K.P.- czas na odkurzanie ..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 21, 2007 19:11

może jeszcze jakieś pomysły ktoś ma :roll: odstraszacze przekazałam, zobaczymy moze pomogą............

Ja tak sobie stałam dziś na balkonie i myślałam o Bonim ktory kiepsko sie czuje i z braku trawy podjada siano krolikowi.............wziełam kopaczke reklamówke poszłam pod blok wykopałam dwa pęki rożnych traw, posadziłam w doniczkach wymyłam i sami zobaczcie co sie działo :lol: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Wto sie 21, 2007 19:35

złapcie koniecznie sioo Emi do badania-moze sie przeziębiła, albo ma jakies bakterie-to jednak najczęstsza przyczyna posikiwań

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro sie 22, 2007 7:48

ko_da Mała ma rację,,,zacznij koniecznie od badań..
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Śro sie 22, 2007 8:13

przekaze o badaniach zobaczymy może faktycznie coś sie kocina zaziębiła :roll:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Nie wrz 16, 2007 20:05

Witam wszystkich po dlugiej nieobecnosci.Mam nadzieje, że wszyscy pamietacie Mami.Wstawiam jej najnowsze zdjęcia.Już najwyższa pora żeby zacząć kotce szukac nowego kochającego domku.Bardzo prosze o wystawienie jej na allegro.
Mami ma około 1,5- 2 lata, jest zdrowa i wysterylizowana.Kotka najprawdopodobniej została wyrzucona z domu wraz ze swoimi czterema maleństwami, po czym trafiła do schroniska:(.Wszystkie maluch znalazły domki, została tylko ona.Aktualnie przebywa w domu tymczasowym i czeka na troskliwego opiekuna. Jeśli chodzi o charakter to jest raczej indywidualistką, jednak często przychodzi się poprzytulać. Lubi przebywać w towarzystwie ludzi (śpi w łóżku), psy toleruje, nigdy nie załatwia się poza kuwetą. Bardzo lubi się bawić, biega jak opętana po całym domu:), nieustannie zachęca do zabawy naszego kocurka Timonka. Uwielbia sobie dobrze pojeść :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dona20

Od: Nie kwi 29, 2007 20:17

Post » Nie wrz 23, 2007 12:49

cudna jest :lol: :lol: ja ostatnio zaniedbałam ten wątek troche :oops: duzo na głowie problemy z futrzastymi ..........chorobska .........ech ......Mami damy na alegro i szukamy domku :lol: :lol:

U Emi wyszły wtedy bakterie w moczu i dostaje tableteczki , ostatnio złapała jeszcze wirusa i chorowała :( poza tym mam nowego tymczasa Koralika z Katowickiego schronu, zabrałam go z małym czarnym Okruszkiem ktory niestety odszedł za TM :cry: nie dał rady był za malusi i słabiutki ..........w międzyczasie był u mnie kotek Gacek ktory został znaleziony na ulicy w Katowicach można powiedzieć że przejełam go w drodze do schroniska ale wszystko sie dobrze skonczyło i ma już swoj dom :lol: Kiarusia zamieszkała za Krakowem i jest oczkiem w głowie nowych Dużych szybko sie zadomowiła i skumplowała z psami troszke gorzej idzie jej z kotami :twisted:
największe problemy mam z Bonusikiem ktoremu 3 raz nawrociło sie coś co cały czas probujemy zdiagnozować ale nie jest to proste :roll: teraz nie mam za bardzo czasu ale wieczorem powklejam fotki :wink: zapraszam na bazarek gdzie zbieram na choruszka i jego leczenie
Obrazek
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Nie wrz 23, 2007 14:37

no to czekamy na zdjecia :wink:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Nie wrz 23, 2007 16:05

to Gacuś ktory mieszka już w Katowicach , przejęty w drodze do schronu :lol:

ObrazekObrazek Obrazek

a to Koralik ktory szuka domku :lol:

Obrazek Obrazek

a to już moj biedny Bonusik :roll:

