Widzę, że Akucha na posterunku przed powrotem do cudownej pracy...
Czy ktoś mi może poradzić jak ma wyglądać ich harmonogram szczepień? Zostały odrobaczone aniprazolem, i co dziwne, kupale były pozbawione przybyszów. No, chyba że przybysze maleńcy i nie zauważyłam... Mam nadzieję że powtórka któa je po 10 dniach czeka wybije ewentualne pozostałości, a potem mozna już myśleć o szczepieniach?
Neris,
Nic dziwnego, że nic nie znalazłaś, bo one były już wcześniej odrobaczone (z tego co wiem, nie jeden raz) w schronisku... Zapytaj Ewy... bez sensu je odrobaczać tyle razy. Moga Iga też nic nie miała:)
Moja wetka kazała jeszcze raz odrobaczyć dobrym środkiem.
Tylko Shorti ma zajęte oczka, reszta bawi się, szaleje, morduje moją nieszczęsną jamniczkę.
Dzisiaj któryś mały zrobił kupala z czerwonym "glutem" na końcu, jestem zmartwiona bo w ogóle nie wiem to to może oznaczać. O 14 jedziemy wszyscy do weta.
Czerwony glut nie musi oznaczać od razu niczego strasznego ......
Może to być od robali , albo np. niewielki stan zapalny jelit , który jednak , gdy się potwierdzi , należy potraktować zntybiotykiem ....
Do oczek krótoogonka zapuszczaj Gentamycynę w kropelkach (vet), jeeli oskrzela nie są zajęte to powinno pomóc .