GreenEvil jak najbardziej składnie i cieszę się, że napisałaś, dla mnie to nowe spojrzenie na koci świat, a momentami potwierdzenie tego co już się dowiedziałam, np. o początkowym przebywaniu kota pod stałą kontrolą i w obecności człowieka, żeby poznał, że to jego teren, że tu ma jedzenie, bezpieczeństwo i żeby tu potem chciał wracać. Dziękuję Ci!
Dorothen bardzo długo myślałam o twojej propozycji, dlatego dopiero teraz się odzywam. Widzę, że starasz się dla swoich zwierząt zapewnić warunki jak najlepsze , na miarę swoich możliwości. Szukasz kotów, które pocieszyłyby Zosię i pomogły jej łowić myszy, a ja chciałabym jeszcze znaleźć im dom, w którym przede wszystkim na początku byłyby cierpliwie i umiejętnie oswajane, u osób które znają się na tym bardziej "śpiewająco" niż my. A ponieważ są osoby, które chcą się tego podjąć, no to chciałabym dać tym kotkom szansę na oswojenie. Rozmawiałam z kociarzami, którzy oswajali już po kilka kotów i mówią, że z tymi kotami też się może udać, tylko w warunkach gdzie nie będą miały cały czas możliwości uciekania przed człowiekiem. Teraz je dokarmiam, tylko jak jedzą mogę je dotknąć, czasem siadam sobie tam na dłużej, kotki sobie chodzą całkiem blisko mnie, nawet się myją i bawią, ale podejść nie chcą, a jak wyciągnę rękę , albo wstaję to uciekają, nawet ze złapaniem ich mam problem. Najpoważniejszym problemem jest jednak pies. Myślę, że ze znalezieniem dla niego nowego domu też powinnaś być ostrożna i nie oddawać go na zasadzie pozbycia się, ale szukać mu człowieka, który będzie umiał pokierować jego charakterem. Z tego co piszesz to ma on trudny charakter , więc "kochaj mnie najbardziej kiedy na to najmniej zasługuję, bo właśnie wtedy mi tego najbardziej potrzeba."
Znalezienie dobrego domu to też jest okazaniem miłości temu psu, nawet jeśli miałoby to trwać dłużej niż się spodziewasz i nie mogłabyś wziąć w tym czasie kotów. Rudego i szylkretkę chce wziąć tymczasowo i oswajać czia. Dorothen, bez względu na to kiedy to nastąpi, życzę Ci udanych kocich łowów do Twojej stajni i znalezienia najlepszego człowieka dla psa!
Serdecznie Cię pozdrawiam.