12 letnia kotka zostawiona w lecznicy. [']

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 01, 2007 17:23

Myślę, że każdy ma jakieś swoje rację, ale najważniejsze jest szukanie rozwiązania. Przemyślcie na spokojnie wszystkie za i przeciw- może znajdzie się jakiś pomysł. I moja rada, która nie musi być brana pod uwagę- rozmawiajcie ze sobą, a nie na forum- zawsze znajdzie się pomocnikKotka jest w potrzebie :(
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Śro sie 01, 2007 18:24

Maziaaa jestem zaskoczona, zadałam Ci podstawowy zestaw pierwszych pytań jakie zadaję, przy każdej adopcji, ale zamiast odpowiedzi na nie otrzymałam informację bardzo lakoniczna, że trudno i uważam, że kotka będzie miała mniej stresów w klatce :roll: .

Tak jak pisałam na pw, kotka mieszka przy lecznicy, uważam, że przeprowadzka na dwa tygodnie do nieznanego miejsca i ludzi, a później druga do Ciebie nie jest dla niej dobrym wyjściem, z trudem przyzwyczaiła się do nowych warunków. Całe życie mieszkała sama, trochę boi się innych kotów zwłaszcza silniejszych i dominujących, trzyma się z daleka, siedzi głównie w pudełku.
Zdaję sobie sprawę, że znalezienie domu bez innych kotów dla 12 letniej kotki to cud, dlatego szukam domu z innymi kotami ale spokojnymi, które ja szybko zaakceptują.
Nie tylko mnie musisz przekonać, że stworzysz Figuni dobry dom, ale również, a może nawet przede wszystkim właścicieli lecznicy nie oddadzą kota osobie o której nic nie wiedzą.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro sie 01, 2007 21:05

Wzięłam od Anny57 i od Justyny_ebe koty. Wiadomo, ze zabezpieczę balkon, to jest logiczne. Dziwi mnie to, że jak powiedziałam, ze ją wezmę, ale dopiero w Łodzi, zaczęłyście szukac domu tymczasowego dla Figi. Nowe miejsce, nowi ludzie.. Później ja bym ją wzięła, nowi ludzie nowe miejsce. I to było wporzadku, kazdy popierał ten pomysł.. Dlatego myślę, ze troszkę to było nie fair, ale powiedziałam już to jest moje zdanie..
Chciałam po prostu pomóc biednej Kotce i tyle.. Koniec kłótni i ostrej wymiany zdan...
Ja pasuje...

Madziaa

Od: Czw cze 28, 2007 15:28

Post » Czw sie 02, 2007 13:08

Madziaa, nie denerwuj się. Kotka może po prostu przestała jeść. Ona nie może czekać 2-3 tygodnie nic nie jedząc, będąc w depresji. Ja wziłęłam taka kotkę w zeszłym roku z lecznicy. Jeszcze u mnie nie jadła 3 dni. Muisiałam ją karmić siłą. Nie dziw się, ten kot jest przygnębiony i nie chce mu się zyć. :cry:

Dom tymczasowy na 2-3 tygodni byłby bardzo na czasi, jesli kotka ma dożyć do momentu aż ją weźmiesz. :?

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Czw sie 02, 2007 13:09

Iwcia, zapytaj w lecznicy czy ta kotka sama je, a jeśli nie tio czy jest karmiona siłą? To jest ważne, bo może niewiele czasu jej zostało.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Czw sie 02, 2007 21:48

Tak jak pisałam Figunia jest bardzo chudziutka, bardzo tęskni za swoim opiekunem. Na szczęście je, nie wielkie porcje ale je :D
Kicia mieszka przy lecznicy w pokoju z innymi kotami, trochę się ich boi, siedzi głównie schowana w pudełku, ale jak sie ją pogłaszcze to wychodzi i nadstawia główkę do miziania, jest spragniona kontaktu z człowiekiem a tego niestety w lecznicy nie ma za wiele. To jej aktualne zdjęcia
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pt sie 03, 2007 7:42

Jaka ona jest słodziutka... :)

Madziaa

Od: Czw cze 28, 2007 15:28

Post » Śro sie 08, 2007 9:35

Fridunia sie przypomina.

iwcia

Post » Śro sie 08, 2007 11:40

Piękna jest:)

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Pon sie 13, 2007 17:05

:( Jakieś nowe wieści?
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Wto sie 14, 2007 8:35

Fridusia, w górę
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto sie 14, 2007 18:58

up!
Obrazek

Emergens

Od: Czw maja 31, 2007 20:23

Post » Wto sie 14, 2007 18:59

up!
Obrazek

Emergens

Od: Czw maja 31, 2007 20:23

Post » Nie sie 19, 2007 12:05

Frida nadal szuka domu.
Przyzwyczaiła się już do kotów i nie boi ich się już tak bardzo, odważniej chodzi po pokoju.

iwcia

Post » Nie sie 19, 2007 15:07

Cholera jasna :evil:
Ostatnio na miau zaglądam z doskoku, bo nie mam netu (jestem na wyjeździe). Sądziłam, że kotka ma już dom tylko czeka, dlatego sie nie pchałam. A akurat ma boidupca w domku, w fazie oswajania, bardzo spokojnego.
Niestety od wtorku będę juz miała nowego lokatora...
Tak mi przykro :cry:
Wierzę, że jeszcze czeka Figunię świetne życie u boku jakiś świetnych Dużych!
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

[poprzednia][następna]