Smoła poszukuje domu ..... helpik !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 14, 2007 13:57 Smoła poszukuje domu ..... helpik !

Moja ukochana babcia ma już 87 lat.
Jakiś czas temu namówiłem ją aby wzięła kotkę i miała towarzystwo.
Wybór padł na wpół wychudzoną kotkę z bramy. Babcia podkarmiła kotkę, wysterylizowała..... Generalnie zaopiekowała się nią.
Niestety wiek mojej babci nie pozwolił jej dłużej pozostać w domu. Mieszka teraz w domu seniora. Niestety nie mogła wziąć kotki ze sobą.
I tak teraz kotka poszukuje nowego domu, gdzie może spokojnie i bezstresowo sobie żyć.

Kilka rzeczy. Kotka ma 8 lat (wg weta). Posiada książeczkę. Wszystkie szczepienia, odrobaczenia itd itp były robione terminowo. Kot jest czarny.

I teraz ta najgorsza wiadomość. Kotu trzeba znaleźć mieszkanie w ciągu tygodnia, najdalej dwóch. W przeciwnym razie wiadomo co się dzieje :(

Zdjęcia będą jeszcze w tym tygodniu.
Ozzi - 2,5 roczny rudzielec
Zibbi - 1,5 roczny rudzielec
http://www.log2.pl

mefisto.diabel

Od: Czw lut 10, 2005 18:41

Post » Wto sie 14, 2007 17:55

ja bardzo przepraszam, że się czepiam - namawiając babcie na kota nie wiedziałeś, że koty żyją kilkanaście lat?
I nie można było przewidzieć wyjazdu babci do domu seniora jak pięknie to nazwałeś?
Wybacz wzburzenie, albo nie wybaczaj - czytając to forum raz po raz znajduję takie posty - mam kota, zabierajcie - macie tydzień, góra dwa...bo jak nie to wiecie co... a gdzie odpowiedzialność? zdolność przewidywania???
Ile ty masz lat? 10 ?
wrrrrr
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto sie 14, 2007 18:28

No, trudno Panie Diabeł - jak się powiedziało "A", to teraz trzeba przerobić cały alfabet (unicode!) do końca. I nie szantażuj nikoko tym... co niby wszyscy wiedzą... Forum Ci nie odpuści, póki nie umieścisz kici w przyzwoitym domu seniora również.
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Wto sie 14, 2007 18:35

otóż właśnie

agiis-s

Post » Wto sie 14, 2007 19:51

Ludzie Święci. Nie będę się Wam tłumaczył z podjętych wcześniej decyzji (notabene nie do końca moich). Zaistniała pewna sytuacja rodzinna - kot był najlepszym rozwiązaniem.

Teraz należy się skupić co by było najlepszym rozwiązaniem dla tej kotki.
Napisałem posta tutaj szukając jakieś pomocy a nie zjebki.

Proszę tylko o zastanowienie się czy ktoś mógłby przygarnąć ładną czarnulę.
I jeszcze jedno. Niestety o ostatecznym losie kotki nie ja decyduję.

I odpowiadając:
agiis-s pisze:czytając to forum raz po raz znajduję takie posty - mam kota, zabierajcie - macie tydzień, góra dwa...

Nie ja ustalałem ten termin

agiis-s pisze:Ile ty masz lat? 10 ?

To pozostawię bez komentarza.

graszka_gn pisze:I nie szantażuj nikoko tym... co niby wszyscy wiedzą...

Jak wyżej. Po prostu zostałem postawiony przed faktem dokonanym.

graszka_gn pisze:póki nie umieścisz kici w przyzwoitym domu seniora również

Będę się starać. Cudów nie obiecuję.

Jeśli ktoś szuka spokojnej i pięknej kotki czekam odzew.
Ozzi - 2,5 roczny rudzielec
Zibbi - 1,5 roczny rudzielec
http://www.log2.pl

mefisto.diabel

Od: Czw lut 10, 2005 18:41

Post » Śro sie 15, 2007 7:58

Ja wiem, że nie szukałeś tu tego co znalazłeś - ale poświęć proszę kilka minut i przejrzyj kilka postów. Znajdziesz co najmniej kilka takich jak twój i mnóstwo dotyczących kotów zgarniętych z ulicy.

Rozejrzyj się dookoła - może da się gdzieś umieścić kotkę - u znajomych, znajomych znajomych itp.
Nie oferuj nam kota - tutaj setki kotów szukają domu.

Nie tłumacz się - to twoje decyzje, twoje sumienie i twój wybór.

Ja niedawno wzięłam kota dla mojej mamy - też kobiety starszej. i wiem, że gdy mama odejdzie to JA będę się musiała tym kotem zająć.
Nie usiądę, nie napiszę ogłoszenia "oddam cudnego kota" bo to nie ma sensu.
Tak z mamą ustaliłam, mam tego świadomość od momentu kiedy zapadła decyzja o zwierzęciu w domu.

Nie oddawaj kota do schroniska - on po pobycie u twojej babci, która go kochała i otaczała opieką umrze w schronisku. Nie potrafi już walczyć w stadzie - jest oswojony. A jeśli coś oswoiłeś stajesz się za to odpowiedzialny...

Poświęć trochę czasu - poczytaj forum, może zrozumiesz dlaczego zamiast oklasków i wiwatów zostałeś przyjęty raczej mało entuzjastycznie.....tutaj nie robi się z kotów prezentów, tu każdy kot ma swoją historię i człowieka, który go nie chciał, wyrzucił, oddał...

pytanie o wiek było czysto retoryczne - tak może w kontekście twoich słów że namówiłeś babcię, żeby wzięła kota - namówiłeś wiec jesteś za tą decyzję odpowiedzialny...

Wstaw kota na adopcje, szukaj za pośrednictwem gazet lokalnych, rozwieś ogłoszenia w lecznicach i sklepach zoo, pytaj znajomych, bierz pod uwagę że wakacje sprzyjają wyrzucaniu zwierząt a nie przygarnięciu...- jeśli ktoś będzie pytał o czarną kotkę dla siebie - dam mu na ciebie namiary.

pozdrawiam i życzę szczęścia

agiis-s

Post » Śro sie 15, 2007 23:52

nie komentuję, trzymam kciuki za dobry dom dla kotki :ok:

jeśli miałabym komentować (a przy obecnym przemęczeniu to nie najlepszy pomysł) wzięłabym stronę autora wątku- nigdzie nie widzę jego winy.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09