Whiskas, Kitekat - dlaczego nie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 04, 2003 17:39

Moja Daisy najpierw przez kilka lat żywiła sie wylacznie gotowana rybką i surowym mieskiem, puszek nie chciala wcale ostentacyjnie "zakopujac" miske. Oprocz tego jadla jedynie suchy Whiskas z rybą.
Odkąd pojawil się Whiskas w torebeczkach no i odkąd pojawil się w domu Wiktorek, oba koty grzecznie wcinaja Whiskas torebkowy na przemian z Friskiesem, tez w torebkach, i suchym Royalem dla persow.
Oba sa w dobrej kondycji, zadowolone z zycia a nie przypuszczam by ostatnie problemy ze wzrokiem Daisy braly sie z Whiskasu... Ostatnio mam nawet wrazenie że ona cos tam widzi... Jutro będziemy u lekarza, zobaczymy co powie...

Kasia

Od: Pon lut 04, 2002 23:15

Post » Nie maja 04, 2003 20:33

Rany rece mi opadaja...jak slowo daje, juz nic nie napisze w tym watku, bo ile mozna wyjasniac w kolko i naokraglo to samo i co jakis czas czytac znowu to samo. Na stronie 10 tego watku podalam wszystko co na ten temat wiem, jezeli nie sa to argumenty przeciw to ja juz innych nie mam.
PODDAJE SIE i ide zalozyc watek czym nalezy karmic koty.
Zycze z calego serca dlugiego i zdrowego zycia miesozernym kotom, utrzymujacym sie przy zyciu na soi i odpadach chmielowych ze sladowa iloscia miesa. Naprawde! Mam nadzieje, ze nikomu nie przyjdzie do glowy, ze zle karmil swojego kota i ze z innych powodow pojawia sie po kilku latach takie czy inne niewydolnosci (nerek, watraby, zoladka).....Whiskas to bomba z opoznionym zaplonem, miejcie litosc i dawajcie im choc odrobine miesa od czasu do czasu, prosze :( .
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pon maja 05, 2003 0:05

A co swiadczy o tym ,ze sheba jest z lepszych skladnikow..? cena...? tak jak pisze karmie nia koty, ale jesli ma (przynajmniej na etykiecie) sklad jak W. to mnie szlag trafia, ze dalam sie nabrac na marketingowy trick. Pytania te nachodza mnie tym bardziej ze istnieja rozne szkoly zywienia zarowno ludzi jak i zwierzat. Nie denerwujcie sie na mnie, prosze, bo bardzo cenie sobie Wasza opinie.
Z kocim mrukiem,
Ramzio & Miłka żyjący w coraz lepszych stosunkach Obrazek oraz Dominisia || Zapraszamy do Galerii!

Dominisia

Od: Nie cze 16, 2002 18:58

Post » Pon maja 05, 2003 0:09

Dominiko :D ,
Ja chce dobrze i tylko ta mysl mi przyswiecala kiedy zaczelam sie wypowiadac w tym watku.
Wiem dlaczego nie nalezy dawac Whiskasa i czemu karmy weterynaryjne sa dobre (przypomne, przechodza czeste kontrole jakosci, ktore utrzymuja ich certyfikaty) - co do reszty mam nadzieje, ze wypowiedza sie inni.
Ja stad znikam :roll: .
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Czw lip 03, 2003 23:25 royal

Ja zwracam sie do was z dziwnym przypadkiem..
widziałam wiele kotów wychowanych na takich karmach jak KK czy WHISKAS których sierść lśniała i cieszyły sie zdrowiem...
Mój kotek natomiast wcina RC Persian i drób bo nawet wołowiny nie lubi i wygląda jak wojenny kombatant...
Tzn. bardzo słaba sierść, wypadająca itd.
Lekarz nie stwierdził chorby skóry tylko brak witamin...
ale przecież ona witaminy dostaje, je RC i mięso!!!
dostałam jakiś koncentrat witaminowy i polecenie kupienia RC hair&skin..

jednak musicie chyba przyznać że to dziwny przypadek... a może ktoś z was już sie z tym spotkał..

a tak na marginesie to czy macie jakieś info o karmie o nazwie nutrena??

pozdrawiam

vikus

Od: Sob lut 01, 2003 13:25

Post » Pt lip 04, 2003 6:36

Vikus, do głowy przychodzi mi tylko alergia pokarmowa.
Jak Imbir jadł kurczaka przed odczuleniem to sierść mu sterczała we wszystkich kierunkach, tak jakby przesuszona była.
Pozdrawiam serdecznie :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Pt lip 04, 2003 8:06 Re: royal

vikus pisze:Ja zwracam sie do was z dziwnym przypadkiem..
widziałam wiele kotów wychowanych na takich karmach jak KK czy WHISKAS których sierść lśniała i cieszyły sie zdrowiem...
Mój kotek natomiast wcina RC Persian i drób bo nawet wołowiny nie lubi i wygląda jak wojenny kombatant...
Tzn. bardzo słaba sierść, wypadająca itd.
Lekarz nie stwierdził chorby skóry tylko brak witamin...
ale przecież ona witaminy dostaje, je RC i mięso!!!
dostałam jakiś koncentrat witaminowy i polecenie kupienia RC hair&skin..