Obrazek

tak wyglądał w dniu kiedy dostał kroplowke podskornie :wink:
Obrazek

to cudna Emi ktora jest w trakcie leczenia :lol:

Obrazek

i Psoteczka przyszywana siostrzyczka obie ze schroniska w K. :lol:

Obrazek

a tu Bonus z moim Otisiem :wink:

Obrazek

narazie tyle fotek aktualnych :lol:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pon wrz 24, 2007 19:36

Koralik był dziś u pana doktora i dostał paste na robale ktorą mam mu dawać przez 3 kolejne dni, pozatym wszystko u niego ok :lol: cała reszta miewa sie dosyć dobrze myśle i dużo śpi :lol: szkoda tylko że spanie odbywa sie w ciągu dnia a w nocy już nie ma tak dobrze :twisted:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Sob wrz 29, 2007 18:41

Mami jest wystawiona na allegro, adopcje org.,gratka.Niestety zero odzewu.Nie rozumię dlaczego nikt jej nie chce, ona przecież jest taka kochana.

dona20

Post » Sob wrz 29, 2007 19:46

może zrób jeszcze ogłoszenia do powieszenia np w lecznicach lub sklepach zoologicznych :)
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Sob wrz 29, 2007 20:44

napewno ktoś pokocha Mami , adopcje powoli sie rozkęręcą jak co roku :lol: jutro Koralik trafi do swojego nowego domku :lol: trzymajcie kciuki :lol: :lol: :lol:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Nie wrz 30, 2007 10:06

To wspaniale Natalko, bede trzymac kciuki.Byla jedna kobieta na allegro ktora pytala czy Mami jest agresywna, odpisalam ze nie ale jak cos jej sie nie podoba to chwyta zabkami,ponieważ byla z Zabrza zaproponowalam jej ze moze przyjechac poznac Mami, niestety ta Pani już wiecej sie nie odezwala.Mysle, że porozwieszam jeszcze ogloszenia tak jak radzi bettysolo.Chcialam tez wystawic jej ogloszenie do gazety.Mam nadzieje ze Mami znajdzie swoj ukochany domek.

dona20

Post » Nie wrz 30, 2007 12:07

jeśli umiesz to wstaw tutaj zdjęcie takiego ogłoszenia
możemy to wydrukować w domu i porozwieszać w okolicy
na pewno wiecej osób sie włączy do pomocy :D
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Pon cze 22, 2009 13:01

No ... odnalazłam wątek :wink: sporo sie wydarzyło od ostatniego wpisu....
Mami teraz Bella została u Madzi czyli Dony :wink: Emi z Psotką tak jak i Koralik wyrosły na piekne koty podobnie jest z małą Emi i jej braciszkiem :wink: Czarna starsza koteczka oblana kwasem jest wysterylizowana i ma swoją dużą a Maniek został u osoby która go zaczęła leczyć i dostał rudego kolege do towarzystwa którego ktoś wyrzucił 8) mam z nimi stały kontakt bo troszke sie zaprzyjaźniliśmy :wink:
Boni nie wygrał walki o życie ... 9-04-2008 roku odszedł do innych za TM [*]
przed jego śmiercią i po niej było wiele innych tymczasów ktore znalazły swoje domki jak Adusia ,Bajdi , Rubik , Kuki ,Gin i Baks , Sreberko czyli Miluś , czarna Majeczka , Malutki , Morisek , P.Tadeusz , Zeberka , Dyzio i Lotka czyli moje cudne blizniaki ... musze pomyśleć czy kogoś nie ominęłam :oops: Poza kotami w zeszlym roku miałam jeszcze na tymczasie kilka królików które wylądowały w schronisku w liczbie ponad 30 sztuk :roll: więszkszość przezyła i znalazła dobre domki :wink:
W tej chwili tymczasują sie u nas Cleo i Megan a i rezydenci powiększyli sie o jednego futrzaka więcej czyli Tamaya :wink:

Małe siostrzyczki szukające domku :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

[poprzednia][następna]