Mruczuś [*] Choco i Mikuś

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt sie 10, 2007 8:33

Bardzo nam miło że Mruczuś się spodobał!!!

Kolejny odcinek:

Nagonki ciąg dalszy!
Musieliśmy bardzo uważać na kota żeby nie przebywał w domu – Brat i Jego syn są uczuleni na kocią sierść...
Kilka razy była nagonka – Mruczkowi udało się wślizgnąć do mieszkania albo komuś między nogami, albo przez uchylone okno... w związku z czym w nocy mieliśmy albo albo... – śpimy przy otwartym oknie i kratka w piwnicy jest zamknięta albo Mruczek wychodzi na nocny spacer, który chciałby zakończyć w naszym łóżku na przytulankach – wtedy zaraz obudziłby nas próbą otwierania okna.
Chuligana i tak kilka razy przyłapałam na kolejnym przestępstwie co uwieczniłam na zdjęciach:

Obrazek Obrazek

Podczas wizyty Brata łobuz wślizgnął się do mieszkania i kuzyn Krzysia odkrył go chodzącego po szafie w sypialni....
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt sie 10, 2007 11:42

Obrazek

Jaki pięknie puchaty :love:, wygląda jak sówka płomykówka ;)
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pt sie 10, 2007 11:43

i od razu widać że nie przemknął się tylko SPAŁ TAM OD ZAWSZE :!: :lol:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pt sie 10, 2007 11:44

Piekne chlopaczysko! :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon sie 13, 2007 9:07

Bardzo nam miło ze Mruczuś Wszystkim się spodobał! Zanim zaszyję się w dokumentach coś Wam wkleję:

Teraz mam inne domowe atrakcje:
Codziennie podczas burzy woda nam kapie z sufitu...i mokra plama powiększa się po każdym deszczu.
i miałam robienie zdjęć, pisanie pism itd...

A teraz wyjaśnienie dlaczego w sobotę byłam baardzo zainteresowana wykorzystaniem obecności Krzysia w domu: Sam tego jeszcze nie umiem ale Krzysiowi wyszło to:
http://www.youtube.com/watch?v=sHd5SAlhEs4

http://www.youtube.com/watch?v=rvdgU-L-cNE
W tej chwili Krzyś jedzie od godziny 6 do Wrocławia na koncert gitarzysty Toniego Emmanuela rozpoczynający się o godzinie 16. wróci do domu w środę w południe.

W sobotę po powrocie ze wspólnego psiego spacerku, którego Koleżanka z Mężem odwiozła nas swoim samochodem do domu nareszcie udało mi się skosić trawę na działce niekoszoną już 4 tygodnie z powodu wyjazdu na urlop... Miałam coraz większy problem bo codziennie popołudniu w Warszawie były gwałtowne burze... ziemia bardzo rozmiękła a kosiarkę mam elektryczną i wszystko razem mogło grozić porażeniem prądem.
Było coś jeszcze innego wyjątkowego – wspólne z mężem zakupy w Realu.
W piątek po pracy pojechałam sobie do sklepu ogrodniczego – niestety nie było ani innych kolorów floksów ani bordowej tawułki... straciłam cale popołudnie i znowu kiedyś czeka mnie ponowna wycieczka....
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto sie 21, 2007 8:51

Odwiedzam znajomycha tutaj właśnie odkryłam ze już tydzień nie wkleiłam kolejnego odcinka Bloga: część o kocie normalna a dotycząca psa, krajobrazów itp z pominięciem fotek.

Kocich problemów ciąg dalszy

Mruczek miał też inne problemy związane z Choco biegającą po ogrodzie: pies w jakimś momencie zaczyna gonić kota a kot na wszelki wypadek bardzo szybko ucieka i nie ma czasu na zastanawianie się czy to jest własny domowy pies – jego przyjaciółka, z którą razem śpią i bawią się.
Poza terenem działki odkrył ogromną rurę odprowadzającą wodę z rowu na drugą stronę jezdni i tam przesiadywał a ja zanim mąż podpatrzył zwierzaka denerwowałam się czy przypadkowo nasz kocurek nie przebiega przez ruchliwą jezdnię.
podczas przerwy w podróży powrotnej Kiciuś chodził na smyczy..... tylko nikt nie zrobił nam zdjęcia...

