To ja na poprawienie nastroju z radością poinformuję, że Wojtek
http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... oty&nr=118
od dzisiaj jest w swoim domku
Wojtuś to jeden z jedenastki kotów, którym zrobiłam opisy na stronę schroniska i ogłoszenia, które Gosia_bs
siedząc przy kompie po nocach wstawiła na kilkadziesiąt stron ogłoszeniowych. Wojtuś to piękna, czysta kocia duszyczka, kot, którego wzięłabym do domu bez wahania gdybym mogła...
Podwieźliśmy panią Alicję ze schroniska do domu i miałam okazję poznać domowników. Domek zakocony (piękny, wielki, dziesięciolatek w typie Leona Mokkuni i śliczna roczna biało-pręgowana koteczka Micia) i zapsiony (urokliwy, spokojny, kochany mieszaniec owczarka niemieckiego). Pani Alicja to ciepła, spokojna osoba o wielkim serduchu, zwierzaki do niej lgną, a oczy psa (adoptowanego z naszego łódzkiego schroniska kilka lat temu) wpatrzonego z oddaniem w swoją panią mówią wszystko...
Jedyne, co budzi mój niepokój to niezabezpieczone okna

Pani Alicja twierdzi, że dba o to, by nie otwierać okien w pokoju, w którym nie przebywa, że czuwa nad kotami, że jest świadoma, że szeroko otwarte okno to niebezpieczeństwo dla kotów... Mieszkanie jest na drugim piętrze, nie ma balkonu, pod oknem trawnik.
Wojtek to kot spokojny, taki słodki pieszczoszkowaty filozof. Raczej nie będzie hopsał w dzikich harcach po szafach, sądzę, że chętniej będzie się wyciągał na kanapie i opalał w plamie słońca na dywanie. Mam nadzieję, że nie będzie miał głupich pomysłów, a pani Alicja będzie czuwać.
W imieniu Wojtka bardzo dziękuję CoolCaty

, która przez ostatnie kilka dni dbała o Wojtka, codziennie do niego zagladała i doprowadzała go wspólnie z wetkami do stanu używalności. (Bo w chwili, kiedy kociowi trafił się domek postanowił sobie złapać koci katar

). Dzisiaj wyglądał już ładnie, chociaż nosio jeszcze trochę wilgotny i jutro musi dostać ostatnią porcję antybiotyku. Niestety, w ciągu ostatnich dwóch tygodni sporo schudł, ma zapadnięte boczki i nastroszoną sierść. Myślę, że kolejne tygodnie w schronisku mogłyby się skończyć dla niego nieciekawie
Wszystkiego najlepszego moje słoneczko
a mnie się łezki kręcą, oj kręcą