SZCZECIN! Powstaje Straż dla Zwierząt!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 12, 2007 21:09 SZCZECIN! Powstaje Straż dla Zwierząt!

Wszyscy zainteresowani, którzy czynnie chcą uczestniczyć w przeciwdziałaniu maltretowaniu zwierząt - poszukujemy wolontariuszy!
Poniżej wklejam ogólne info od koordynatorki utworzenia oddz. strażników w Szczecinie:
Na terenie Szczecina powstaje jednostka Patrolu Interwencyjnego Stowarzyszenia Opieki nad Zwierzętami. Jest to jedyna tego typu organizacja w naszym mieście, której zarząd główny mieści się w Warszawie. Straż dla Zwierząt będzie bronić zwierzęta przed ludźmi, przed ich bezmyślnością, brakiem wyobraźni i okrucieństwem. Członkowie szczecińskiego oddziału chcą stworzyć pierwszą mundurową służbę, której podstawowym celem będzie obrona zwierząt, podejmowanie wszelkich działań na rzecz humanitarnego traktowania zwierząt i interweniowanie w przypadkach znęcania się nad zwierzętami, zwalczanie wszelkich przejawów okrucieństwa wobec zwierząt i zapobieganie mu oraz kształtowanie właściwego stosunku do zwierząt. Funkcjonariusz Straży dla Zwierząt ma prawo także złożyć wniosek o czasowe lub stałe odebranie maltretowanego zwierzęcia, a w skrajnych przypadkach nawet jego natychmiastowe odebranie. Stowarzyszenie jest apolitycznym, dobrowolnym, samorządnym i trwałym zrzeszeniem społecznym i opiera swą działalność na pracy społecznej członków. Aby zostać strażnikiem w Straży dla Zwierząt należy przejść bezpłatne szkolenie organizowane przez zarząd główny, które kończy się egzaminem.
Osoby zainteresowane wstąpieniem do Straży dla Zwierząt w Szczecinie proszone są o kontakt pod adresem e-mail: emadrzak@tstd.pl lub klaudia-28@o2.pl albo pod numerem tel. 692465160.
Pozdrawiam Ewa Mądrzak

Z rozmowy tel. z Ewa wiem, że o ile samo szkolenie jest bezpłatne to materiały szkoleniowe kosztują ok. 50 zł.

Zainteresowani - kontakt bezpośrednio do Ewy lub dawajcie znac tutaj na forum.
Zainteresowanych szukamy tez na dogomanii i wśród fretkorumu (chętni są) - liczymy na kociarzy ;)
Powstanie oddz. i odbycie szkolenia jest uwarunkowane liczbą chętnych min. 30 osób, pozostaje jeszcze kwestia zorganizowania dalszego działania organizacji - tutaj informacje uzyskacie u Ewy ;)

msand

Od: Czw paź 27, 2005 10:18

Post » Pt sie 03, 2007 21:19

powinno już brakować miejsc na szkoleniu :)
===============================
Obrazek

tsailifo

Od: Wto sty 10, 2006 15:11

Post » Pt sie 03, 2007 21:33

O,kogoz to moje oczy tu widza ..tsailifo:)
ja chetnie pojede na to szkolenie pod warunkiem ,ze nie bede musiala biegac
24 h / dobe w mundurku :-/ A tak w ogole to te mundury sa konieczne? Nie wystarczy jakas legitymacja?

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pt sie 03, 2007 21:43

zaglądam ale sporadycznie się odzywam :)

ale jako "policjant" podziałać mogę :)
Obrazek

tsailifo

Post » Pt sie 03, 2007 21:47

ja tam znam Cie od tej niepolicyjnej strony ,nie wiedzialam ze jestes "zakocony ";) Jaki ten swiat jednak jest malenki^^

kya

Post » Pt sie 03, 2007 21:54

zakocony to fakt... już mam 3 :)
psa nie wspomnę nawet ;)
Obrazek

tsailifo

Post » Pt sie 03, 2007 21:58

ja mam jednego ale niedlugo przyjedzie do mnie drugi slodziaczek :lol:

kya

Post » Pt sie 10, 2007 11:21

Czy trzeba być pełnoletnim żeby wstąpić do Straży?

imway

Od: Pt cze 15, 2007 18:14

Post » Pt sie 10, 2007 11:36

kya pisze:O,kogoz to moje oczy tu widza ..tsailifo:)
ja chetnie pojede na to szkolenie pod warunkiem ,ze nie bede musiala biegac
24 h / dobe w mundurku :-/ A tak w ogole to te mundury sa konieczne? Nie wystarczy jakas legitymacja?

Straż dla Zwierząt jest organizacją mundurową

Na akcje i interwencje jeździ się tylko w mundurach .Straż ma działać i wyglądać profesjonalnie , wzorujemy się na RSPCA.
Oczywiście poza akcjami ubieramy się cywilnie :)

Dlatego też trzeba wziąc pod uwagę ten wydatek (ok. 100zł ) + wydatek na czarne buty wojskowe, +wydatek na kamizelkę z nadrukiem + wydatek na czarną czapkę (nasze kosztowały 3 zł :))
Oczywiście całe umundurowanie kupuje się stopniowo , w miarę możliwości finansowych, ale dla zainteresowanych podaję do wiadomości , bo już można zbierać i odkładać pieniążki :)

Buty można nabyć na allegro za ok. 50- 60 zł (oczywiście używane , ja mam np. buty Bundeshwery , czyli po jakimś niemieckim żołnierzu :roll: , ale staram się o tym nie myśleć za bardzo :))

Ukończenie szkolenia i zdanie egzaminu obliguje jednak do CZYNNEJ działalności .

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Śro sie 15, 2007 21:52

Nie wiedzialam ze profesjonalizm zalezy od wygladu :twisted: Widocznie pan Giertych mysli tak samo i dlatego chcial ubrac nauczycieli w mundurki :twisted:
Nie bede chodzic w wyglancowanych oficerkach i odkladac pieniedzy na mundur .Moze isc na szkolenie ,poswiecac swoj wolny czas na pomaganie zwierzetom ale w zolnierzyka sie bawic nie zamierzam .Poza tym jesli mam pare zlotych to wole dac na jakiegos potrzebujacego kota . :twisted:
Jestem osoba dorosla i wydaje mi sie ,ze legitymacja do interwencji wystarczylaby mi zupelnie .Jezeli ten mundur ma byc straszakiem to moja niewyparzona buzia jest skuteczniejsza. :twisted:
W takim razie dziekuje i zycze powodzenia .

kya

Post » Śro sie 15, 2007 21:57

Szkoda, że tak daleko ten Szczecin...
No, ale mam nadzieję że działalność Patrolu Interwencyjnego coś wniesie dla naszych mniejszych braci :)

Kattys

Od: Pon lut 07, 2005 16:11

Post » Wto gru 25, 2007 13:16

temat umarł śmiercią naturalną ?????
Obrazek

tsailifo

Post » Pt gru 26, 2008 17:26

Odświeżę temat... czy ktoś wie coś nowego na ten temat ?
Obrazek

tsailifo

Post » Pt gru 26, 2008 18:02

Chyba tak ,ja wtedy nawet odpowiedzi na maila nie dostalam .

kya

Post » Sob gru 27, 2008 0:08

O jeju a ja jestem z Kielc :cry:
alina_b25
Obrazek Obrazek

Levi Nova*PL Zuzia

alina_b25

Od: Nie paź 12, 2008 16:18