Sreberko i Bi - przyrodnie siostrzyczki-nowe zdjęcia!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 28, 2007 21:39 Sreberko i Bi - przyrodnie siostrzyczki-nowe zdjęcia!

Witamy wszystkich zainteresowanych losem Sreberka i Bi adoptowanych 25.08.2007 od Agalenora
Ostatnio edytowano Pon wrz 24, 2007 10:32 przez olka&bartek, łącznie edytowano 1 raz

olka&bartek

Od: Nie sie 26, 2007 15:22

Post » Wto sie 28, 2007 21:53

O rany Sreberko jakby moje;-) Srebrne jest piękne, mamy szczęście:-) i u mnie sprawdza się powiedzenie "żywe srebro" :-) Powodzenia i gratulacje! Piękne kociki !

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Wto sie 28, 2007 22:00

śmiejemy się, że to kot typu whiskas :lol: na brzuszku ma jeszcze takie zabawne czarne cętki - pokrewieństwo z jakim gepardem czy innym serwalem :?: :wink: a tak nawiasem, to żywe srebro jest dzisiaj wyjątkowo żywe

olka&bartek

Post » Wto sie 28, 2007 22:03

zapraszamy do obejrzenia zdjęć naszych pociech http://pajda123.fotosik.pl/albumy/258271.html

O&B

olka&bartek

Post » Śro sie 29, 2007 8:40

Fajnie, że dziewczynki mają swój wątek.
Jeszcze raz witajcie na forum. :)

Było mi trudno się z nimi rozstawać, szczególnie z Bi, która mieszkała u nas od 5 maja... i była prawie naszym kotem.

Zaproponuję jednak na wstępie, aby wątek ten został przeniesiony do działu "koty" - gdyż kociarnia służy szukaniu domów.

A przecież Bi i Sreberko już znalazły swój dom

Dużo głasków dla obydwu siostrzyczek.
Cieszę sie, że Bi zaopiekowała się Sreberkiem.

:)
Piszcie dużo, czekamy na wieści i czytamy :)

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Śro sie 29, 2007 8:40

Obejrzałam :D
Ku mojemu zaskoczeniu Sreberko (dzikawe i nieśmiałe) bardzo chętnie pozuje :D
Obie śliczne :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro sie 29, 2007 12:01

Obie są bardzo zaciekawione obiektywem i czasem podchodzą aż za blisko :wink:
Cały czas będziemy uzupełniać album obu modelek :D

olka&bartek

Post » Śro sie 29, 2007 12:05

Gratuluję cudnych kotek z bardzo dobrego domu (tymczasowego) :D :D :D

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw sie 30, 2007 9:15

Oj nasze księżniczki z dnia na dzień pokazują coraz większy temperament :D
gonitwy,zapasy,polowanie na papierek albo kartkę papieru wygląda to niesamowicie :smiech3:
Nam jako początkującym kociarzom cała ta ekwilibrystyka rodem z cyrku przynosi mnóstwo radości!!

PS:Sreberko pozawala się brać na ręce i nawet przez jakiś czas spokojnie na nich siedzi :wink:

olka&bartek

Post » Pt sie 31, 2007 11:59

A czy w nocy małe urwisy pozwalają Wam spać?

Ale jest pewien plus takich kocich szaleństw - brak owadów (komarów, much, pająków, pajączków i innych takich 8)

oczywiście proszę o wygłaskanie obu panienek ode mnie :)

Dodam tylko, że potwornie dzika-dzika siostrzyczka Sreberka, Burasia, już zupełnie się ośmieliła...

Chodzi za mną, mruczy i podśpiewuje, wczoraj po raz pierwszy wskoczyła mi na kolana i mocno się do mnie przytulała.

Gdy wczoraj po południu wróciłam do domu, ona pierwsza wybiegła mi na powitanie.

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pt sie 31, 2007 12:50

Gratauluję!!!!
Agatko Ty to jednak potrafisz zdziałać cuda w kwestii oswajania dziczków :D

Nasze dziewczynki w nocy nie szaleją zbyt mocno,albo ja już na to nie reaguję :wink: za to rano to ohoho :ryk: po prostu SZALEńSTWO.
Oboje z Bartkiem bardzo się cieszymy,że maluchy już się oswoiły i dobrze się u nas czują więc na wiele wybryków przymykamy oczy :love:

Dziś siostrzyczki dostały gotowane piersi z kurczaczka i wcinały aż im się uszy trzęsły.Oczywiście jednym nieco większym kawałeczkiem trzeba się było pobawić,ale kiedy był już mocno obpanierowany w kurzu to wylądował w śmieciach.

Dziś przyjeżdżają moi rodzice na weekend jestem ciekawa jak im się brykaski spodobają(to znaczy co do tego,że się spodobają to nie mam wątpliwości),ale ogólnie jestem ciekawa reakcji :?:

Napiszę później czy zawojowały serducha moich rodzicieli,a tymczasem życzymy Ci dalszych sukcesów w cywilizowaniu Buraski i serdecznie Was pozdrawiamy(od Sreberka dla siostrzyczki specjalne uściski) :)

olka&bartek

Post » Pt sie 31, 2007 14:50

to i ja się w wątku zamelduję. Wcześniej kibicowałam Agalenorze i jej Mamie w oswajaniu dziczek :D
Bardzo się cieszę, że dwie małe zarazy znalazły taki przyjazny domek. Pozdrawiam Was cieplutko :1luvu:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon wrz 03, 2007 16:09

Femka dziękujemy za pozdrowienia w imieniu swoim i kociczek :)

Wizyta rodziców dobiegła końca i tak jak się spodziewałam dziewczynki podbiły ich serca,moja mama świadomie się do tego przyznaje a tata zgrywa twardziela(a po kryjomu przytula się do Bi) :lol:

Maluchy zostały wypieszczone,zaopatrzone w przysmaki typu Gerberki i nowe zabawki pod postacią myszek,za którymi Srebrunia szaleje.

Teraz śpią przytulone na fotelu i tylko od czasu do czasu się przeciągają,ale za pewne za chwilkę się obudzą bo właśnie szykuję im indyczka z marchewką i odrobinką rosołku :catmilk:

olka&bartek

Post » Pon wrz 03, 2007 17:16

To było do przewidzenia, Kociaste przecudowne!
Gratuluję zakocenia i życzę Wam wielu pięknych chwil!

Proszę wyczochrać Maleńtasy!!!

martaEG'a

Od: Czw gru 21, 2006 13:00

Post » Śro wrz 05, 2007 20:49

olka&bartek pisze:Femka dziękujemy za pozdrowienia w imieniu swoim i kociczek :)

Wizyta rodziców dobiegła końca i tak jak się spodziewałam dziewczynki podbiły ich serca,moja mama świadomie się do tego przyznaje a tata zgrywa twardziela(a po kryjomu przytula się do Bi) :lol:

Maluchy zostały wypieszczone,zaopatrzone w przysmaki typu Gerberki i nowe zabawki pod postacią myszek,za którymi Srebrunia szaleje.

Teraz śpią przytulone na fotelu i tylko od czasu do czasu się przeciągają,ale za pewne za chwilkę się obudzą bo właśnie szykuję im indyczka z marchewką i odrobinką rosołku :catmilk:

faceci tak mają :twisted: prawdziwi macho :twisted: a jak nikt nie widzi,to masełko na ciepłej patelni :twisted:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

[następna]