jednak musicie chyba przyznać że to dziwny przypadek... a może ktoś z was już sie z tym spotkał..

a tak na marginesie to czy macie jakieś info o karmie o nazwie nutrena??

pozdrawiam

nie hoduje persow ale znam kogoś kto hoduje.
i na ile zdążyłam się zorientować, dla persa samo żywienie to mało- jego futro wymaga wiele wiele pracy i umiejętności.
i wielu tajemniczych preparatów których skład często jest słodką tajemnicą naprawdę dobrych hodowców.
pozdr.
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Pt lip 04, 2003 8:37

Aniutella pisze:Vikus, do głowy przychodzi mi tylko alergia pokarmowa.
Jak Imbir jadł kurczaka przed odczuleniem to sierść mu sterczała we wszystkich kierunkach, tak jakby przesuszona była.
Pozdrawiam serdecznie :lol:

czyli można sie z tej alergii odczulić???
czemu jak byłam u weta to nic mi nie powiedział o czymś takim...wrrr... :x

dziękuje bardzo za pomysl, zadzwonie do weta i zapytam o tą alergie..

a co do pielęgnacji to mój hodowca chyba nie był za dobry bo jakiekolwiek informacje na ten temat uzyskałam od znajomych lub z forum a nie właśnie od niego....
tylko ja rozumiem że włosy mogą wyglądać ładnie czy brzydko alo to że wypadają i ich struktura to już chyba sprawa wewnętrzna czyli żywieniowa...
pozdrawiam serdecznie...

vikus

Post » Pt lip 04, 2003 8:39

Zajrzyj tutaj, akurat ten temat poruszano:

http://forum.rokcafe.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0
Pozdrawiam
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś

Aniutella

Post » Pt lip 04, 2003 9:00

Obrazek

a to mój kot...sorry że takie wielkie...
(tu jeszcze troche sierści miała)
pozdrawiam

vikus

Post » Pt lip 04, 2003 9:03

No piękności. I jaki śliczny kolor sierści ma :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Aniutella

Post » Pt lip 04, 2003 9:07

dziękuje za link...

vikus

Post » Pt lip 04, 2003 9:11

Rafa to colourpoint niebieski nie widać niestety jej niebieskich oczek. Ostatnio przyniosła nam do domu wróbelka :( ale nie sadze że sama go upolowała.
a co do jej sierści to byłam u kilku wetów i żaden nie widzi konkretnej choroby tylko każdy przepisuje witaminy, bo rzeczywiście nie ma żadnych zmian skórnych i gołych miejsc na skórze ... tylko słaby włos po prostu..
ale jeszcze o tą alergie zapytam...
pozdrawiam i dziękuje

i jeszcze ponawiam pytanie o karmę o nazwie NUTRENA??
czy wiecie coś na ten temat??

vikus

Post » Pt lip 04, 2003 9:32

No ja juz znam te koteczke :) Sliczna :D

Podawalas lavete firmy beaphar? U nas bardzo poprawila stan siersci pogorszony silnym grzaniem kaloryferow (kot sie wylegiwal i siersc sie oslabila). Teraz to grzanie raczej przyczyna nie jest ;) wiec u twojej koty wlasnie alergia mi przychodzi do glowy. Tylko trzeba najpierw stwierdzic czy to FAKTYCZNIE jest ALERGIA. Skoro dostalas dla niej witaminy, pokombinuj i obserwuj czy cos sie zmieni. Jesli to nie alergia i nie klopoty skorne, moze kapiel w szamponie odzywczym dla persow moglaby cos zmienic... :roll:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Pt lip 04, 2003 9:35 Re: royal

vikus pisze:widziałam wiele kotów wychowanych na takich karmach jak KK czy WHISKAS których sierść lśniała i cieszyły sie zdrowiem...

To jest wyglad zewnetrzny :D A widzialas moze stan ich narzadow wewnetrznych? Mogly byc tak spaprane ze i piekna siersc nie pomoze :roll: :? Poza tym jest to tez kwestia rasy. Nie piszesz jakiej rasy byly kotuchy ktore "jechaly" na whisku (a propos - ile na nim przezyly :? ), ale porownujac siersc persa i np. "dachowca" - pod tym wzgledem koty te maja zupelnie odmienne wymagania. I mam wrazenie, ze zmiana diety z rc na kk u twojej koty na pewno by jej na zdrowie nie wyszla :roll: ;)
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

[poprzednia][następna]