Mantra nadziei... Bunia odeszła [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 05, 2007 16:10

coz kobita wie ze chlopow trza lac ;)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro wrz 05, 2007 18:18

Bunia :) Nie wolno bić za niewinność! ;)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw wrz 06, 2007 3:23

Buniu.. tak nie wolno robić ;)

Patr77

Od: Wto wrz 12, 2006 0:05

Post » Czw wrz 06, 2007 7:08

Patr77 pisze:Buniu.. tak nie wolno robić ;)

teraz dziewczyna już też wie... :twisted: ale co tam... pewnie jeszcze nie raz wtłucze tej rudej ciapie... :lol:

Bunia dziś na głodzie do popołudnia... wczoraj chętnie trochę zjadła... najbardziej smakowało jej surowe...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Czw wrz 06, 2007 20:06

jesteśmy po wecie i dopiero mam chwilkę na napisanie...
wyniki krwi jutro koło południa, mam dzwonić...
Bunia na śrut w łopatce... 8O wet robił nawet dodatkową fotkę na koszt firmy, żeby dokładniej sprawdzić... wet mówił, że nie ma sensu tego ruszać... niczemu nie zagraża... :lol:
Bunia miała złamany nosek i źle się zrosło... fragment jest w zatoce i zaburza równowagę, tak więc Bunia może mieć nawracający katar... teraz leczenie antybiotykiem będzie trwało do miesiąca... jest trochę płynu w dolnej części zatoki... antybiotyk Bunia dostała jakiś najnowszej generacji... malusieńka tabletka, którą mam podzielić na 8 części... dostałam do tego skalpel... i za 8 dni mam się zgłosić po następną...

Bunia już się wybudziła... próbowała chodzić, ale jej to zdecydowanie nie wychodziło, więc wsadziłam ją do kontenerka i zamknęłam... uspokoiła się i chyba śpi... :lol:

cioteczki wybaczcie... ten tydzień dał mi nieźłe do wiwatu, a nie wiem co będzie w krwi Buni... acha - ma trochę powiększoną wątrobę, co to jest wykaże badanie krwi... obiecałam rozliczenie dziś, ale padam... marzę o gorącej wannie i śnie... więc zrozumcie i poczekajcie do rana... ja nie mam siły dziś już myśleć... :evil:

Matahari

Post » Pt wrz 07, 2007 3:27

O rany... 8O śrut? Złamany nosek? co za przejścia Bunia ma za sobą ...

Matahari - kciuki za porządne wyspanie się i za Buniowe wyniki krwi :ok: :ok: :ok:

Patr77

Post » Pt wrz 07, 2007 7:27

Jak widać, Bunia to naprawdę kotka po przejściach. Gdyby umiała pisać, mogłaby zostać autorką ciekawej ale i pewnie ponurej autobiografii...
Kciuki za zdrówko :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt wrz 07, 2007 7:33

Magda... proszę napisz w tytule, że rozliczenie jest na stronie 20... yam będę to wpisywać coby się nie pogubić... :lol:

tam proszę sprawdzać i kontrolować stan finansów Buni... :lol:

Matahari

Post » Pt wrz 07, 2007 7:57

Bunia odzyskuje powoli rezon... nawrzeszczała rano na ogony podchodzące zbyt blisko niej... pojadła suchego rc, popiła wody... z noska wyłażą glutki... nie doszła do siebie całkiem po narkozie, odsypia teraz w kuchni... :lol:

na łapce ma siniaka i wygoloną szyję... wet powiedział, że niestety nie udało się z łapki pobrać krewki, więc brali z żyły jarzmowej (chyba dobrze zapamiętałam)... mam nadzieję, że po antybiotyku poprawi jej się trochę... i po głaskach... sporo dziewczynak wczoraj przeszła... trochę obrażona na mnie jeszcze... ale wcale jej się nie dziwię... :lol:

Matahari

Post » Pt wrz 07, 2007 12:12

z wyników krwi Buni wetka była zadowolona...
panna ma lekką anemie... więc lepsze jedzonko dla niej... ma również lekko podwyższony wskaźnik wątrobowy - norma 44, a Bunia ma 46... nie wiem w jakich jednostkach... nie ma powodów do wkraczania z jakąś farmakologią... mam ją po prostu "tuczyć" - używając stwierdzenia Tiris... :twisted:
NERKI BUNIA MA CAŁKOWICIE ZDROWE... WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE... :lol: :lol: :lol:

w związku z powyższym zakupiłam dla Buni filet z kurczaka do podawania na surowo i udka do codziennego gotowania, wydałam 11,50 zł... zaraz pokroję jej surowego i wmieszam tam tabletkę...

powtarzamy morfologię i wskaźnik wątrobowy za jakieś dwa miesiące...

komentarz wetki do wyników Buni - "chciałabym mieć takie wyniki" :lol: :wink:

Matahari

Post » Pt wrz 07, 2007 12:32

:dance2:

Matahari, czekam na nr Twojego konta, wrzuciłabym coś na leczenie Buni, plizzz ...
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt wrz 07, 2007 16:30

Śrut w łopatce :( Płakać mi sie chce :(
Biedna Bunia :( I ten złamany nosek...

Kochana Buniu, trzymaj się i dzielnie kuruj, już nic złego Cię nie spotka!

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt wrz 07, 2007 20:41

Bunia pięknie zjadła obiad - surową pierś... potem kolację rybkę z puszki... ma trochę kłopotów z węchem przez ten katar, ale jak dałam jej spróbować co jest w misce, to od razu się zabrała za jedzenie... :lol:

wetka jeszcze dzwoniła, że jednak damy jej preparat witaminowy... jak będę w poniedziałek mam o nim przypomnieć... :lol:

łapka Buni juz nie wygląda tak tragicznie, siniak pięknie się wchłania... muszę jej posmarować parafiną to miejsce...

będzie świetnie z Bunią... :twisted: jeszcze trochę... :twisted:

Matahari

Post » Sob wrz 08, 2007 1:26

Matahari.., Buniu.. :1luvu:

Patr77

Post » Sob wrz 08, 2007 19:40

katarek dzisiaj mniejszy, już nie musiałam stale wycierać noska Buni...
apetyt dopisuje... Bunia odsypia wszystkie stresy... z tabletką zero kłopotów... :lol:

Matahari

[poprzednia][następna]