek -Czarny Chłopczyk Drugi-ciachniety, zaszczepiony, bardzo miziasty fajny młody kocio
Obrazek -jedna z Fruż, ciachnięta,zaszczepiona,nowa kotka, miziasta
Obrazek -Biedronka-ciachnieta,zaszczepiona, nowa kotka, młoda,miziasta
Obrazek -Fruzia
Obrazek-Fruzia
Obrazek -Lili-śliczna koteczka, ciachnięta, zaszczepiona, szczepienie na grzyice tez, odwazna, pierwsza do nas leci, ale czasem pacnie łappą
Obrazek lili
Obrazek -lili
Obrazek -jeden z maluchów
Obrazek -Szelkowiec-juz w domku :wink:
Obrazek -ktores czarne
Obrazek lili
Obrazek -fruzia
Obrazek bury dzikun
Obrazek Biedronka
Obrazek -Biedronka
Obrazek Biedronka
Obrazek Biała mamuska
Obrazek -BiałaMamuska
Obrazek nowa czarna
Obrazek -chyba dzikun
Obrazek -Bura dziewczynka bez imienia
Obrazek -Bura Mamuśka, ciachnięta, zaszczepiona, miziasta, cudna naprawde
Obrazek -dzikun
Obrazek- nowa czarna dziewczynka, ciachnieta, aszczepiona, miziasta,
Obrazek -Ptys i Fruzia
Obrazek -Fruzia
Obrazek -Fruzia
Obrazek -Biedronka
Obrazek -nowa czarna
Obrazek-berecik
Obrazek -lili
Obrazek -Macius, ciachnięty, szcepiony-martwie sie o niego
Obrazek -Uszatka-ta starsza oddana kotka
Obrazek -Krzywołebek-siedzi jescze w klatce, ma przekrzywiona główke, bardzo miziasty
Obrazek -
Obrazek
Obrazek
Obrazek -Berecik
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek -Biała mamuska
Obrazek -nowa czarna

na 1 stronie zrobie katalog wszystkich kotków na kociarni,z opisami-tylko troche to potrwa
Ostatnio edytowano Nie wrz 09, 2007 21:12 przez Mała1, łącznie edytowano 4 razy

Mała1

Post » Nie wrz 09, 2007 14:41

MALAaaaaaa ... w klatce z rozowa miska to nie Fruzia tylko ten kocurek co siedzial z Maciusiem w klatce i go ktos wzial, czarna z jezykiem na nosie to nie Sliniak tylko nowa czarna, a pod gadajacym Sliniakiem to nie Czarny Chlopczyk2 tylko tez Sliniak na tym samym daszku :D niestety nie zrobilam szylkretki, choc bylam pewna ze tak :(

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Nie wrz 09, 2007 14:59

Dziewczyny, gdzie dajecie ogłoszenia, że macie tyle domów? W Gliwicach schronisko pełne kociąt różnej maści.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Nie wrz 09, 2007 15:06

słuchajcie ja bym prosiła żeby ktoś mi wrzucił Bonusa na alegro w tym tygodniu bedzie kastrowany więcej szczegołów i fotek dałabym na pw , jeśli ktoś by mi dał żwirek i karme dla maleńtasów to z 2-3 bym zabrała do siebie ale mowie od razu mam taką sytuacje ze nawet kupowanie żwirku dla kolenych kotów u mnie jest nie do przeskoczenia nie wspomne o jedzonku i mleku, Kiare w tym tygodniu zawoże do nowego domku do Krakowa więc z tymczasów zostanie mi Bonusik + moje dwa chłopaki , myśle że malce szybko by znalazły dom , tam sa dwa szkrabiki moze je bym zabrała zrezstą sama juz nie wiem, ciężko wybierac tyle ich w potrzebie :(
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Nie wrz 09, 2007 15:45

Jaaga pisze:Ostatni z 6 maluchów właśnie pojechał do domu :dance: :dance2: :dance: . Takiego weekendu jeszcze nie miałam. Siedem wydanych kotków i wszystkie w super domach :P .

Tak bardzo się cieszę!!! :D
Jaaga-Jesteś świetnym opiekunem dla zwierzaków i zaradnym pośrednikiem w wydawaniu kociątek. :1luvu:
Oby tak dalej :ok:

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

[poprzednia][następna]