Moderator: Estraven
galla pisze:Nasze wetki, przy obecnej ilości zachorowań na panleukopenię, szczepią nawet koty w trakcie leczenia. Oczywiście nie zaszczepią kota wycieńczonego, w bardzo złym stanie, ale np. spokojnie zalecą zaszczepienie kota, który ma już podleczonego herpesa. Uważają, że teraz ryzyko zachorowania jest większe niż ryzyko podania szczepionki kotu, który nie jest idealnie zdrowy. Tym bardziej myślę, że tylko łzawiące oko nie powinno być przeciwskazaniem. Jeśli to tylko to oko, a "reszta kota" w porządku.
Co ciekawe, kotu mojej mamy, który ma jakiegoś herpesa-mutanta, oczy po szczepieniu bardzo się poprawiły.
kristinbb pisze:Na co koteczkę trzeba zaszczepić ?
Tak po kolei co powinno być?
Mam nadzieję,że u nas wiedzą, bo ja już jestem przewrażliwiona.
kristinbb pisze:Solcoseryl można podawać przez miesiąc od momentu otwarcia tubki,
tak pisze na ulotce.
agatka84 pisze:kristinbb pisze:Solcoseryl można podawać przez miesiąc od momentu otwarcia tubki,
tak pisze na ulotce.
Nie chodzi o to przez ile można stosować ogólnie Solcoseryl tylko w jakim czasie masz go zużyc po otwarciu tubki.Każdy lek musisz zużyć w ciągu kilku tygodni od momentu otwarcia tubki.
Corneregel mozesz stosować przez 6 tygodni od otwarcia, ale ogólnie możesz go używać nawet parę miesięcy
agatka84 pisze:A co do szczepionki na białaczkę to rzeczywiście nie ma potrzeby szczepić na nią kota niewychodzącego, ale na przykład warto gdy kot niewychodzący ma mieć kontakt z kotami niewiadomego pochodzenia w przypadku trzymania u siebie kotów na tymczasie.Tak mi się wydaje, moze się mylę.
agatka84 pisze:A co do szczepionki na białaczkę to rzeczywiście nie ma potrzeby szczepić na nią kota niewychodzącego, ale na przykład warto gdy kot niewychodzący ma mieć kontakt z kotami niewiadomego pochodzenia w przypadku trzymania u siebie kotów na tymczasie.Tak mi się wydaje, moze się mylę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 232 gości