a moze dałabys rade zrobic allegro jeszcze dla Fredzia

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=65106&highlight=
z nr, chyba Lidki najlepiej -przesle Ci na pw
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
iwona_35 pisze:Aby im chociaż troszeczkę polepszyć, postawiłysmy dwie budki, które dostałysmy od Julity.
W sobotę wziełam taki wilkinowy kosz , dałam na górę i zaraz wpakowały się tam Figaro i Śliniak.
Widac było jakie są zadowolone.
Dlatego , jeżeli ktoś miałby na zbyciu, wilkinowe budki czy cos podobnego , to bardzo bardzo prosimy dla naszych podopiecznych
Mała1 pisze:Lidka pisze:Jesli wewnatrz tez cos mozna to naprawde wystarczy pudlo z paskami papieru. Ale wtedy nie tymi szarpanymi ale takim dlugimi. Wtedy stosunkowo latwo utrzymac czystosc. Ja mam w piwnicy zaglucona kotke, ktora ozdabia sciany. A wlazi wszedzie. Dlatego zalatwilam sobie dojscie do pudel i zwyczajnie czesto wymieniam. Jak zrobie cos stabilniejszego czyli stare szafki kuchenne to trzeba myc, odkazac. A pudlo z papierem fru i nowe mozna stawiac.
w schronisku pudło kartonowe z paskami papieru na pewno nie przejdzie
Mała1 pisze:no to kubełek![]()
jak zobowiazesz sie codziennie jezdzic to sprzątac-to tak zrobimy![]()
![]()
![]()
nikt w schronie nie bedzie miał na to czasu, pudełka szybciej wyleca niz je tam wstawimy![]()
To musi byc cos co wytrzyma tydzien powiedzmy.
Ja juz mam w głowie takie grubsze budki(uszycie proste-sie mi wydaje) z kieszenia w podłodze na styropian owiniety folia grubą(zeby mozna było myć)
Od dupki by grzało, od góry tez troche,
Mozna wyprac, zdezynfekowac w miare.
Jesli jakis sie zbrudzi za bardzo, to wkład styropianowy przełozy sie do nowego.
To w zasadzie 3-4 miesiace, nie cały rok.
Poza tym zima mniej maluchów, a to one nejczęsciej maja biegunki i słabo jeszcze kuwetkują
mar9 pisze:Czy mała-czarna jest zdrowa?, jeśli tak, i jeśli nie wymaga do piątku wizyty w lecznicy (u mnie zero kasy) to przywoźcie ją do mnie, Rudi już pojechał do swojego domku, więc mam miejsce (dla Plamci miejsce też się znajdzie).
Ps to Rudi spowodował, że moje serducho zwiększyło swoja pojemność
Ps2 - jak wiecie, w moim domku nie mam żadnej mozliwości izolacji kotków, dlatego kotek na DT MUSI być zdrowy a poza tym jedzonko i miejsce na spanko się znajdzie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, Google [Bot] i 321 gości