Bura... i inni - potrzebny DT dla trzech maluchów - Kraków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 30, 2007 9:08

Sylwka pisze:Rustie dzięki za info. Myślę, że tak by było idealnie, bo do mnie blisko. Olga chyba nie ma problemów z cięciem w zaawansowanej ciąży?

Olga cięła mi kotkę tuż przed porodem - powinno być dobrze

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Czw sie 30, 2007 9:13

Babcia może być później w lecznicy, bo próbuje załatwić sobie transport. Będzie dzwonić do wetki. Bura ma zabieg jutro i tak - ostatecznie wskoczy na miejsce "naszej".

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Czw sie 30, 2007 9:15

Rustie, jesteś :aniolek: :aniolek: :aniolek:
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Czw sie 30, 2007 9:26

Z łapaniem kotów pod tym blokiem jest jeden wielki problem. Wczoraj Tomek zaglądnął do "norki" gdzie karmicielka zostawia jedzenie i w nocy był "full service" zaczynając od mleka na puszkowym żarciu kończąc. Jak złapać najedzone koty? Wczoraj nie pozwoliliśmy Burej wejść do norki to wlazła do udoskonalonej klatki (przykrytej kocem i wyłożonej na dnie kartonem), bo do klatki bez udoskonaleń wchodziła tylko przednimi łapami.

Z ostatniej chwili...
Ach chyba mamy talon na zabieg. Dzięki skaskaNH. Pani Nehringowa ma talony do Olgi i się zgodziła tak to załatwić. I do tego mamy jej przychylność w przypadku złapania kolejnych kotów.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Czw sie 30, 2007 9:41

Sama sie bardzo ucieszylam, ze jest mozliwosc zabiegu na talon, bo wiadomo - fundusze sie przydadza, tam jest jeszcze pare kotek do wyciachania. Teraz tylko umowic termin u dr Olgi i potwierdzac przez fundacje :)
Rustie - ja tez dziekuje za ewentualne zwolnienie terminu dla Burej :king:

Trzymam mocno kciuki za wszystko :ok:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw sie 30, 2007 11:59

Dzwoniła karmicielka. Sama nie wiem co napisać. Jestem w szoku. Dziękowała mi bardzo i była niesamowicie szczęśliwa, że złapaliśmy kicię. Mówiła, że załatwiła już pozwolenie z TOZ-u na darmową sterylkę i tylko miała złapać kotkę (ciekawe kiedy to chciała zrobić skoro kotka lada dzień może urodzić ale nieważne). Nie wiem co myśleć. Może rzeczywiście pani jest po prostu nieudolna ale serce ma dobre (choć chore). Mamy być w kontakcie. Ona się zgodzi na wszystko co jest dobre dla kotki. Jeśli znajdziemy jej dom to chciałaby wiedzieć gdzie i mieć pewność, że dom jest dobry. Nie można ją za to winić, bo jest bardzo przywiązana do tego zwierzaka. Mam kotkę uściskać od niej i wołać na nią Misia, bo na to imię reaguje. Mówiła, że kotka miała katar, więc może zachrypnięty głos jest pozostałością po chorobie. Do tego powiedziała mi, że biało-czarna kulawa kotka ma teraz małe na terenie zajezdni i aby uważać z łapaniem jej. Bajka czy co? Nie mogłam na nia krzyczeć, bo w jej głosie nie było nic poza wdzięcznością. To chyba dobrze, że tak sprawa wygląda ale mam mieszane uczucia po tym całym zamieszaniu. No i spać mi się chce i wiem że gdyby pani współpracowała to by nie było tylu kłopotów. Pani wcześniej dzwoniła do Kaśki i ja zostałam wcześniej ostrzeżona. Dzięki skaskaNH :wink: .

Sylwka

Post » Czw sie 30, 2007 14:08

Wypisałam na jutro urlop i mogę Burą nawet trzymać za łapkę. I spać mogę :D .
Rustie masz jakieś wieści?

Sylwka

Post » Czw sie 30, 2007 14:09

Sylwka pisze:Mówiła, że załatwiła już pozwolenie z TOZ-u na darmową sterylkę i tylko miała złapać kotkę (ciekawe kiedy to chciała zrobić skoro kotka lada dzień może urodzić ale nieważne). (...) Ona się zgodzi na wszystko co jest dobre dla kotki. Jeśli znajdziemy jej dom to chciałaby wiedzieć gdzie i mieć pewność, że dom jest dobry. Nie można ją za to winić, bo jest bardzo przywiązana do tego zwierzaka. .

