Ciekawa jestem ogromnie co to za człowiek i jakie pobudki nim kierowały

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Wsadze prawdopodobnie kij w mrowisko, ale z pierwsza czescia wypowiedzi pana z TOZu sie zgadzam.
Zaskoczylo mnie to, ze w azylu zwierzeta zostaja same na prawie pol doby.
Jakies nieszczescie podobne do tego, pozar, czy wypadek i zwierzeta sa tam same.
omz pisze:Wsadze prawdopodobnie kij w mrowisko, ale z pierwsza czescia wypowiedzi pana z TOZu sie zgadzam.
Zaskoczylo mnie to, ze w azylu zwierzeta zostaja same na prawie pol doby.
Jakies nieszczescie podobne do tego, pozar, czy wypadek i zwierzeta sa tam same.
Też się zgadzam z Kawskim i to w całej rozciągłości.
Tylko pytanie: Co lepsze - nie robić nic? Niech się bezdomne zwiarzęta zajmują same sobą, głodują, chorują, mokną, marzną, umierają wreszcie pod płotem? Czy też zrobić dla nich co możliwe: dach, schronienie, opiekę, jedzenie?
Najłatwiej mieć rację - "powinno być tak i tak"
To zrób chłopie, a nie krytykuj. Włącz się, myśl, działaj, a nuż ci się uda!
Krytyk i eunuch z jednej są parafii - każdy wie jak trzeba, żaden nie potrafi.
omz pisze:
Najłatwiej mieć rację - "powinno być tak i tak"
To zrób chłopie, a nie krytykuj. Włącz się, myśl, działaj, a nuż ci się uda!
Krytyk i eunuch z jednej są parafii - każdy wie jak trzeba, żaden nie potrafi.
mb pisze:karolinah, ja nie odniosłam wrażenia, że omz miał na myśli ciebie. Jemu przecież chodziło tylko o wiceszefa wrocławskiego TOZ-u, który ma rozmaite możliwości działania, a w tym wypadku tylko się wymądrza.
grrr... pisze:Ja już odespałam.
Ludzie, jakie oni mają tam w Tarnowskich Górach w kociarni wspaniałe, głasiaste, piękne i kochane koty! Nic tylko zabrać wszystkie do domu...
Psy również są rewelacyjne... Piękne i mądre... Wspaniały materiał na cudownych najlepszych przyjaciół!
grrr... pisze:Ja już odespałam.
Ludzie, jakie oni mają tam w Tarnowskich Górach w kociarni wspaniałe, głasiaste, piękne i kochane koty! Nic tylko zabrać wszystkie do domu...
Psy również są rewelacyjne... Piękne i mądre... Wspaniały materiał na cudownych najlepszych przyjaciół!
Użytkownicy przeglądający ten dział: CharlesWhips, Google [Bot], puszatek i 34 gości