Ale było gorąco!
Zdecydowanie jak na mój gust w pierwszym tygodniu urlopu było za gorąco – 34 stopnie w cieniu a na słońcu w ogóle nie wiadomo ile.
Spacer albo wycieczki to było przede wszystkim szukanie wody i cienia,
Chocula pokochała błotne kąpiele, była mistrzynią w znajdowaniu wody w rowach i źródełkach. Na szczęście w górach było dużo potoków.
Jej ulubione zajęcie to pływanie,
i pływanie połączone z aportowaniem:
moczenie się i leżenie w wodzie:
Mała świetnie potrafi poprosić trącając noskiem butelkę i na trasie pić wodę z butelki...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto sie 21, 2007 9:02

Choculka to typowy pies wodny ;), mojego Smoka nie sposób było namówić na pływanie :lol: , po tym jak będąc szczeniaczkiem zagalopował się w szaleństwach i chlupnął z brzegu rzeki do wody - całe życie szczekał na wodę :lol:
Obrazek

gattara

Post » Śro sie 22, 2007 13:37

gattara pisze:Choculka to typowy pies wodny ;), mojego Smoka nie sposób było namówić na pływanie :lol: , po tym jak będąc szczeniaczkiem zagalopował się w szaleństwach i chlupnął z brzegu rzeki do wody - całe życie szczekał na wodę :lol:

Tak rzeczywiście woda to żywioł naszej małej chociaż gdy codziennie padało i bylo zimno nawet ona miala wszystkiego dość! Nie pamietam Smok był jakiej rasy?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro sie 22, 2007 13:56

Ewciu, Smok był "wielorasowy" :lol: , miał sylwetkę typowego charta i był niesamowicie szybki 8) , tylko wody nie lubił :)
Obrazek

gattara

Post » Śro sie 22, 2007 15:39

Alu narazilaś mi się baaardzo poważnie! Ładnie to tak tyle czasu ukrywać swoją stronę? Do tej pory masz juz prawie tylu gości co ja!
A ciekawe czy kiedyś zaglądnęłyście do naszego Bloga na ONET?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro sie 22, 2007 15:42

:lol: Ewciu przecież nie ukrywam swojej strony :D , cały czas mam odnośnik w podpisie :wink: , zresztą stronka nie działa zbyt długo - jakieś dwa miesiące 8) .
Obrazek

gattara

Post » Śro sie 22, 2007 18:19

Jeśli około 2 miesięcy to wszystko mi się zgadza - moje szaleństwo przedurlopowe, urlop i znowu szaleństwo po urlopie - nawet do siebie prawie wcale nie zaglądam zwłaszcza że bez przerwy nie działa mi subskrypcja!
Dziś przekazałam przesyłki kurierowi i gdy zaglądnełam na miau zauważyłam odnośnik w podpisie.
Jak się robi taki odnośnik? - mam dużo linków i ktoś mi zwróci uwagę że za dużo...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro sie 22, 2007 18:44

Wklej sobie to w profilu do podpisu:

[url=www.kussad.blog.onet.pl]Blog[/url]
[url=http://tiny.comm.pl/?k2]Wątek Mruczusia[/url] [url=http://tiny.comm.pl/?k3]Wątek Choco[/url]
[url=http://kussad.fotosik.pl]Nasze zdjęcia[/url]

Masz już zrobione odnośniki
Obrazek

gattara

Post » Śro sie 22, 2007 21:12

Dziękuję bardzo Alu za błyskawiczną reakcję - linki już wprowadziłam!

Czy mogłabyś mi wytłumaczyć jak to powstaje - widzę znak = ale skąd się bierze .... czy to jest jakiś program?
Jestem na jeszcze innym nowym konkurencyjnym forum z Choco i też mam problem z podpisem: a jeszcze chciałam to dodać:
http://psiakosc.com/forum/showthread.php?t=163&page=15

(zadziałały Twoje odnośniki a resztę przyjeło w całości co nie znaczy że każą usunąć - tak jak na Dogo jakiś nowy admin - musiałam usunąć licznik wieku!

Całe szczęście że zadzwoniła znajoma do Wojtka bo zamiast obiadu nad którym siedzę od wieczora byłaby zwęglona patelnia a nie leco.

Monika a jak tam jest u Was po wczorajszej burzy? Widać jakieś szkody?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw sie 23, 2007 6:52

Nie ma do tego programu :), to po prostu zależności w BBCode :), a linki można trochę skrócić :)
A co do Twojego tematu, to tak wygląda odnośnik

[url=http://tiny.comm.pl/?kB]Choco i Przyjaciele[/url]
Obrazek

gattara

[poprzednia][następna]