Pani ma dużo szczęścia, że rozmawiała z Sylwką, bo ja jestem strasznie nabuzowana.
"miała złapać kotkę..." tak, tak ją łapała od czerwca. I to "dobre dla kotki" to jest ta sterylka w wysokiej ciąży, której można było łatwo uniknąć, gdyby tylko nie utrudniała. :evil:
I niech jej szuka sama dobrego domu, niech zrobi to lepiej, droga wolna.

Zresztą, ja już wyraziłam swoje zdanie na ten temat. Teraz należy dalej robić swoje i samemu weryfikować wiedzę o aktualnej sytuacji na zajezdni i pod blokiem. O tej czarno białej i jej kociakach też. Sylwka, jak już będziesz znała konkrety nt. sterylki Burej (jak ją będę nazywac Misią, to sobie język połamię: Myśka, Miszka, Misia, "szedł Sasza suchą szosą".. ), daj znać i umawiamy się na dalsze zwiady.
Ja szoruję garaż, póki co, domestosem. :twisted:
Ostatnio edytowano Pon sie 18, 2008 18:43 przez Nordstjerna, łącznie edytowano 1 raz
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Post » Czw sie 30, 2007 14:44

Olga zarejestrowała w swiadomości, że ma bonusową kotę na jutro, szczegoły ustalą podczas wizyty.

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Czw sie 30, 2007 14:53

Wielkie dzięki. Uciekam z pracy. Mam nadzieję, że w domu zastanę dwa koty (w pokoju Zenka a w łazience Burą bez przychówku).

Sylwka

Post » Czw sie 30, 2007 16:13

Wieści od Sylwki: koty na szczęście nadal dwa. Za to Bura to kolejny baaardzo dziki kot. Wystawia brzuchol i ugniata. Chyba już można się nastawić mentalnie na szukanie domu. Z Piórem Seniorem to nie było takich problemów - dziki był i już.

Za to dzieciaki już zmieniają zęby na potęgę. Chinozol ma piękne zaczątki dolnych kiełków, a Blenderek wszystkie górne siekacze już nowiutkie (dolne i kły jeszcze mleczne).
viewtopic.php?t=86719

Nordstjerna

Post » Czw sie 30, 2007 19:39

No to nam dzieciaki dorastaja ;) Nordstjerna, zobacz, czy aby nie maja po 2 kły - ja mialam okazje pare razy widziec u kociakow, jak jest jeszcze stary mleczny kielek i juz pokazuje sie nowy - wyglada to zabawnie :D

Co do Burej, to jeszcze przed chwila byly u Sylwki TYLKO dwa koty, czyli Zenek i Bura (bez przychowku) i mam nadzieje, ze tak zostanie :ok:
Rozmawialam tez z p. Nehring i zaakceptowala sterylke Burej na fundacje. Teraz tylko trzymac kciuki za jutrzejszy zabieg :ok:

A co do pani K. to ja tez nie wiem, co myslec - w poludnie zadzwonila do mnie, po tonie glosu wyczulam, ze jest wkurzona, ze ktos robil "nocny desant" na jej terenie, pozniej rozmawiala z Sylwka juz bardzo zyczliwie - i jakis czas potem takze ze mna rowniez bardzo milo, wdzieczna za to, ze kotka zlapana. W sumie dobrze, bo lepiej jak obejdzie sie bez zbednych awantur. Inna sprawa, ze nie ma co sie sugerowac jej opinia, ani liczyc na dalsza wspolprace, tylko w miare mozliwosci robic swoje.

skaskaNH

Post » Pt sie 31, 2007 9:19

Sylwka donosi, że kotów nie przybyło i chyba tak już zostanie. Uff...
Teraz trzeba trzymać kciuki za zabieg, bo to już.
viewtopic.php?t=86719

Nordstjerna

Post » Pt sie 31, 2007 9:22

Caly czas trzymam :ok: :ok: :ok:

skaskaNH

Post » Pt sie 31, 2007 9:33

:ok: :ok: Obrazek

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

[poprzednia][następna]